Gast kiest voor vers en streekproducten; catering koploper verse voeding

Marktonderzoek - De consument wil in de Nederlandse horeca duurzame, verse en gezonde voeding eten. Verse, duurzame en streekproducten zijn dan ook bijzonder populair. Vooral cateringbedrijven en kantines spelen het beste hierop in. Binnen de horeca zijn zij koploper met verse ingrediënten voor gerechten en maaltijden. Dit is een van de conclusies uit het Marketingrapport Horeca 2016 dat vrijdag werd gepubliceerd. Volgens het rapport vertegenwoordigt gemiddeld 44 procent van de inkoopwaarde...

Lees bericht

Michiel Meier Mattern nieuwe bestuursvoorzitter ONCE

Benoeming - Michiel Meier Mattern is benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter ONCE. Tijdens de Algemene Leden Vergadering van ONCE (Officieel Netwerk Catering & Events) eerder deze week nam hij het stokje over van Wim Wiersma, die deze functie 5 jaar vervulde. Michiel Meier Mattern is expert op het gebied van Food & Hospitality, en heeft gewerkt voor onder andere; KLM Catering, Holland Casino en Bacardi Martini. De laatste 13 jaar was hij DGA van Farm...

Lees bericht

FrieslandCampina lanceert online platform voor zorgmedewerkers

Opleidingen - FrieslandCampina heeft het online platform ‘Voeding in de Zorg’ gelanceerd. Dit platform biedt kennis en inspiratie over eten en drinken gericht op medewerkers kleinschalig wonen. “De zorg is de laatste jaren erg veranderd, de groei van kleinschalig wonen is hier een belangrijk onderdeel van. Zorgmedewerkers kleinschalig wonen hebben nu ook de verantwoordelijkheid voor eten en drinken”, verklaart de fabrikant de lancering van het online platform www.voedingindezorg.nl....

Lees bericht

Catering Club verlengt contract met Remia

Leisure - Catering Club, verantwoordelijk voor een groot deel van de publiekscatering in de voetbaltempel Amsterdam Arena, heeft het contract voor de levering van sauzen en frituurvetten met Remia verlengd. De verlenging van de samenwerking werd woensdag aan de rand van het veld van de Amsterdamse  ‘godenzonen’ bekrachtigd met een officiële ondertekening door de directie van Catering Club en Hans van der Zwaan, accountmanager bij Remia. Belangrijke reden om...

Lees bericht


VCN kiest voor nieuwe verwarmingstechniek bij maaltijden

Zorg - Verscentrum Nederland (VCN) schakelt over op een nieuwe techniek om maaltijden te regenereren. De nieuwe methode voor het opwarmen van koelverse maaltijden is ontwikkeld in samenwerking met ISECO en gaat de huidige opwarmmethode van de MealButler vervangen. VCN dat via het concept Zorgboodschap aan thuiswonende ouderen maaltijden levert, zocht naar een alternatief voor het verwarmen van maaltijden via de magnetron. Maaltijden die via de magnetron worden verhit, worden...

Lees bericht

Online dashboard Diverzio gaat verspilling tegen

Zorg - Vanaf 6 april introduceert Diverzio een nieuwe online tool voor zorgorganisaties die niet alleen de tevredenheid van de eters verbetert, maar ook verspilling aanpakt. Met het nieuwe Diverzio Dashboard meten zorgorganisaties kosten, effect en verspilling van hun maaltijdvoorziening, en identificeren ze verbeterpunten. Het dashboard bevat een ondersteunende online omgeving, gevuld met vakinformatie, kant en klare enquêtelijsten voor collega’s en bewoners, informatie om personeel te instrueren bij metingen,...

Lees bericht

ASML opent ASML Plaza, grootste bedrijfsrestaurant van Noord-Europa

Catering - Na tien maanden verbouwen heeft chipmachinefabrikant ASML in Veldhoven dinsdag ASML Plaza geopend, met 4000 vierkante meter het grootste bedrijfsrestaurant van Noord-Europa. De openingshandeling werd verricht door CEO Peter Wennink. Met zes verschillende keukens, loungehoeken en ontmoetingsplekken moet lunchen voor de 8000 medewerkers van de chipmachinefabrikant nooit meer hetzelfde zijn. “De oude bedrijfskantine was dringend aan vernieuwing toe”, zegt ASML woordvoerder Cecilia Stolt. “We groeiden teveel, de kantine was te...

Lees bericht

Vermaat Groep neemt cateraar OSP over

Catering – De Vermaat Groep heeft eind vorige week overeenstemming bereikt over de overname van het cateringbedrijf OSP. De overname wacht nog op goedkeuring van ACM, de Autoriteit Consument & Markt. OSP heeft een omzet van 30 miljoen euro en verzorgt de catering voor zo’n 60 opdrachtgevers. De cateraar is vooral actief in de markt voor zakelijke catering, maar heeft daarnaast ook twee ziekenhuizen als opdrachtgever. Vermaat heeft binnen de catering een sterke...

Lees bericht


Nostalgiekar helpt ouderen herinneringen terughalen

Zorg - Woonzorgcentrum Lauwershof heeft een uniek concept voor de zorg gelanceerd: de Nostalgiekar. Een ouderwetse, verrijdbare, bakkerskar gevuld met producten en attributen van ‘toen’ bedoeld om herinneringen van mensen met dementie terug te halen. Reminiscentie. Daar draait het bij om de Nostalgiekar. Het bewust ophalen van herinneringen van vroeger bij mensen met dementie die daardoor weer beter functioneren in het ‘nu’. Doordat alle zintuigen geprikkeld worden, de ogen, de...

Lees bericht

Cateraar VITAM gaat maaltijden voor thuis verkopen

Catering – Cateraar Vitam gaat onder VITAM@home een nieuwe maaltijdenservice startten, waarbij gezonde, dagverse maaltijden, in de bedrijfsrestaurants, voor thuis of op het werk worden bereid. De activiteit past in de trend van meer caterars die ook producten voor thuis gaan aanbieden. De maaltijden van VITAM worden volgens eigen receptuur gemaakt van verse producten. Met de service streeft VITAM naar een verhoogd welzijn van haar gasten door op meerdere momenten...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid