PS in foodservice geeft inzicht in duurzaamheid

Duurzaamheidsanalyse - PS in foodservice gaat (party)cateraars, zorginstellingen, horeca en andere afnemers laten zien hoe duurzaam ze werken. De duurzaamheid wordt bepaald aan de hand van door Raad Voor Accreditatie erkende keurmerken. PS in foodservice verzamelt ingrediënten- en productdata van leveranciers in de foodketen. Inmiddels hebben ruim 900 producenten hun productinformatie via PS geregistreerd. Hierbij worden ook keurmerken van de producten vastgelegd. Sinds de start van de registratie in 2009...

Lees bericht

Limburg Catering neemt catering WOZL over

Catering - Limburg Catering in Sittard heeft per 1 april de volledige catering van WOZL overgenomen. Het betreft zowel de catering in de 3 interne kantines van WSP Parkstad als de catering bij 8 externe opdrachtgevers. Naast het werk heeft Limburg Catering ook de mensen overgenomen die hierbij betrokken zijn. Bij de overname zijn 67 fulltimers en parttimers (55 FTE) met afstand tot de arbeidsmarkt betrokken. Deze mensen zijn in een groepsdetachering door WOZL (Werkvoorzieningschap...

Lees bericht

Appèl bouwt nieuw duurzaam belevingscentrum

Catering - Familiebedrijf Appèl bouwt een nieuw belevingscentrum aan de A2 in 's-Hertogenbosch. Medewerkers en opdrachtgevers van de bedrijfs- en onderwijscateraar kunnen hier kennismaken met de laatste trends op gebied van food en hospitality. Op 1 mei 2017 start Bouwgroep Moonen met de bouw. De belangrijkste reden om te verhuizen is ruimtegebrek door de flinke groei de afgelopen jaren. Daarnaast draait het binnen de cateringbranche steeds meer om beleving. Geert van...

Lees bericht

Vleeswarendivisie Zwanenberg wellicht in etalage

Industrie -  De vleeswarendivisie van Zwanenberg Food Group komt mogelijk in de etalage. De directie van het voedingsmiddelenbedrijf uit Almelo wil zich oriënteren op de toekomst van het bedrijfsonderdeel, dat goed is voor 120 miljoen euro omzet en 265 banen. In een bericht op de eigen site maakt topman Ronald Lotgerink melding dat de divisie zich de afgelopen jaren goed heeft ontwikkeld. “Door deze groei staat de onderneming thans voor de...

Lees bericht


The Blooming Dutch restaurant van cateraar Albron geopend op Keukenhof

Catering - Cateringbedrijf Albron heeft vrijdag het nieuwe entreegebouw van de Keukenhof in Lisse geopend met daarin een grand-café, to-go-outlet en restaurant ‘The Blooming Dutch’ Bezoekers aan de Keukenhof komen vanaf vrijdag voor het eerst binnen via de nieuwe entree met daarin restaurant The Blooming Dutch. Ze krijgen er een kijkje in de historie van Nederlands’ tulpenglorie. Met het restaurant, grand-café en to-go-uitgiftepunt wil Albron een eten en drinken concept...

Lees bericht

Foodstep komt met monitor gezonder eten en drinken

Catering - Of het nu de Gezonde Schoolkantine of de Gezonde Sportkantine is, de samenstelling van het assortiment en de presentatie hiervan is het uitgangspunt van die programma’s, niet de mate waarin de gezonde producten ook daadwerkelijk worden geconsumeerd. Om die reden is Foodstep de monitor gezonder eten en drinken gestart. Daar wordt de inkoop en dus (indirect) de consumptie gemeten. De nieuwe monitor van onderzoeksbureau Foodstep is een...

Lees bericht

Van Hoeckel breidt Beleef uit en komt met koffieconcept

Zorg – Van Hoeckel, de groothandelstak van Sligro die gespecialiseerd is in de zorg, heeft het zorgconcept Beleef verder uitgebreid. Daarnaast gaat Van Hoeckel in Nederland samenwerken met het Belgische koffieconcept Java. Beide initiatieven werden dinsdag gepresenteerd tijdens beurs Zorgtotaal 2017 in Utrecht. De samenwerking met  koffieleverancier Java is voortgekomen uit de overname van de groothandelsactiviteiten van het Belgische Java Foodservice door moederbedrijf Sligro. De eigenaren van Java hebben de koffietak behouden...

Lees bericht

Zorgboodschap komt met spaaractie voor bewoners

Zorg – Sparen voor extra uitjes of activiteiten op de locaties. Dat is de essentie van het nieuwe spaarprogramma ‘Zorgzegels’ van Zorgboodschap, de totaalleverancier voor de zorg. Het loyaliteitsprogramma geeft de bewoners iets extra in plaats van de mensen die de boodschappen bestellen, laat commercieel manager Boudewijn van der Kroft weten van Verscentrum Nederland, waar Zorgboodschap onder valt. Het spaarprogramma werd maandag 14 maart op de eerste dag van Zorgtotaalbeurs gelanceerd. Het...

Lees bericht


FrieslandCampina lanceert cursus eten en drinken voor zorgmedewerkers

Zorg - FrieslandCampina Foodservice is op dinsdag 14 maart, de eerste beursdag van Zorgtotaal in Utrecht, met de e-learning ‘de Basis van Voeding’ voor zorgmedewerkers gestart. Deze online nascholingscursus biedt een brede basiskennis over eten en drinken voor patiënten en cliënten in de zorg. Karl Buiks, directeur FrieslandCampina Foodservice: “Patiënten en cliënten in de zorg hebben recht op gezond eten en drinken dat bijdraagt aan hun welbevinden...

Lees bericht

Deli XL komt met Magnificent

Zorgconcept - Groothandel Deli XL komt met het maaltijdconcept Magnificent. Het concept maakt onderdeel uit van een nieuwe zorgpropositie ‘Samen naar betere zorg’, waarin de groothandel nadrukkelijk de samenwerking op zoekt met andere (toe)leveranciers en de instellingen zelf. Dit bevestigt Jelske Stoop, Market Manager Zorg bij Deli XL. Zij signaleert dat de zorgmarkt sterk verandert. “De behoefte van zorginstellingen als het bijvoorbeeld gaat om de maaltijdvoorziening is nu heel...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid