Skool-project tegen voedselverspilling krijgt navolging in meer landen

Verspilling - Een jaar na de oprichting van de ‘International Food Waste Coalition’ (IFWC) door ‘founding members’ Ardo, McCain, PepsiCo, SCA, Sodexo, Unilever Food Solutions en WWF blijft deze 'van veld tot vork' samenwerkingscoalitie zich inzetten tegen voedselverspilling in de foodservicesector. De coalitie start daarom met de uitbreiding van het SKOOL-programma, dat scholen in heel Europa helpt om voedselverspilling terug te dringen. In Europa wordt jaarlijks 88 miljoen ton voedsel verspild,...

Lees bericht

Catering club VOCC in gesprek met vijftal nieuwe leden

Catering – De Vereniging van Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) vierde donderdag het tweejarig bestaan en maakte melding ter gelegenheid daarvan met een vijftal nieuwe leden in gesprek te zijn. Welke dat zijn werd niet bekend gemaakt. Het ledenaantal van de vereniging voor kleinere cateraars is nu vijftien. Volgens voorzitter Ruud Baljé van de VOCC wordt bewust gekozen voor een gematigde, maar gestage groei. “Nieuwe leden moeten ons ook als vereniging iets...

Lees bericht

Appèl en ZTRDG starten een boodschapservice bij bedrijven

Catering – Bedrijfscateraar Appèl en bestel- en bezorgservice ZTRDG gaan samenwerken en ontwikkelen samen een boodschappenservice op het werk. Sinds begin deze maand zorgen zij er samen voor, dat bij een aantal bedrijven, de boodschappen van de medewerkers op het werk worden bezorgd. Het om verse maaltijden en producten met een lokaal karakter. Bij ZTRDG bezoek de klant een traiteur, groenteboer, bakker, melkboer, slager en visboer op een op maat...

Lees bericht

Cateraar Eurest heeft eerste opblaasbare foodtruck

Catering - Een opblaasbare foodtruck waarin ook werkelijk gewerkt kan worden. Cateraar Eurest heeft deze innovatie onlangs gepresenteerd, volgens Facto, het plaform voor de foodprofessional. Foodtrucks zijn bijzonder populair, maar ze kunnen niet overal worden ingezet. Ook niet in gebouwen, vanwege de beperkte vloerbelasting. Maarten Willemsen, Manager Operations Leisure & Campus Services bij Eurest laat weten door te kijken wat wél mogelijk is, Eurest op het idee is gekomen van...

Lees bericht


Kantine-aanbod Groot Goylant ‘gezonde keuze’; wint gouden Schoolkantine Schaal

Catering - VMBO school Groot Goylant in Hilversum heeft de gouden Schoolkantine Schaal 2016 van het Voedingscentrum gewonnen. De schoolkantine biedt een zo verantwoord en gezond aanbod aan eten en drinken dat het hiermee voldoet aan de ‘richtlijnen goud’ van de Gezondere Kantines. Het kantine-aanbod van Groot Goylant is samengesteld in samenwerking met Markies Catering en voldoet aan de ‘richtlijnen goud’ van de Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Verantwoorde producten worden...

Lees bericht

Cormet ‘blij en trots’ met cateringcontract UvA en HvA

Aanbestedingen - Cormet is 'blij en trots'. De organisatie is deze week definitief het cateringcontract van de UvA en HvA gegund. Compass Group, de moedermaatschappij van UvA’s en HvA’s huidige cateraar Eurest en Journey of Food, heeft namelijk geen bezwaar aangetekend. Dit betekent dat de dienstverlening van eten en drinken op de scholen op 1 januari definitief in handen komt van Cormet. “Hoewel we de aanbesteding hebben gewonnen met 92...

Lees bericht

Kwaliteit koffie op werkvloer wordt steeds belangrijker

Koffie & Thee – De Nederlander voelt zich niet alleen steeds meer koffiekenner, hij stelt als werknemer ook steeds hogere eisen aan de kwaliteit van de koffie op het werk. De drie belangrijkste criteria hierbij zijn: smaak (89%), geur (59%) en de hoe de koffie eruitziet (33%). Dit blijkt uit de Necafé Koffiemonitor, een jaarlijkse onderzoek naar koffietrends op het werk. De kwaliteit op het werk neemt toe omdat mensen in de horeca en thuis...

Lees bericht

Pluryn en Holland Food Service verlengen samenwerking

Zorg - Stichting Pluryn Hoenderloo Groep uit Nijmegen en Holland Food Service hebben hun huidige samenwerking verlengd en uitgebreid. Er werd een contract getekend voor het leveren van het totaalpakket eten en drinken, inclusief duurzame doelstellingen op het gebied van cliëntparticipatie. “Wij zijn blij met deze vernieuwing en uitbreiding van de huidige samenwerking om als partner het totale pakket aan eten en drinken en aanverwante producten kunnen verzorgen voor...

Lees bericht


Omzet biologisch stijgt naar 1,3 miljard in 2015

Biologisch - De omzet in biologische is in 2015 met 11,5% gestegen naar 1,3 miljard euro. De supermarkten realiseerden 18,5 % groei in hun omzet in biologisch. De omzetstijging van de totale levensmiddelen bedroeg ruim 3%. Daarmee groeit biologisch harder dan de reguliere markt. De versgroepen eieren, AGF, vlees en zuivel maken een groei door van gemiddeld 12,9%. Sterke stijgers in het verssegment zijn fruit (27%), kaas (25%), vleeswaren (22%), pluimvee- en varkensvlees (18%) en brood en eieren (17%). Het aandeel biologisch...

Lees bericht

Albron breidt samenwerking met Telesuper.nl uit

Catering – Foodservice-organisatie Albron en online supermarktbezorgdienst Telesuper.nl hebben begin deze maand een overeenkomst voor uitbreiding van hun samenwerking getekend. Naast het beleveren van het Albron concept ‘Kookdame’ in de kleinschalige zorg, is na een intensieve pilot gebleken dat Telesuper.nl ook de juiste partner is voor het beleveren van 200 kleinschalige cateringlocaties.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid