Nieuwe TurboChef van Levens Middleby beleeft wereldpremière


Innovatie – Een oven die kan bakken, braden en grillen. De nieuwste TurboChef oven van Levens Middleby kan het. En uiterst snel. De oven gaat binnenkort  een wereldwijde première beleven en een revolutie ontketenen in de kleine, professionele keuken. Deze zomer komt de oven naar Nederland. ‘De Nieuwe oven betekent revolutie in kleine keuken’

Joris Levens, directeur/eigenaar van Levens Middleby kan niet wachten om de nieuwste oven van de TurboChef te laten zien aan de Nederlandse foodsector. Hij ziet de Plexor als de oplossing voor de kleine keuken en het te kort aan goede arbeidskrachten in de keuken. Het feit dat de oven vrijwel alles tegelijkertijd en snel kan bereiden op een compact aantal vierkante meters zorgt voor een revolutie in de keuken. En daarmee beantwoordt de oven ook direct aan een behoefte bij heropening van de horeca. Veel bedrijven willen zich namelijk toeleggen op het verruimen van het aanbod snacks en gerechten.

Flexibiliteit

De TurboChef bestaat al langer en is bij veel bedrijven geen onbekende oven. Retailbedrijven als Shell en Subway werken er mee, maar ook bakkerijketens als BackWERK.  Wat de Plexor uniek maakt is dat de oven drie verschillende lades kent die apart van elkaar kunnen grillen, bakken en braden. Op die manier kan er in één oven én friet worden gebakken én een biefstuk worden gegaard én broodjes worden afgebakken. De verschillende combinaties zorgen voor een enorme flexibiliteit in de keuken.

Stekkerklaar

Levens: “De oven is zo nieuw dat ik zelf nog niet eens alle details ken van de mogelijkheden. Maar dat zijn er velen. Er is ook nog heel weinig over de oven bekend. Wij krijgen de oven pas van de zomer, maar willen de première wel delen met jullie (@FoodClicks, red.). Vooral ook omdat jullie de oven online hebben gespot.” Van de oven is inderdaad nog weinig bekend, behalve een Amerikaanse video-opname, die recent een Europese variant heeft gekregen. Die video laat het gemak zien van de oven, die stekkerklaar is en dus alleen een stopcontact nodig heeft om operationeel te kunnen zijn.

Gemak

In de Amerikaanse instructiefilm is te zien hoe binnen een tijdsbestek van een klein uur een heel breed assortiment aan producten is te maken van pretzels tot aan snacks voor bij de borrel, tot aan dessertproducten. De heteluchttechniek in combinatie met de verwarmingselementen voor het braden en grillen, maken het mogelijk dat de verschillende producten gegaard en gebruind uit de oven komen. Levens: “Het is fascinerend om te zien hoe de producten uit de oven komen en zich dan laten presenteren. Dat lukt je eigenlijk alleen als geoefende kok, maar die is niet altijd en overal voor handen. Juist de combinatie van het gemak in bediening van de oven en de kwaliteit van de ready-to-eat-producten maakt de toepassing zo mooi en geschikt voor medewerkers die wat minder affiniteit hebben met de kunst van het koken. Hoewel de oven natuurlijk ook op een geweldige manier kan ondersteunen bij de normale keukenwerkzaamheden.”

Smart- en dark kitchens

Wie de eerste oven van Plexor in Nederland gaat krijgen, is nog niet duidelijk. Levens: “Maar er zijn veel partijen die op een locatie goed en gecontroleerd snacks en gerechten willen bereiden, zoals dat normaal alleen door professioneel keukenpersoneel kan worden gedaan. Vooral bij groeiende franchiseketens is die belangstelling groot. Voor die locaties is de Plexor ook een ideale oplossing”. Levens Middleby ziet de ontwikkeling van kleine gemakskeukens steeds sterker worden en investeert hier volop in samen met de partners. Deze smart kitchens zijn net als de dark kitchens de laatste jaren fors aan het groeien. Mede door de stijgende markt naar afhalen en bezorgen, moeten bedrijven steeds vaker de keukens aanpassen op deze trend. “Ik kan mij zomaar voorstellen dat de Plexor-oven ook de ideale oplossing is voor de dark kitchens. Want ook daar zijn ze op zoek naar meer snelheid in het bereiden van gerechten, omdat de afhandelingssnelheid vanuit die bezorglocaties heel belangrijk is. Ik kan wat dat betreft niet wachten om met mijn team op pad te gaan en de toepassingsmogelijkheden en de gebruiksgemakken van de oven te laten zien.”

Update: 11-05-2021:

Recent is er een video verschenen van de TurboChef Plexor. Bekijk de mogelijkheden hier van dé ontwikkeling van 2022!

Meer informatie

Levens Middleby

Broekakkersweg 27

5126 BD Gilze

Tel. 0161 459 100

www. Levensmiddleby.com

Grillen
Pizza's bakken
Pretzels zijn ook mogelijk met de nieuwe TurboChef

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid