Onderzoek: ‘Goede koffie op het werk maakt productiever’

Onderzoek - Bijna de helft (49%) van de Nederlandse werknemers zegt met een goede kop koffie productiever te zijn in zijn werk. Dat blijkt uit onderzoek van  Ruigrok |Netpanel  in opdracht van vendingleverancier SelectaNederland. Ook zegt ruim de helft (58%) met een goede kop koffie meer plezier te ervaren in zijn werk. Een kleine meerderheid (58%) zegt zelfs niet zonder koffie op het werk te kunnen. Bijna driekwart (72%) van de werkende Nederlanders drinkt...

Lees bericht

Markt voor bedrijfscatering bloeit op

Marktontwikkelingen – De omzet van bedrijfscateraars bloeit op. De verkopen plusten in periode 5 met 6 procent, zo blijkt uit de Foodservice Monitor van onderzoeksbureau Foodstep. De omzet van het foodservicekanaal als geheel staat onder druk. In periode 5 daalde de waarde van eten en drinken in de foodservice met 5 procent. Vooral de horeca daalde, terwijl het eten en drinken in het bedrijfsleven steeg. Deze beweging kan deels verklaard worden uit het vroege Pasen....

Lees bericht

Prorest volledig over op contactloos betalen

Catering - Prorest Catering, onderdeel van facilitair dienstverlener Facilicom Services Group, gaat als een van de eerste cateringorganisaties in Nederland over op contactloos betalen. Voor 1 januari zal het in al haar 200 bedrijfsrestaurants mogelijk zijn om door een mobiele telefoon, betaalpas en/of credit card kort tegen de betaalautomaat te houden een betaling te verrichten. ‘In april dit jaar heeft Prorest in haar ABN Amro-bedrijfsrestaurants contactloos betalen al succesvol geïntroduceerd....

Lees bericht

Frank van Zomeren verlaat Cormet catering

Personalia – Frank van Zomeren vertrekt bij cateraar Cormet catering. Na viereneenhalf jaar zit zijn taak erop binnen de cateraar en vindt hij tijd worden om een volgende stap te zetten. Van Zomeren is binnen de cateringsector geen onbekende. Als division director werkte hij bijna vijf jaar binnen Avenance en adviseerde hij tal van bedrijven. Daarna was hij betrokken bij de ontwikkeling van een vendingconcept  voor verse yoghurtshakes binnen Toeca, een...

Lees bericht


Appèl behaalt ISO 14001 ‘milieucertificaat’

Catering - Appèl heeft het ISO 14001 certificaat behaald. Dat betekent dat het milieumanagement-systeem van Appèl voldoet aan de ISO norm. “Appèl is al jaren bewust bezig met het leveren van duurzame catering. Daarvoor gebruiken wij de richtlijnen van Rijksdienst voor ondernemend Nederland. Toch kregen wij vanuit de markt steeds vaker de vraag om het milieucertificaat. Vandaar dat we met een projectgroep van start zijn gegaan om onze...

Lees bericht

La Place sluit met assortiment goed aan op WK Hockey doelstelling

Leisure - Tijdens het WK Hockey in Den Haag staat gezonde voeding in de schijnwerpers. La Place is opnieuw cateraar van het event. Met het 100% natuurlijke assortiment sluit de cateraar goed aan op de doelstelling van het internationale event. Voor het eerst sinds 1998 is het WK hockey weer in Nederland. Net zoals toen doet La Place weer de catering voor dit evenement. Hiermee is het WK Hockey in Nederland het...

Lees bericht

Nieuwe branchevereniging VOCC voor contractcateraars van start

Catering – De cateringsector heeft een nieuwe branchevereniging. Tijdens een eerste gezamenlijke bijeenkomst, op het Mediapark te Hilversum, is definitief besloten tot de oprichting van de VOCC (Verenigde Ondernemende Contract Cateraars). De branchevereniging  is een initiatief van Peter van Ee (LEO op het Werk), Rijnie Trip Jonkman (Van Lier Bedrijfscatering en Peter Derix (PDX Services). Bedrijfskundige ondersteuning wordt verleend door Virgilia Haans, Hanze Hogeschool Groningen Ruud Baljé is gevraagd het (onafhankelijk)...

Lees bericht

Facilicom realiseert winstgroei van 52%

Catering - Dienstverlener Facilicom Services Group uit Schiedam heeft in 2013 een winstgroei behaald van 52%. Het bedrijf realiseerde dit onder moeilijke omstandigheden. Dit blijkt uit de jaarstukken 2013. Winstgroei wist het bedrijf met name te boeken doordat het concern vol inzette op het aanbieden van integrale dienstverlening, kostenbeheersing en operational excellence. De nettowinst kwam uit op 22,2 miljoen euro. De concernomzet daalde opnieuw licht en kwam uit op 1,018 miljard euro (-2%). Begin 2013 sprak...

Lees bericht


Succesvolle jubileumeditie ‘Smaak Dagen’ bij 140 Prorest-locaties

Catering – Prorest organiseerde voor de vijfde keer de Smaak Dagen. Inmiddels zijn de dagen uitgegroeid tot een succesvol fenomeen binnen de 140 Prorest bedrijfsrestaurants. De Smaak Dagen begonnen 12 mei en eindigen eind deze week. In de afgelopen twee weken zijn speciale gerechten aangeboden en waren er opvallende acties. Voor de lunch werd gevarieerd met combinaties zoals een wrap met gerookte makreel, pittige zoetzure saus en fijne rauwkost of een boerentosti, met 2...

Lees bericht

Lunch wordt duurder door wegvallen subsidies

Bedrijfscatering - De lunch wordt naar verwachting fors duurder. Doordat de baas nu vaak nog meebetaalt aan de soep en de kroket zijn de prijzen kunstmatig laag, maar veel bedrijven denken momenteel nadrukkelijk na over het laten vervallen van deze subsidie. Dit zegt Jos van Straten van de Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties) in een interview met de NOS. Gemiddeld heeft een werknemer 2,70 euro over voor de lunch. Kost het meer,...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid