Vereniging Arts en Voeding opgericht; pleit voor meer kennis eten en gezondheid

Gezondheid - Breng voeding terug in de spreekkamer en collegezaal en zorg dat er meer kennis is over eten en drinken en de relatie die er is met ziekte en gezondheid. Daarvoor pleit de nieuwe Vereniging Arts en Voeding die in Rotterdam is opgericht. De nieuwe artsenvereniging wil de kennis onder artsen over voeding en de effecten daarvan op ziekte en gezondheid vergroten. Volgens een groot deel van de jonge...

Lees bericht

Rob Besseling in directie ‘ArenA’ Catering Club

Personalia - De publiekscatering in de Amsterdam ArenA wordt vanaf de opening grotendeels door Catering Club geëxploiteerd en uitgevoerd. Per 1 juni is bij de Catering Club Rob Besseling aangesteld als Directeur Business Development. In zijn rol zal Besseling zich onder meer bezighouden met het bepalen en realiseren van de visie op publiekscatering in de vernieuwde Amsterdam ArenA. Amsterdam ArenA heeft de ambitie uitgesproken om in 2020 het meest innovatieve stadion...

Lees bericht

Stuurgroep: ziekenhuis geeft veel aandacht aan goed en gezond voedingsaanbod

Zorg - De Nederlandse ziekenhuizen hebben veel aandacht voor een goed en gezond voedingsaanbod voor de patiënt. Ziekenhuizen bieden steeds meer eetmomenten, maken het mogelijk snel eten te bestellen via tablet of smartphone en hebben een aangepast aanbod voor verschillende groepen patiënten. Aan de andere kant moet eten en drinken in het ziekenhuis wel aantrekkelijker worden gemaakt. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het onderzoek van de Stuurgroep...

Lees bericht

Becel lanceert Becel met Roomboter in portieverpakking voor hotels en catering

Oliën & vetten - Becel introduceert Becel met Roomboter in portieverpakking voor hotels, catering, restaurants en zorginstellingen. Chefs bieden hun gasten met Becel met Roomboter een product met de volle smaak van roomboter, maar met 50% minder verzadigd vet dan roomboter, zo laat fabrikant Unilever weten. Daarnaast is het product direct smeerbaar vanuit de koelkast, een voordeel omdat de producten vaak vanuit de koeling worden geserveerd. Net als Becel Original en...

Lees bericht


De Pier in Scheveningen opent Pier Offices met 30 flexibele werkplekken boven zee

Werkplekken - De Pier in Scheveningen opent onder restaurant Pier Zuid komende maand Pier Offices. Deze nieuwe formule beschikt over dertig flexibele werkplekken voor zelfstandig professionals en kleine organisaties. De werkplekken hebben uitzicht op zee en strand. Voor de lunch kunnen de huurders terrecht op foodboulevard met een keur aan foodconcepten. Herman Smit, general manager De Pier: “Met Pier Offices bieden we zelfstandig professionals en kleine organisaties de mogelijkheid zich...

Lees bericht

VOCC breidt met twee leden uit

Catering - De Vereniging voor Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) is per 1 mei met twee leden uitgebreid. Met de komst van Smaak Bedrijfscatering en Good Food Concepts telt de branchevereniging momenteel  15 leden. De VOCC werd in 2014 opgericht met als doel zich te ontwikkelen tot de vertegenwoordiger van het collectief belang van middelgrote contractcateraars. Het collectief bundelen van de krachten, de kennis en het netwerk van de leden is sinds de oprichting...

Lees bericht

Programma Harry@school van VITAM gaat jeugd wijzen op juiste voeding

Catering – Cateraar VITAM wil de (school) jeugd bewuster maken van voeding en leren dat groente en fruit een onmisbaar onderdeel zijn van het dagelijkse eetpatroon. Om die reden start de cateraar een interactief programma onder de naam ‘Harry@school’! Het betreft een educatief programma van vier weken waarin cateraar VITAM kinderen kennis laat maken met het verhaal van de boon ‘Harry Covèrt’. In vier lessen leren kinderen uit groep 6...

Lees bericht

RIVM pleit voor minder snoepautomaten op scholen

Vending – Het RIVM vindt het onwenselijk dat er nog steeds veel snoepautomaten op scholen staan. Het pleit daarom voor minder vendingmachines met een snackaanbod. Vandaag verschijnt van het RIVM het onderzoek ‘De voedingsomgeving op scholen’. Het aantal snack- en frisdrankautomaten op middelbare scholen is de afgelopen jaren weliswaar iets afgenomen, maar nog steeds heeft 83 procent van de scholen een frisdrankautomaat en in 70 procent van de gebouwen staat een snackautomaat. Op...

Lees bericht


Uniek foodfestival op ijsbaan; Yummya

Festival - Het streetfood festival Yummya op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam-Oost is gisteren geopend. Yummya volgens de organisatie is het eerste foodfestival dat een thema koppelt aan eten en drinken. De eerste editie van Yummya staat in het teken van de verleiding van eten en vindt plaats van 5 tot en met 8 mei. De Jaap Eden IJsbaan is voor het festival omgetoverd tot de 'Garden of Eden'. Het verhaal...

Lees bericht

Arla zet bij introductie Naturals ingrediënten declaratie vóórop het pak

Zuivel - Arla zet als eerste zuivelfabrikant de ingrediënten van het product prominent vóórop het pak. De stap is te zien op het dinsdag officieel geïntroduceerde Naturals, een assortiment 100% natuurlijke fruit- en drinkyoghurts. Arla wijst bij de introductie naar recent onderzoek waaruit blijkt dat ‘weten wat we eten’ voor de consument steeds belangrijker is. Kunstmatige ingrediënten worden het liefst vermeden, net zoals eten met teveel suiker....

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid