Omzet kantines en cateraars in de lift

Marktontwikkelingen – Bedrijfsrestaurants, schoolkantines, maar ook de pizzabezorgers, de afhaalchinees en de hapjesverstrekkers tijdens recepties en evenementen zien de omzet oplopen. In het derde kwartaal boekten ondernemers in deze branches een omzetstijging van ruim 7 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zij scharen deze bedrijven onder de segmenten kantines en cateraars, die in de berekeningen van...

Lees bericht

Enige Nederlandse koosjere cateraar opent nieuw pand

Catering - Vos Kosher Catering & Events en Buitenpoort Catering Amsterdam hebben onlangs een nieuw pand betrokken in Amstelveen. Het pand werd geopend door burgemeester Mirjam van ’t Veld van Amstelveen. Vos Kosher Catering & Events is de enige koosjere cateraar in Nederland. Vos betrekt het nieuwe pand samen met de Arnhemse cateraar Buitenpoort. Beide bedrijven werken al langere tijd samen en hebben in het nieuwe pand beide een keuken. De twee...

Lees bericht

Niels Bontje nieuwe General Manager Iglo Nederland

Benoeming - Niels Bontje is per 1 december gestart als nieuwe General Manager van Iglo Nederland. Bontje heeft ruim 18 jaar werkervaring in FMCG en is in 2014 bij Iglo Group gestart als Sales Director Nederland. Met de aanstelling van Bontje verwacht de Iglo Group de groei van het merk en haar positie als marktleider binnen Vriesvers verder te kunnen ontplooien. Bron: Iglo Nederland

Lees bericht

Werknemer niet bereid te betalen voor barista-kwaliteit koffie

Onderzoek – Werknemers drinken graag een goede kop koffie op het werk, maar willen hiervoor niet te veel betalen. Koffie van een barista op het werk is bijvoorbeeld best gewild, maar de meerderheid van de werknemers is niet bereid hiervoor te betalen. Op de werkvloer gaat de voorkeur uit naar gratis koffie van goede kwaliteit. Dit blijkt uit De Koffiemonitor, het jaarlijkse onderzoek naar koffietrends op het werk in opdracht van...

Lees bericht


Prisma en Albron openen deuren van Lokaal 12

Catering – Prisma, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking en foodservice-organisatie Albron hebben de deuren geopend van Lokaal 12, een lunchvoorziening voor én door mensen met een beperking waar ook familie, medewerkers van Prisma en vrijwilligers naar toe kunnen. Lokaal 12 is gevestigd op Landpark Assisië in Biezenmortel. De mensen met een beperking, waarvoor de Brabantse Prisma-organisatie zich inzet, vullen in deze horecagelegenheid een groot deel van de...

Lees bericht

VITAM hanteert energielabels voor groente en fruit

Catering - Meer duurzame groente en fruit op het bord. Het liefst van Nederlandse bodem en allemaal tenminste met energielabel A of B. Dit is de gedachte achter het ‘Seizoenenkompas’ dat VITAM in samenwerking met Smeding en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal heeft ontwikkeld. “In ons bedrijfsrestaurant vind je van mei tot en met september aardbeien van Nederlandse bodem met label A en in de wintermaanden geen aardbeien uit verwarmde kassen of...

Lees bericht

Zorggroep Charim en Holland Food Service komen met nieuw dienstverleningsmodel

Zorg - Zorggroep Charim uit de regio Zeist en Veenendaal en Holland Food Service een samenwerking aan voor de levering van het totaalpakket eten en drinken, in combinatie met een nieuw dienstverleningsmodel. ‘In een businesscase hebben wij drie keuzemodellen voor eten en drinken uitgewerkt waaruit onze wijk- en locatiemanagers kunnen kiezen,’ aldus Jurriaan van Wezel, manager Centrale Facilitaire Dienst van Charim. ‘De wijk- en locatiemanager kan kiezen uit een basic,...

Lees bericht

Intensieve samenwerking Appelsientje en Solidaridad

Verduurzaming  - Na een succesvolle testfase in het afgelopen jaar gaan FrieslandCampina Riedel en Solidaridad hun verduurzamingsprogramma bij sinaasappelboeren in Brazilië uitbreiden. Dit gebeurt bij een coöperatie van kleinere en middelgrote familiebedrijven in de deelstaat Paraná, die samen een volume produceren dat anderhalf keer zo groot is als het jaarvolume sinaasappelsap van FrieslandCampina Riedel. FrieslandCampina Riedel, producent van o.a. Appelsientje, werkt intensief samen met Solidaridad aan verduurzaming van...

Lees bericht


Aarnink Vleeswaren neemt Huis van Beleg over

Overname - Aarnink Vleeswaren heeft onlangs de aandelen van Huis van Beleg BV overgenomen. De bedrijven werkten al jaren samen, maar door de overname ontstaan er nu meer groeikansen, volgens Ton Aarnink, oprichter en eigenaar van Aarnink Vleeswaren. Aarnink Dengerink uit Meppel is producent van ambachtelijke vlees- en grillwaren. De bedrijfsnaam is het gevolg van de overname van Dengerink Vleeswaren b.v. door Ton Aarnink (directeur/eigenaar van Aarnink grill-...

Lees bericht

Foodservice stijgt eerste negen maanden met 1,1%

Cijfers – De foodservicemarkt heeft zich de eerste 9 maanden positief ontwikkeld. Met een groei van 1,1 procent ten opzichte van vorige deed de totale markt het licht beter. De horeca steeg met bijna 2% in waarde. Catering in bedrijven en instellingen blijft het lastig houden en daalde met 1,5%, volgens de meest recente cijfers van onderzoekbureau Foodstep. Oorzaken voor de positieve ontwikkeling zijn het gestegen vertrouwen in de economie en de toename in het...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid