Jumbo test nieuwe servicebalie zonder tabaksverkoop


Een servicepunt bij Jumbo Leussink met tabaksverkoop

Supermarkten - Jumbo start in een viertal supermarkten een nieuwe servicebalie, die een antwoord moet geven op het verkoopverbod van tabak in supermarkten volgend jaar. De servicebalie is daarvoor ook op een andere plek geplaatst in de winkel en zit nu voor de kassagroep. Feit is wel dat er geen tabak meer wordt verkocht.

Bij de test gaat om drie Brabantse supermarkten en eentje in Zuid-Holland. De supermarkten zijn gevestigd Vught, Heeswijk-Dinther, Nuenen en Krimpen aan de IJssel. De komende twee weken worden de locaties omgebouwd met de nieuwe servicebalie, waar ook bloemen en andere zaken als krasloten worden verkocht. Klanten kunnen bij de servicebalie in de supermarkt ook terecht met vragen over de winkel en andere zaken. In de nieuwe invulling krijgt de balie ook echt de functie van servicebalie. Maar verkoop van tabak is niet meer aan de orde.

Tabaksverbod

Met de nieuwe invulling van de servicebalie wil Jumbo zich voorbereiden op het tabaksverbod dat vanaf 1 januari 2024 ingaat. Over het algemeen wordt gevreesd dat het verbod een aanzienlijk omzetverlies gaat betekenen voor de supermarkten. Met de nieuwe indeling wil Jumbo zich voorbereiden op die nieuwe toekomst. Supermarken vrezen door het verbod op de tabaksverkoop ook dat het aantal klanten over de dag aanzienlijk zal gaan teruglopen en dat daardoor ook omzetverlies wordt geleden op de impulsaankopen van klanten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Wakker Dier signaleert daling vleesverkoop supermarkten

Analyse – Uit verkoopdata van marktonderzoekbureau Circana signaleert Wakker Dier dat de vleesverkopen de laatste vier jaar met 16,4 procent zijn gedaald. Ook vorig jaar verkochten supermarkten 2,3 procent minder vlees dan het jaar ervoor. “Veel consumenten eten al minder vlees en ook de meeste supermarkten zetten nu in op meer plantaardig. Dat telt inmiddels aardig op,” aldus Collin Molenaar van Wakker Dier...

Lees bericht


Duitse Edeka neemt deel De Groot Fresh Group over

Overname - De Duitse marktleider in de supermarktsector Edeka neemt bedrijfsonderdelen over van een Nederlandse agf-leverancier. Het gaat om ‘De Groot Fresh Group’ in Hedel. De overnemende partij is Everest, de inkoopdochter van Edeka, waar ook Jumbo en Picnic lid van zijn. Dat meldt vakblad FoodPersonality.

Lees bericht

Jumbo opent Europa’s grootste mechanische verscentrum

Distributiecentrum - Deze week heeft Jumbo Supermarkten het gemechaniseerd centraal distributiecentrum (CDC) voor versproducten officieel in gebruik genomen. Hierdoor kunnen klanten van Jumbo rekenen op nog versere producten doordat deze artikelen na productie sneller in de winkel liggen.

Lees bericht

Albert Heijn gaat inzet servicebalies herzien

Supermarkten - “Albert Heijn heeft nagedacht over de veranderende functie van de servicebalie, maar hebben we dat goed genoeg gedaan? Nee. De praktijk is lastiger. We gaan de nieuwe werking van de servicebalie daarom de komende tijd op onderdelen herzien. In heel veel winkels gaat het hartstikke goed, en in sommige winkels gaan we bijsturen.” Dat gaf Constantijn Ninck Blok,...

Lees bericht


‘Meer dan een kwart consumenten steelt per ongeluk’

Onderzoek – 9% heeft wel eens bewust gestolen uit de supermarkt, bij 27% gebeurt het per ongeluk. Dat is een van de uitkomsten van een onderzoek dat Q&A Retail heeft gehouden. Dat niet betalen gebeurt vooral bij de zelfscankassa. Reden voor sommige retailers het aantal zelfscankassa’s terug te brengen of de beveiliging op te voeren, maar deze manier van afrekenen heeft...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid