Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel start zevende editie


Aldi viert de campagneweek met de lancering van een nieuw huismerk My Vay voor vegetarische en plantaardige zuivel- en vleesvervangers

Actie – De zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is maandag van start gegaan. Bedoeling van de actieweek is mensen laten zien hoe eenvoudig het is om zonder vlees en zuivel te leven en wat de impact daarvan is op het klimaat. Deze editie is er extra aandacht voor Gen Z en Gen Alpha. Zij worden uitgedaagd om met hun ouders mee te doen.

De Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel probeert met elke editie een zo groot mogelijke groep deelnemers te betrekken bij de campagne. Het deelnemersaantal lag in 2023 op maar liefst 1 op de 6 volwassen Nederlanders (zo’n 2,5 miljoen mensen). Met een focus op de NextGen hoopt de campagne dit jaar nieuwe mensen in beweging te brengen.

Initiatieven

De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel wordt ondersteund door een groot aantal partijen. Zo hebben supermarkten tal van acties met plantaardige producten. Maar kunnen reizigers op de stations van Nijmegen, Utrecht, Leiden en Rotterdam terecht voor vegetarische saucijzenbroodjes van De Vegetarische Slager, die bij de Kiosken worden uitgedeeld. Maar ook merkfabrikanten zoals HAK en Bonduelle en HelloFresh hebben acties op touw gezet.

My Vay

Aldi viert de campagneweek met de lancering van een nieuw huismerk voor vegetarische en plantaardige zuivel- en vleesvervangers. Hun nieuwe merk My Vay bestaat uit alternatieven voor yoghurt op basis van soja en kokos, haver, amandel en sojadrinks. Ook Lidl promoot met hun folder meer plantaardig en gaat zelfs nog een stapje verder. Na vijf jaar lang een vleesvrije folder tijdens de Week zal de folder van Lidl dit jaar voor het eerst ook 100% vis- en zuivelvrij zijn.  

Restaurants

Amsterdam UMC vraagt deze week extra aandacht voor plantaardige voeding. Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen kiezen uit een groot assortiment aan maaltijden zonder vlees en zuivel. Met een aangepast menu of een proeverij van vegan broodjes laten de restaurants zien dat plantaardig eten zeker niet saai of smakeloos is. Ook restaurants, zoals restaurant Wils van chef-kok Joris Bijdendijk, laten zien dat een plantaardig menu niet saai hoeft te zijn.

Europa

Afgelopen jaar is de actieweek uitgebreid naar Europa dankzij subsidie van de Europese Unie. België was de eerste stap over de landsgrenzen waar afgelopen oktober 300.000 Belgen deelnamen. De tweede editie wordt in oktober van dit jaar gehouden. Ook zal in 2024 de Week Zonder Vlees van start gaan in Denemarken en Duitsland, en vanaf volgend jaar worden Spanje, Oostenrijk en mogelijk andere landen toegevoegd aan het Europese avontuur. Zo wil de stichting actie de actieweek het eetgedrag van zoveel mogelijk Europeanen verduurzamen.

Bron: Week Zonder Vlees & Zuivel/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht

Wakker Dier signaleert daling vleesverkoop supermarkten

Analyse – Uit verkoopdata van marktonderzoekbureau Circana signaleert Wakker Dier dat de vleesverkopen de laatste vier jaar met 16,4 procent zijn gedaald. Ook vorig jaar verkochten supermarkten 2,3 procent minder vlees dan het jaar ervoor. “Veel consumenten eten al minder vlees en ook de meeste supermarkten zetten nu in op meer plantaardig. Dat telt inmiddels aardig op,” aldus Collin Molenaar van Wakker Dier...

Lees bericht



Duitse Edeka neemt deel De Groot Fresh Group over

Overname - De Duitse marktleider in de supermarktsector Edeka neemt bedrijfsonderdelen over van een Nederlandse agf-leverancier. Het gaat om ‘De Groot Fresh Group’ in Hedel. De overnemende partij is Everest, de inkoopdochter van Edeka, waar ook Jumbo en Picnic lid van zijn. Dat meldt vakblad FoodPersonality.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid