Foodserviceomzet stabiliseert in vierde periode

Cijfers - De omzet van de foodservicemarkt stabiliseert. De verkopen namen in de vierde periode van 2015 in vergelijking met de vierde periode in 2014 niet of nauwelijks toe. De horeca kende een kleine plus, de cateraars moesten het daarentegen voor de vierde periode op rij in 2015 doen met een min. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van Foodstep. De drankensector geeft voor de vierde periode een waardedaling van 2 procent, waar vorig...

Lees bericht

Succesvol Keukenhof-seizoen voor Albron

Leisure – Albron heeft een goed seizoen achter de rug op de Keukenhof. Het park dat in de lentemaanden gedurende acht weken open is trok dit jaar 1.175.000 bezoekers. Een nieuw record en bovendien het tweede jaar op rij dat het park meer dan 1 miljoen bezoekers wist te trekken. Het hoge bezoekersaantal is het gevolg van de grote publiciteit rondom het thema Van Gogh en een stijgende aantrekkingskracht van Keukenhof bij Amerikanen,...

Lees bericht

Live Sessie Voeding & Voetbal bij AFC Ajax

Bijeenkomst - Voeding speelt in het voetbal een steeds grotere rol in onder andere de voorbereiding, het leveren van inspanning, de wijze van herstel en de kans op blessures. Woensdag 20 mei organiseert het Nationale Sportinnovatie Platform, in samenwerking met AFC Ajax, daarom de Live Sessie Voeding & Voetbal in de Amsterdam Arena. Sportdiëtisten van voetbalclubs uit de Eredivisie, voedingsdeskundigen en producenten uit de voedingsmiddelenindustrie gaan in Amsterdam met elkaar in...

Lees bericht

25-jarige samenwerking Sodexo en Capgemini verlengd

Catering - Capgemini en Sodexo hebben hun 25-jarige samenwerking verlengd. Om deze samenwerking te vieren, heeft Sodexo een cheque met een waarde van € 1.500 ten behoeve van de Roparun cadeau gedaan. Capgemini doet dit jaar voor de twaalfde keer mee met deze bijzondere loop van Parijs naar Rotterdam in het Pinksterweekend. De waarde van de cheque wordt betaald uit een donatie van elke maaltijdsalade die in de maand mei wordt gekocht...

Lees bericht


Eetgemak neemt Gouwe Cuizine over

Zorgcatering - Eetgemak, dat onderdeel is van het beursgenoteerde Value8, heeft de activiteiten van Gouwe Cuisine overgenomen. Dat maakte Value8 recent bekend, zonder daarbij in te gaan op financiële details. Gouwe Cuisine produceert en levert voeding en drank aan Zorgpartners Midden Nederland, een organisatie van verzorg- en verpleeghuizen in de regio Gouda. Volgens Value8 zal de overname van Gouwe Cuisine, dat verder zal gaan onder de naam Bio Cuisine...

Lees bericht

‘Medewerkers lunchen het liefst alleen’

Catering - Uit onderzoek van cateraar Eurest blijkt dat veel medewerkers het liefst alleen lunchen. Maar liefst 39 procent van de ondervraagden gaat collega’s en anderen uit de weg en zondert zich af. Bijna 15 procent luncht altijd buiten kantoor, waarvan meer dan de helft thuis een hapje eet. Ook lunchen met de baas is over het algemeen niet populair, schrijft cateraar Eurest, onderdeel van de Compass Group. Even rust, gewoon...

Lees bericht

DZB Leiden en Prorest Catering bundelen krachten

  Catering - Het gemeentelijke re-integratie en SW-bedrijf DZB Leiden en Prorest Catering bundelen de krachten. In een publiek-private samenwerking willen de partijen elkaar gaan versterken door professionele cateringdiensten te gaan verlenen waarbij werk wordt geboden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Prorest heeft ervaring met de doelgroep van het SW-bedrijf. De bedrijfscateraar is begin dit jaar in één keer onderscheiden met het hoogste niveau van het PSO-certificaat. Dat...

Lees bericht

Cateraars opgelet: thuiswerken wordt wettelijk recht

Werktijden - Slecht nieuws voor de cateraars in Nederland. Er komt namelijk een wettelijk recht op thuiswerken en flexibel werken. De wet moet ervoor zorgen werknemers hun baan en zorgtaken beter kunnen combineren. De Eerste Kamer heeft daar gisteren met een ruime meerderheid mee ingestemd. De Tweede Kamer deed dat vorig jaar oktober al. Het wettelijk recht wordt geregeld in een initiatiefwetsvoorstel van CDA en GroenLinks. De wet moet het...

Lees bericht


Koningsontbijt wederom niet goed bevonden

Ontbijt – Het Koningsontbijt ligt wederom onder vuur. Ook dit jaar vindt consumentenorganisatie foodwatch dat het ontbijt, waar vrijdag ruim een miljoen basisschoolleerlingen aan meedoen, te veel ongezonde producten bevat. “Bedrijven bepalen wat zogenaamd gezond en goed is voor de kinderen”, zegt foodwatch-directeur Hilde Anna de Vries tegen De Telegraaf. Ook over de sluikreclames heeft de organisatie grote zorgen. Foodwatch pleit voor een wet die reclame van de voedselindustrie op scholen...

Lees bericht

VanChefs verder met ChefPlaza & ToetToetFood

Catering – Cateringplatform VanChefs gaat verder met de combinatie ChefPlaza & ToetToetFood. Dit hebben Emma Veerhuis en Lisanne Buik, de oprichters van de marktplaats VanChef bekend gemaakt. Vanaf deze maand gaat VanChefs samen met de snelgroeiende startups ChefPlaza en ToetToetFood. Ieder merk kan zich zo richten op haar eigen specialiteit: VanChefs op unieke bedrijfs- en evenementencatering, ChefPlaza op diners aan huis en ToetToetFood op foodtruckcatering. Gecombineerd zijn de drie bedrijven de grootste...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid