Schoolkantine voldoet niet aan de gezonde norm

Gezonde schoolkantine – Veel schoolkantines voldoen niet aan de gezonde norm. De Tweede kamer en het kabinet spraken in 2009 de wens uit dat alle schoolkantines in Nederland in 2015 gezond moeten zijn. Inmiddels haalt slechts 5 procent de norm. Dat meldt televisieprogramma De Monitor zondagavond op NPO2 na eigen onderzoek. Volgens het programma is de gestelde eis, die werd vastgelegd in een motie, in 2015 niet haalbaar. Slechts 105 van de 2.000 schoollocaties halen nu de...

Lees bericht

Vertrekkend voorzitter Alliantie Voeding krijgt onderscheiding

Zorg - Vandaag heeft Diederic Klapwijk, gynaecoloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei,  een Medaille van Verdienste ontvangen van de gemeente Ede voor zijn rol als bevlogen initiatiefnemer en voorvechter bij het streven naar optimale voeding in de zorg. Klapwijk kreeg de medaille opgespeld door loco-burgemeester Leon Meijer. De uitreiking vond plaats tijdens de bijeenkomst ter ere van zijn afscheid als voorzitter van de Alliantie Voeding. Klapwijk stond in 2007 aan de wieg...

Lees bericht

Deelnemers Duurzaam Gezond verminderen verspilling met de helft

Congres - Duurzaam Gezond - een Duits-Nederlands project in de regio Arnhem en Nijmegen om verspilling van voedsel te verminderen – heeft bij de deelnemende zorginstellingen geleid dat de voedselverspilling tot bijna de helft is gereduceerd. Op woensdag 28 januari a.s. vindt van 13.30 uur tot 16.30 uur in de Tuinzaal van Radboudumc het seminar ‘Slimmer eten en drinken in de zorg’ plaats, dat het einde markeert van het succesvolle project. Tijdens het...

Lees bericht

EditieNL kritiseert snoepautomaten in ziekenhuizen

Zoetwaren - Ziekenhuizen krijgen kritiek vanwege de aanwezigheid van snoepautomaten. Gezondheidsdeskundigen vinden dat ongezonde snacks niet passen in een omgeving waar gezondheid centraal staat. Dat meldt EditieNL. Uit een enquête van Editie NL onder de Nederlandse ziekenhuizen blijkt dat 82 procent van de ziekenhuizen snoepautomaten heeft staan. Het Voedingscentrum noemt die snoepautomaten vol zoetwaren 'ongepast'. een belangrijke reden waarom de automaten er staan is volgens EditieNL het feit dat ziekenhuizen...

Lees bericht


Vitam reduceert mono-verpakkingen met 53%

Catering - Cateraar Vitam heeft het aantal ingekochte mono-verpakkingen in 2014 met 53 procent gereduceerd ten opzichte van vorig jaar. Een vooruitstrevend resultaat binnen de campagne ‘Say no to mono’ waarmee VITAM een significante bijdrage levert aan de reductie van verpakkingsmateriaal. Met name in boterhamartikelen (jam, pindakaas, hagelslag, honing etc.) en kaas- en vleeswaren is Vitam in staat gebleken het verpakkingsmateriaal sterk te reduceren. Boterhamartikelen worden in bulkverpakking ingekocht en gepresenteerd in...

Lees bericht

Versfilter Melkunie gaat melkverspilling tegen

Industrie – Het was niet zomaar een bijeenkomst. Alle belangrijke media waren aanwezig toen staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken de machine in gebruik stelde voor een nieuwe generatie verse melk van Melkunie. Met ruim 70 miljoen liter melk die jaarlijks door de gootsteen stroomt, moet een langere houdbaarheid van zeven dagen die verspilling van dagverse melk tegengaan. Dankzij een innovatief verwerkingsproces met Versfilter™ is Melkunie (Arla) er in geslaagd melk uit een...

Lees bericht

Catering laat omzetplus zien in december

Marktcijfers - Na een lange reeks van krimpcijfers sloot de catering bij bedrijven en zorginstellingen het jaar 2014 af met een kleine plus. De 4-wekelijkse foodservicemonitor geeft voor de catering +0,5% voor periode 13 van 2014 en voor de horeca +0,8% ten opzichte van 2013 p13. Catering eindigde eind 2013 nog met een forse daling in p13, waarna 2014 vooral in het teken stond van dalingen met name door krimp in de zorg. De horeca begon daarentegen in 2013...

Lees bericht

Management Sodexo versterkt

Personalia - Het management team van Sodexo Facility Services is per begin dit jaar versterkt met Koos Schoonbeek (Accounts Director) en Eric de Jong (Director Service Operations). Hiermee is het team volledig op sterkte om de groeiambities op het gebied van integrale facilitaire dienstverlening te realiseren. Als Accounts Director wordt Koos Schoonbeek eindverantwoordelijk voor klantrelaties inclusief de levering van diensten. Schoonbeek heeft een brede achtergrond in hospitality en facilitaire processen...

Lees bericht


Broodje Hollands Gemekkerrr wint bij catering

Verkiezing - Jeffrey Reijnen van Hutten Catering in Veghel heeft op de Horecava met zijn creatie ‘Hollands Gemekkerrr’ de vakwedstrijd Lekkerste Broodje categorie Catering 2015 gewonnen. Het product werd gewaardeerd door de uitstekende smaak en de fraaie presentatie.  Annemarie Renee van De Schelp in Roelofarendsveen en Erwin Hendriks van Noord Holland Catering in Oosthuizen werden respectievelijk nummer 2 en 3. Juryvoorzitter Dirk Beljaarts (KHN) gaf aan dat het besluit van de jury unaniem...

Lees bericht

Albron wil betere positie in leisuremarkt

Personen - Albron wil haar positie in de leisuremarkt uitbouwen. Hiervoor heeft de cateraar Rachel Camps (40 jaar) aangesteld als commercieel manager. Camps heeft meer dan 15 jaar ervaring in de leisure industrie en was voorheen onder andere verantwoordelijk voor de marketing en sales van Theater & Congres Orpheus, Floriade 2012, de Efteling en Disneyland Parijs. Albron Leisure is al verantwoordelijk voor de catering op Paleis Het Loo en Paleis Soestdijk, maar wil de...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid