Inzet MVI monitor helpt Sligro-klanten met duurzame transitie


Duurzaamheid - Om klanten te helpen een duurzame transitie te maken, ontwikkelde Sligro Food Group de MVI monitor. De monitor is een rapportage die bedrijven in de foodsector inzicht geeft in de duurzaamheid en gezondheid van hun assortiment. Hiermee maakt Sligro het voor klanten gemakkelijker om doeltreffend te werken aan een duurzaam en gezond assortiment.

Nederland zit in een duurzame transitie. Voor bedrijven in de foodsector heeft dit tot gevolg dat de vraag van de consument naar duurzame producten steeds verder toeneemt. “Zeker binnen de cateringbranche zien we dat duurzaamheid en gezondheid steeds vaker harde eisen van de opdrachtgever zijn die bijvoorbeeld bij aanbestedingen naar boven komen”, legt Judith van Dijk van Sligro uit. “Het is voor bedrijven daarom belangrijk om aan te tonen dat zij voldoen aan de geldende wet- en regelgeving omtrent duurzaamheid en gezondheid.” De MVI monitor van Sligro voorziet in deze behoefte. De MVI monitor is een rapportage die het huidige inkoopassortiment van de klant laat zien en inzichtelijk maakt wat de gezondheids- en duurzaamheidsstatus is. Dit gebeurt op basis van diverse thema’s die zijn gebaseerd op MVI-criteria van belangrijke overheidsorganisaties zoals PIANOo, de Green Deal en de Milieuthermometer. Door het assortiment langs de meetlat van deze organisaties te leggen, kan de klant gericht sturen en verbeteringen in het inkoopproces realiseren. Door de periodieke kwartaalrapportage die de klant ontvangt, zijn het proces en de vorderingen eenvoudig bij te houden en kan men aantonen dat aan eventuele aanbestedingseisen wordt voldaan.

Klaar voor 2040

Naast de MVI-criteria van overheidsorganisaties zoals PIANOo, zijn er ook nog de doelstellingen van het Nationaal Preventieakkoord. Dit initiatief van de overheid, in samenwerking met ruim zeventig maatschappelijke organisaties, is erop gericht Nederland op termijn gezond te maken. Ook patiëntenorganisaties, zorgaanbieders en koepelorganisaties in de horeca moeten hun steentje bijdragen om de doelstellingen voor 2040 te behalen. “Duurzaamheid speelt al sinds jaar en dag een grote rol binnen Sligro”, voegt Van Dijk toe. “Door klanten actief hulp aan te bieden in de vorm van de MVI monitor, dragen we samen bij aan een onze gezonde en duurzame ambities.”

Ook voor de zorg

De MVI monitor is er niet alleen voor klanten binnen de foodservice. Ook voor klanten van Van Hoeckel, dochteronderneming van Sligro Food Group, is de rapportage een uitkomst. Juist voor organisaties in de zorg biedt de monitor de inzichten die nodig zijn om in te kunnen spelen op de behoeften op het gebied van eten en drinken van gasten én cliënten of patiënten.

Is jouw organisatie ook klaar om de volgende stappen te nemen op het gebied van duurzaamheid en gezonder eten? Kijk dan op sligro.nl/mvi-monitor

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid