Willem&Drees komt met werkfruit

Werkfruit – Appels en peren, al dan niet biologisch, op het werk. Van Willem&Drees. Het kan vanaf deze week. De leverancier, die groenten en fruit rechtstreeks van de boer naar de winkel bezorgt, levert hiermee een bijdrage aan de fitheid van werknemers bij bedrijven. Het assortiment werkfruit van Willem&Drees bestaat uit appels en peren, al dan niet biologisch, verpakt in doosjes van drie kilogram. Het fruit komt uit de...

Lees bericht

Beijk Catering organiseert Koninginnedag in Assen

Catering - Beijk Catering organiseert de komende twee jaar het Koninginnedagfeest in Assen Dit is een direct gevolg van een overname, meldt RtvDrenthe.nl. Het cateringbedrijf nam eerder dit jaar het failliete Diner Mobile in Assen over. Diner Mobile organiseerde onder andere het TT-Festival, maar ook de Koninginnedag in Assen in opdracht van de gemeente. Aangezien Diner Mobiel een contract had voor drie jaar voor de festiviteiten op 30 april, gaat...

Lees bericht

365soup nu op school verkrijgbaar

Ontwikkeling - 365soup moet in eerste instantie vooral de jeugd bereiken. De soep op basis van een koude procedé, bestaat volgens bedenker Rob Brok uit een 100 procent natuurlijke, natte soep met natuurlijke ingrediënten. De eerste automaten zijn inmidels geplaatst op scholen. Voedingsdeskundigen staan aan de basis van de automaat en de soep. “Hen hebben we betrokken bij het ontwerp. Doordat we een koud procedé hanteren, blijven de smaken beter...

Lees bericht

Inflatie gedaald, levensmiddelen duurder

CBS-cijfers - In november is de inflatie met 2,8 % licht gedaald. In oktober waren de prijzen voor consumenten gemiddeld nog 2,9% hoger dan dezelfde periode vorig jaar. De inflatie is vooral gedaald door lagere benzineprijzen. De prijzen van voedingsmiddelen lagen in november 2,6% hoger in vergelijking met november 2011. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. De grootste prijsstijgingen waren te zien bij de categorieën fruit (+6,6%), aardappelen en groenten (+3,7%) en vlees (+3,1%). De categorie...

Lees bericht


Kansen voor cateraars richting een plantaardiger aanbod’

Onderzoek – Cateraars bieden goede kansen om consumenten te laten kennismaken met een plantaardig aanbod, zo stellen vijf jonge onderzoekers uit het Meat The Truth Next Generation Traineeship. De jongeren vormden één van de groepen die in opdracht van de Nicolaas G. Pierson Foundation onderzoek deden naar de ontwikkeling van een plantaardiger voedingspatroon. De Nicolaas G. Pierson Foundation is het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren. Nederlanders houden van...

Lees bericht

Japanse luchtvaartmaatschappij gaat KFC verkopen tijdens vluchten

Luchtvaart - De Japanse luchtvaartmaatschappij Japan Airlines gaat KFC verkopen op bepaalde vluchten van Tokyo naar Amerika. Het gaat om een bepaald menu bestaande uit een drumstick, kipfilet, koolsalade en een plat geroosterd broodje. De vluchten die het KFC-menu verkopen, krijgen de naam ‘Air Kentucky’mee en hebben als bestemmingen New York, San Diego, Chicago, Boston, Los Angeles, Londen, Frankfurt en Parijs. Voorals nog worden de menu’s tijdelijk ingezet,...

Lees bericht

Nieboer nieuwe directeur ISS Catering Services

Personalia - Wilco Nieboer is de nieuwe algemeen directeur van ISS Catering Services. Hij was operationeel directeur. Nieboer volgt Maarten Poels op die corporate commercial director binnen ISS Facility Services wordt. Afgelopen anderhalf jaar heeft ISS hard gewerkt aan de verbetering van de salesorganisatie. Aan Maarten de taak om deze plannen verder uit te werken en leiding te gaan geven aan de nieuwe salesorganisatie.    Bron: FoodClicks

Lees bericht

Samen sterk voor een gezonde jeugd

Samenwerking - Met deze ambitie ondertekenden Albert Heijn, Achmea, Nutricia, Danone Nederland, PepsiCo, H.J. Heinz, de gemeente Utrecht en Albron een stedelijke samenwerkingsovereenkomst met JOGG Utrecht. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is de beweging voor een gezonde omgeving en een gezonde jeugd. Iedereen in een stad, dorp of wijk zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Sinds 2010 is Utrecht officieel een...

Lees bericht


Tweede proefweek YES WE CANTEEN in Nijmegen

Catering – YES WE CANTEEN organiseert in februari een tweede proefweek op de Radbout Universiteit Nijmegen. Studenten kunnen nu al aangeven wat zij in die week graag zouden willen zien als aanbod in die week. YES WE CANTEEN is een initiatief van de studentes Charlotte van Leeuwen en Maaike de Reuver. Zij willen een alternatief neerzetten voor de traditionele cateraars door afspraken te maken met kleine, lokale, ondernemers. Eerdere proverijen onder...

Lees bericht

W&G Groep, Huuskes, Unilever en Rational winnaars Hospitality Awards

Wedstrijd - W&G Groep, Huuskes, Unilever Food Solutions en Rational zijn de winnaars geworden van de Food Hospitality Business Awards 2012. De vier producenten zijn in hun eigen categorie door zorginstellingen overall het best beoordeeld op de criteria prijs/kwaliteit, klantgerichtheid, innovatie en duurzaamheid. Dit blijkt uit onderzoek van Foodinc. en Het Nederlands Kokspanel in opdracht van Food Hospitality. De awards werden donderdag uitgereikt. In de categorie Vers behaalde W...

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid