Prorest bekroond voor duurzaamheidsbeleid
Catering - Prorest Catering, onderdeel van Facilicom Services Group, heeft het gouden niveau behaald van het FIRA Platform. Het FIRA Platform is ontwikkeld om bedrijven in staat te stellen hun duurzaamheidsprestaties zichtbaar te maken aan stakeholders. Het platform kent vier niveaus (Brons, Zilver, Goud en Platina) waarmee het niveau van integratie en transparantie wordt en is onder andere gebaseerd op ISO 26000, dat zekerheid biedt in duurzaamheid. Prorest valt volgens de...
Lees berichtMuffins en koekjes bakt Hutten voortaan zelf
Catering – Donderdagavond opende cateraar Hutten een eigen bakkerij. Een gewone bakkerij. Alleen wordt de bakkerij gerund door mensen met taal- , spraak- en hoorproblemen. Hutten heeft eerder de voormalige bakkerij van het opleidingsinstituut Kentalis voor mensen met een taal- en spraakbeperking overgenomen en gaat deze nu in eigen beheer verder uitbreiden, samen met de klanten van de cateraar. Elke baas krijgt het personeel dat hij verdient. Daar kan in het geval...
Lees berichtNieuwe Frietmachine als inzet universiteitstrijd
Vending – Niet de Technische Universiteit in Delft, maar de Wageningse Universiteit is de mede-ontwikkelaar van de nieuwste versie van de Frietmachine. De vendingmachine voor het bakken van patat werd vandaag daarom door de bestuursvoorzitter Louise Fresco in het Restaurant van de Toekomst van de Wageningse Universiteit in gebruik genomen. Friet vanuit een machine is niet nieuw en al door diverse partijen geprobeerd. Recent nog werd een test in België bij...
Lees berichtDouwe Egberts lanceert Promesso koffieconcept voor zakelijke markt
Koffie – Jacobs Douwe Egberts Professional (JDE) heeft dinsdag voor de zakelijke markt het nieuwe koffieconcept Promesso geïntroduceerd. Een machine die eenvoudig een brede selectie koffievariaties serveert, maar die ook persoonlijke koffiecreaties maakt en onthoudt. JDE Professional richt zich met het koffieconcept op het hogere segment van de zakelijke markt, zoals advocatenkantoren en adviesbureaus. “Maar ook de MKB-bedrijven als modezaken, autodealers en hotels behoren tot de doelgroep. Wat deze bedrijven...
Lees berichtKLM Catering Services verlengt contract Gom
Inflightcatering - KLM Catering Services (KCS) en Gom Food hebben hun samenwerking met vijf jaar verlengd. Gom, onderdeel van Facilicom Services Group, maakt de productie- en kantoorruimten van de grootste inflight cateraar van Nederland schoon. Het nieuwe contract is per 1 april ingegaan en loopt voor vijf jaar. Al twaalf jaar lang werken KCS en Gom tevreden met elkaar samen, zo melden de partijen in een persschrijven. “KLM Catering Services gelooft,...
Lees berichtVan Nature start pilot met Voedselmarkt.nl
Platform - De Barendrechtse telersvereniging Van Nature (110 leden) begint een pilot met Voedselmarkt.nl om Nederlandse producten te verkopen die niet voldoen aan de eisen van export en handelspartners. Van Nature wil op die manier een bijdrage leveren aan de voedselverspilling. Voedselmarkt.nl is een digitaal platform waar groente en fruit wordt aangeboden die niet voldoen aan de standaardnormen van afnemers, maar die juist daardoor wel voordelig gekocht kunnen worden...
Lees berichtMaison van den Boer levert 65.000 maaltijden tijdens Sail
Catering – Maison van den Boer levert 65.000 maaltijden tijdens Sail Amsterdam. Het bedrijf is een van de cateraars die de maaltijden verzorgt voor de 130.000 gasten van de sponsors tijdens het zeilevent. “Het is een bijzondere opdracht om een deel van de ontbijten, lunches en diners te mogen verzorgen”, zegt Noud van den Boer in een gesprek met Omroep Brabant. Maison van den Boer verzorgt vaker de maaltijden bij grote evenementen, maar...
Lees berichtNederlandse start-ups houden het gemiddeld lang vol
Start-ups - Goed nieuws voor burgerbar Meneer Smakers, Thuisafgehaald en Wereldvercateraars: Nederlandse start-ups houden het gemiddeld genomen langer vol dan in andere landen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) dat woensdag werd gepubliceerd. In Nederland overleeft ruim de helft van de nieuwe bedrijven (53 procent) de eerste vijf jaar van zijn bestaan, terwijl het gemiddelde bij de 25 onderzochte landen op 44 procent ligt. In...
Lees berichtSAB deelt 30.000 blikjes fris uit op Vierdaagse
Catering – SAB Catering deelt voor het zesde jaar op rij op de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse 30.000 blikjes fris uit. Op 15 km voor de finish, net voor Groesbeek, op het moeilijke 25 km-punt, heeft de cateraar daarvoor een grote partytent staan. De actie is een samenwerking tussen Lipton en VHC Jongens. Een team van vrijwilligers van SAB verzorgt deze sampling-actie. Sab Catering heeft ook een eigen team meelopen. Sascha van...
Lees berichtFacilicom sluit deal met Brand Energy & Infrastructure Services
Catering - Facilicom Facility Solutions en Brand Energy & Infrastruture Services hebben, na een best practise selectieprocedure, een samenwerkingsovereenkomst getekend. Facilicom heeft voor een periode van minimaal 4 jaar het beheer van onder andere de schoonmaak, catering, beveiliging, technisch onderhoud, trainingen en afvalverwerking overgenomen. Bron: Facilicom
Lees bericht