VOCC breidt met twee leden uit

Catering - De Vereniging voor Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) is per 1 mei met twee leden uitgebreid. Met de komst van Smaak Bedrijfscatering en Good Food Concepts telt de branchevereniging momenteel  15 leden. De VOCC werd in 2014 opgericht met als doel zich te ontwikkelen tot de vertegenwoordiger van het collectief belang van middelgrote contractcateraars. Het collectief bundelen van de krachten, de kennis en het netwerk van de leden is sinds de oprichting...

Lees bericht

Programma Harry@school van VITAM gaat jeugd wijzen op juiste voeding

Catering – Cateraar VITAM wil de (school) jeugd bewuster maken van voeding en leren dat groente en fruit een onmisbaar onderdeel zijn van het dagelijkse eetpatroon. Om die reden start de cateraar een interactief programma onder de naam ‘Harry@school’! Het betreft een educatief programma van vier weken waarin cateraar VITAM kinderen kennis laat maken met het verhaal van de boon ‘Harry Covèrt’. In vier lessen leren kinderen uit groep 6...

Lees bericht

RIVM pleit voor minder snoepautomaten op scholen

Vending – Het RIVM vindt het onwenselijk dat er nog steeds veel snoepautomaten op scholen staan. Het pleit daarom voor minder vendingmachines met een snackaanbod. Vandaag verschijnt van het RIVM het onderzoek ‘De voedingsomgeving op scholen’. Het aantal snack- en frisdrankautomaten op middelbare scholen is de afgelopen jaren weliswaar iets afgenomen, maar nog steeds heeft 83 procent van de scholen een frisdrankautomaat en in 70 procent van de gebouwen staat een snackautomaat. Op...

Lees bericht

Uniek foodfestival op ijsbaan; Yummya

Festival - Het streetfood festival Yummya op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam-Oost is gisteren geopend. Yummya volgens de organisatie is het eerste foodfestival dat een thema koppelt aan eten en drinken. De eerste editie van Yummya staat in het teken van de verleiding van eten en vindt plaats van 5 tot en met 8 mei. De Jaap Eden IJsbaan is voor het festival omgetoverd tot de 'Garden of Eden'. Het verhaal...

Lees bericht


Arla zet bij introductie Naturals ingrediënten declaratie vóórop het pak

Zuivel - Arla zet als eerste zuivelfabrikant de ingrediënten van het product prominent vóórop het pak. De stap is te zien op het dinsdag officieel geïntroduceerde Naturals, een assortiment 100% natuurlijke fruit- en drinkyoghurts. Arla wijst bij de introductie naar recent onderzoek waaruit blijkt dat ‘weten wat we eten’ voor de consument steeds belangrijker is. Kunstmatige ingrediënten worden het liefst vermeden, net zoals eten met teveel suiker....

Lees bericht

Nederlandse Eatdutchwaffles levert miljoen stroopwafels aan KLM

Catering - KLM gaat ruim een miljoen gratis stroopwafels serveren aan passagiers op intercontinentale vluchten. Het Nederlandse Eatdutchwaffles is de leverancier van dit oer-Hollandse kwaliteitsproduct, dat als gratis snack aan boord worden uitgedeeld. Het internationale stroopwafelmerk levert de ambachtelijke stroopwafels vanaf deze week aan de nationale luchtvaartmaatschappij. Joost Kling, oprichter en eigenaar van Eatdutchwaffles, is trots op het feit dat KLM-passagiers de komende maanden op zijn stroopwafels worden getrakteerd. “KLM...

Lees bericht

V&D drukt winst Facilicom

Resultaten - De facilitaire dienstverlener Facilicom Services Group uit Schiedam heeft in 2015 een recordomzet geboekt. De geconsolideerde omzet bedroeg in 2015 1.150 miljoen euro, tegen 1.030 miljoen euro in 2014. De nettowinst van het concern daalde echter wel door onder meer incidentele verliezen in bouw- en installatieprojecten en het faillissement van een van de grote opdrachtgevers, namelijk V&D. De facilitaire markten blijven over het algemeen krimpen in volume. Facilicom ziet echter ook nieuwe...

Lees bericht

Voedselindustrie wil dialoog aangaan met consument

Industrie - Minister-president Mark Rutte ontving vandaag het rapport ‘Spreek Smakelijk’ uit handen van Paul Polman (CEO Unilever) en FNLI-voorzitter Bas van den Berg (COO Royal FrieslandCampina). Volgens het rapport van adviesbureau Roland Berger, in opdracht van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), moet de levensmiddelenindustrie beter met de consument en burger in gesprek treden om vertrouwen in de sector te versterken. De FNLI gaf vanmiddag, tijdens de eerste Voedselpoort,...

Lees bericht


Breakfastival nieuwe congresformule Van Nelle Fabriek, &CO en Cuisine on Tour

Congressen - Van Nelle Fabriek, &CO personeelsdiensten en cateraar Cuisine on Tour lanceren onder de naam ‘Breakfastival’ een nieuwe congresformule. De drie initiatiefnemers willen hiermee een halt toeroepen aan de ‘routine, gemakzucht en voorspelbaarheid die van menig congres een slaapverwekkend geheel maakt’. Een Breakfastival-congres begint ruim vóór de ochtendfile, rond 06.30 uur met sporten voor de liefhebbers en om 07.30 met het breakfast, en eindigt vroeg in de middag. Congresgangers hebben...

Lees bericht

Zorgorganisatie Omring serveert verzorgingshuizen eten uit eigen streek

Zorg - Zorgorganisatie Omring is in samenwerking met Atlantis Handelshuis een pilot gestart om het eten voor haar cliënten gezonder, lekkerder en duurzamer te maken. Als aftrap van de pilot aten donderdag senioren in vier verpleeg- en verzorgingshuizen van Omring in Noord-Holland een lasagne vol verse vitamines uit de eigen regio. Omring bereidt dagelijks zelf de maaltijden voor haar cliënten. “Vandaag serveren we een maaltijd die smaakvol, gezond,...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid