Zalm in de ban bij consument
Besmetting - Het aantal huishoudens dat gerookte zalm koopt is de afgelopen weken fors afgenomen. In de afgelopen drie weken haakte tweederde van de kopers af, dat zijn 200.000 huishoudens. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK. Niet-gerookte zalm was juist populair. Een deel van de consumenten lijkt gerookte zalm dus voor andere zalmproducten in te ruilen. Cijfers hoe dat bij bijvoorbeeld de cateringbedrijven zit zijn nog niet bekend. De daling...
Lees berichtFailliete Diner Mobiel naar Beijk
Catering - Beijk Catering neemt het failliete Diner Mobile uit Assen over. Beijk is bekend van de Yankee Doodle-restaurants in Assen, Drachten en Groningen. Diner Mobile organiseerde feesten zoals het TT Festival en het Bevrijdingsfestival, maar verdiende met deze activiteiten niet genoeg geld om het bedrijf overeind te houden. Of en hoeveel medewerkers door Beijk worden overgenomen is niet bekend. Bron: Misset Horeca
Lees berichtAlbron en Breed gastheer bij duurzaamheidsontbijt
Catering – Morgen zijn Breed en Albron gastheren in een serie duurzame ontbijten voor ondernemers. De ontbijttafel bij Breed staat klaar voor ondernemers die verder willen met duurzame innovatie. Het menu bestaat naast een duurzaam ontbijt uit een inspirerende lezing en presentaties over het thema voeding en arbeidsparticipatie. De serie duurzame ontbijten bestaat uit 8 ontbijten bij bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Zij belichten vanuit verschillende invalshoeken actuele thema’s die in het...
Lees berichtSAB Catering start schoolconcept Graduate
Schoolcatering - SAB Catering is van start gegaan met het cateringconcept Graduate voor scholen. De cateraar maakt daar in de eigen digitale uitgave SAB Nieuws melding van. SAB Catering is met het concept gestart vanuit het beginsel ‘als je goed eet, presteer je beter' en wil de studenten aantrekkelijke en gezonde maaltijden en snacks aanbieden. Graduate gaat verder dan alleen schoolkantines exploiteren, aldus de toelichting. ‘We investeren in eigentijdse vormgeving...
Lees berichtActie voor streetfood in Amsterdam
Foodtrucks - The Food Line-Up houdt morgen een actie voor meer ruimte voor streetfood in Amsterdam. Foodtrucks zullen morgen (Wereldvoedseldag) op de Dam in de hoofdstad gratis lunches uitdelen. Food Line-Up vraagt op deze wijze om verruiming van de verkoopmogelijkheden in Amsterdam. "In grote wereldsteden is streetfood al jaren ongekend populair. En al is de foodtruck ook in Nederland gearriveerd, in het Amsterdamse straatbeeld is hij - op de eeuwige...
Lees berichtCategory Management moet bij SAB Catering verspilling tegengaan
Catering - SAB Catering maakt zich hard om derving en verspilling in haar ruim 280 bedrijfsrestaurants tegen te gaan. SAB werkt al jaren met Category Management en brengt hiermee de specifieke kenmerken van lunchgebruikers per locatie nog beter in kaart, om het assortiment optimaal af te stemmen. Het doel is om de beheerders van een bedrijfsrestaurant een goed inzicht te geven van wat de lunchgasten per productgroep verbruiken om vervolgens met...
Lees berichtDuurzaam lunchaanbod zorgt voor meer vitaliteit op de werkvloer
Catering - De moderne flexibele werknemer wil een gevarieerder en duurzamer aanbod in het bedrijfsrestaurant. Het verduurzamen van de cateringbranche kan worden versneld door een betere samenwerking. Hoe eerder keukenleverancier en cateringorganisaties worden betrokken bij het bestekproces, hoe duurzamer een bedrijfsrestaurant kan worden ingericht en benut. Dit was de uitkomst van de rondetafelgesprekken waar werd gesproken over verduurzaming van de sector. De bijeenkomst was een initiatief van Veneca (Vereniging Nederlandse...
Lees berichtSanday’s heeft beste vliegtuigsandwich
Sandwich - Sanday's levert de beste sandwich aan boord van een vliegtuig. Dat beweert althans verslaggever Nikos Loukas in het online magazine The Daily Meal, naar aanleiding van een artikel dat is geschreven door deze verslaggever van inflightfeed.com, een autoriteit op het gebied van eten aan boord van vliegtuigen. Het artikel ging over het onderzoek naar maaltijden aan boord van Europese luchtvaartmaatschappijen. Nikos Loukas is op onderzoek uitgegaan en...
Lees berichtStageKitchen catert achter de schermen
Crewcatering - StageKitchen is een nieuw cateringconcept dat helemaal gericht is op de crew achter de schermen van theaterproducties, beurzen, concerten en aanverwante evenementen in de entertainmentbusiness. Het bedrijf wil zich onderscheiden met maaltijden waaraan geen kunstmatige stoffen zijn toegevoegd om de gerechten beter op geur, kleur of smaak te krijgen. StageKitchen is een initiatief van Chapeau Events in Zundert, een full-service evenementenorganisator. StageKitchen levert op productiedagen voor vier uur...
Lees berichtDeli XL en Ouderenfonds verrassen 75 ouderen met uitje naar dierenpark
Groothandel - Groothandel Deli XL verraste afgelopen donderdag 30 circa 75 ouderen met ‘Samen op Safari’ in Zoo Parc Overloon. In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds is een volledig verzorgd uitje georganiseerd. Deli XL wil met de actie aandacht vragen voor het grote probleem van eenzaamheid onder ouderen. Meer dan een miljoen ouderen leiden een eenzaam bestaan. Zo’n 200.000 ouderen voelen zich extreem eenzaam: zij krijgen slechts één keer per maand bezoek....
Lees bericht