Getir en merk Gorillas vertrekken uit Nederland


Getir vertrekt uit Nederland en aantal andere landen en gaat zich voortaan richten op thuismarkt Turkije. Alleen FreshDirect dat is overgenomen van Ahold Delhaize in de USA blijft bestaan

Bezorging - Getir heeft aangekondigd dat zij als bezorgbedrijf het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten gaat verlaten. Met het vertrek van Getir zal ook haar merk Gorillas uit Europa verdwijnen. FreshDirect, de dochteronderneming van Getir in de Verenigde Staten, blijft haar werkzaamheden voortzetten.

De markten waaruit Getir vertrekt zijn verantwoordelijk voor 7% van de wereldwijde omzet. Met dit besluit kiest Getir ervoor om haar aandacht te focussen op haar thuismarkt in Turkije. Daar wil het bezorgbedrijf veder groeien en is het bezig met een nieuwe investeringsronde.

Het vertrek van Getir in Nederland hing al even in de lucht. Na aanvankelijk een snelle groei, vooral in coronatijd, zakte de vraag naar snelle bezorgdiensten snel in.

Bron: Getir/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws







Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees bericht

Getir en Uber Eats lanceren nieuwe partnership in Nederland

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdiensten Getir en Uber Eats hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd waarmee klanten in Amsterdam, Amstelveen, Arnhem, Den Haag, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht de Uber Eats-app kunnen gebruiken om te bestellen uit het aanbod van Getir. Partijen hebben dat dinsdag bekendgemaakt.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid