GreenFood50 wint Innovation Award @Food Matters Live
Verkiezing - De quinoa-ingrediënten van GreenFood50 hebben de ‘Runner Up Open Innovation Award 2015’ gewonnen tijdens Food Matters Live in Londen. De innovatieprijs werd toegekend door het University of Cambridge Open Innovation Forum. Dit meldt FoodValley. Marc Arts, oprichter en managing director van GreenFood50, heeft tijdens Food Matters Live de quinoa-ingrediënten gepitcht voor een deskundige jury in aanwezigheid van voedingsmiddelenbedrijven zoals Mars, Heineken, Unilever, Tesco, United Biscuits en Cargill....
Lees berichtCuliCom foodsupport in Nieuw-Vennep failliet
Zorg - CuliCom foodsupport, maaltijdleverancier voor voornamelijk zorginstellingen, in Nieuw-Vennep is failliet. Dit meldt de website van Food Hospitality. Directe aanleiding voor het faillissement is volgens het bericht het verliezen van zorgorganisatie Amstelring als klant. Amstelkring maakte 55 procent van de omzet uit van CuliCom. Het faillissement is bevestigd door Ron Hoekstra, directeur-eigenaar van CuliCom foodsupport. Hoekstra zou het faillissement zelf hebben aangevraagd omdat er onvoldoende dekking was voor de vaste...
Lees berichtDiverzio betrekt nieuwe werkplek
Zorg – Stichting Diverzio gaat een nieuwe werkplek betrekken in ’t Mozaïek in Wijchen. Gestart vanuit de Nijmeegse Sint Maartenskliniek heeft de stichting inmiddels een breed scala aan regionale en landelijke programma’s met meer dan 50 zorgpartners (ziekenhuizen, verpleeghuizen, ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg). Stichting Diverzio stimuleert gezond en duurzaam eten voor kwetsbare groepen zoals patiënten en ouderen in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Bron: Diverzio
Lees berichtAardappel centraal op Heel Holland Poft
Event - Op zondag 15 november viert Power to the Pieper dat de aardappels weer van het veld zijn met het evenement ‘Heel Holland Poft’. In het Machinegebouw van de Westergasfabriek kunnen mensen allerlei aardappelhapjes proeven en zijn er spelletjes rondom de aardappel, zoals de Vergeten Aardappel Bingo, het zetten van een Potattoo (aardappeltatoeage) of een dunschilwedstrijd. De aardappel ligt net als brood met enige regelmaat onder vuur. Om mensen te...
Lees berichtCatering wordt vooral operationeel benaderd’
Onderzoek - Catering wordt door een meerderheid van de organisaties nog altijd gezien als kostenpost, waarop verder kan worden bezuinigd. Deze ‘houding’ zorgt ervoor dat de insteek van het bedrijfsrestaurant vaak traditioneel is, single purpose en dus alleen om te lunchen. Dat terwijl medewerkers vanwege het flexwerken behoefte hebben aan multifunctionele ruimten. Het Nationaal Catering Onderzoek van onderzoeksbureau Foodstep en aanvullend onderzoek van consultant Rien de Koning en de Universiteit...
Lees berichtLeden VOCC ondertekenen Code Verantwoordelijk Marktgedrag
Catering - Recent heeft de Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. Nu hebben ook alle 12 individuele leden aangesloten bij de VOCC, de Code ondertekend. Hiermee onderstrepen zij dat onwenselijke situaties rondom aanbestedingen voorkomen moeten worden door middel van goed marktgedrag van partijen in de keten (opdrachtgever, opdrachtnemer, werknemer (via de werknemersorganisaties) en tussenpersonen). De Code heeft tot doel de kwaliteit van de diensten alsmede de werkomstandigheden...
Lees berichtDelfts ziekenhuis tilt maaltijden naar gastronomisch niveau
Zorg - Een ziekenhuis kent overeenkomsten met een verblijf in een hotel. Mensen slapen, eten en drinken er en ze hebben behoefte aan een prettige omgeving en service. Het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, dat al veel doet denken aan een hotel, tilt nu ook de kwaliteit en presentatie van de patiëntenmaaltijden naar een gastronomisch niveau. Samen met voormalig sterrenkok Pascal Jalhay, nu chef-createur bij Marfo, ontwikkelde...
Lees berichtJOGG start Kraanwaterdag op 514 basisscholen
Schoolkantine - 514 basisscholen in Nederland voeren vanaf vandaag een Kraanwaterdag in, op een vaste dag in de week drinkt iedereen op school water. Jongeren Op Gezond Gewicht steunt de Kraanwaterdag voor basisscholen geïnitieerd door drinkwaterbedrijf Vitens. Ermelo trapt vandaag op OBS De Arendshorst landelijk de eerste Kraanwaterdag af samen met JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp. De lancering van Kraanwaterdag is een aanzet om nog meer scholen in het land over te...
Lees berichtVOCC ondertekent Code Verantwoordelijk Marktgedrag
Catering - De Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) heeft de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. De handtekening is gezet door de voorzitter van de VOCC, Ruud Baljé, en Rijnie Trip, bestuurslid van de VOCC, in aanwezigheid van de voorzitter van de Codekamer Contractcatering en een bestuurslid van het Codebestuur. Namens de 12 bij de VOCC aangesloten contractcateraars, onderschrijft de VOCC hiermee dat onwenselijke situaties rondom aanbestedingen voorkomen moeten worden door middel van...
Lees berichtProrest Catering gaat eigen labels voeren
Catering - Prorest, onderdeel van Facilicom Services Group, gaat voor de versproducten eigen labels introduceren. Het eerste label betreft de broodlijn van de hand van Meester Boulanger Hiljo Hillebrand: Met liefde gekozen. De cateraar lanceert het label om in te spelen op de veranderende vraag van de gast, die meer behoefte heeft aan authentieke en duurzame producten. Daarnaast maakt het label direct duidelijk welke producten speciaal door Prorest geselecteerd zijn....
Lees bericht