Eveline Nederlof wordt nieuwe directeur Freasy


Eric Veenman, Marlot de Jonge, Eveline Nederlof, Michael Moser

Benoeming - Freasy, het Rotterdamse bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de productie en verkoop van gezonde en duurzame kant-en-klaar diepvriesmaaltijden heeft een nieuwe CEO. Eveline Nederlof is toegetreden tot de directie in de functie van algemeen directeur.

Nederlof heeft een uitgebreide trackrecord in de internationale FMCG, zowel in de food retail als in foodservice. Ze werkte onder meer voor Unilever in Nederland, België en Duitsland. Ze wil in haar nieuwe functie de productie en distributie van Freasy in Nederland verder uitrollen en gaat de onderneming ook internationaal uitbreiden.

Het Rotterdamse bedrijf richt zich specifiek op de markt voor gezonde en duurzame diepvriesmaaltijden en heeft sociale betrokkenheid en duurzaam ondernemerschap als leidmotief. “Dat uit zich in de aard van de producten; die zijn nadrukkelijk voedzaam en gezond”, aldus Nederlof. Juist vanwege het duurzame karakter van Freasy en haar producten vindt Eric Veeneman, één van de oprichters van Freasy, Nederlof van bijzondere toegevoegde waarde voor het bedrijf. Niet alleen is ze managing director geweest bij Unilever Food Solutions, maar de nieuwe CEO is ook sociaal en maatschappelijk actief, onder meer bij De Participatie Keuken, een ideële stichting die sociale cohesie bevordert door mensen samen te brengen aan de eettafel.

Grotere keuken

Freasy is in 2019 opgericht door Marlot de Jonge. Vanuit een kleine keuken in het centrum van Rotterdam maakte De Jonge gezonde, en duurzame kant-en-klare diepvries maaltijden. In 2021 gaat De Jonge samen het bedrijf Frozen van de ondernemers Eric Veeneman en Michael Moser. Het bedrijf is sindsdien al twee keer verhuisd naar een grotere keuken. De missie van Freasy is om gezonde, duurzame diepvriesmaaltijden beschikbaar te maken voor iedereen. Door de kwaliteitsaspecten ‘gezond’ en ‘duurzaam’ centraal te stellen in de missie wil de onderneming een nieuwe kwaliteitsstandaard in diepvriesmaaltijden vestigen.

Bron: Freasy/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

UFS brengt trendrapport ‘Future Menus 2024’ uit

Trends - Unilever Foods Solutions (UFS) heeft haar jaarlijkse trendrapport Future Menus 2024 uitgebracht. In het rapport worden acht wereldwijde trends beschreven in foodservice. Met name de invloed van Gen Z op de voedingsindustrie en de kansen die het biedt voor chef-koks krijgen de aandacht.

Lees bericht


Consumentenbestedingen stegen in 2023 met 6%

Analyse - De consumentenbestedingen in fast moving consumer goods (FMCG) en Tech & Durables (T&D) stegen in 2023 met 6 procent ten opzichte van 2022. Het markttotaal komt daarmee uit op 78,6 miljard euro in 2023. Dat blijkt uit de nieuwe NIQ Retail Spend Barometer, die de verkoopgegevens verzamelt van zowel NIQ als GfK. 

Lees bericht

Frans van Engelen volgt Arjen van Strien op bij Hak

Benoeming - Frans van Engelen (37) start per 18 maart als nieuwe commercieel directeur van groente- en peulvruchtenfabrikant Hak. Van Engelen volgt Arjen van Strien op, die deze rol ruim tien jaar heeft vervuld. Ook treedt Van Engelen toe tot de directie van Hak.

Lees bericht

Freasy neemt plantaardige Good Chef over

Overname – Het Rotterdamse bedrijf Freasy, gespecialiseerd in de productie en verkoop van gezonde kant-en-klaar-diepvriesmaaltijden neemt het merk Good Chef over. Good Chef verkoopt sinds 2020 plantaardige vriesversmaaltijden. Met twee merken in vriesversmaaltijden wil Freasy sneller groeien.

Lees bericht


Chef-kok Edwin van Gent (UFS) wil chefs creatief uitdagen

Interview - Unilever Food Solutions (UFS) bracht in maart van dit jaar een wereldwijd onderzoek uit naar de belangrijkste Future Menu Trends. In totaal namen marktexperts én 1.600 chefs uit 20 landen deel aan het onderzoek. Uit de verzamelde informatie kwamen acht foodtrends naar voren. Drie daarvan wil UFS dit jaar onder de aandacht brengen van Nederlandse chef-koks. Maar chef-kok Edwin van...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid