Sodexo verkoopt eerste Purple Bee Hive-burger

Catering - Op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen vond vandaag een primeur plaats. Richard Ramakers en Jan Kiewied van Sodexo verkochten de allereerste burger van 100% pure groente van Purple Bee Hive. Netwerkplatform Purple Bee Hive, een initiatief van vleesverwerker Zwanenberg Food Group, maakte enige tijd geleden bekend zich meer te gaan richten op groentenproducten. Het zou vooralsnog gaan om een bietenburger, een bonenburger en een maisburger. In samenwerking met...

Lees bericht

Twee ontbijtevents DoSocial op ZorgTotaal

Event - DoSocial, het netwerk dat ouderen met zorgbehoeften de leukste dag van hun leven wil bezorgen, organiseert tijdens de beurs ZorgTotaal twee ontbijtsessies. Het programma op 19 en 20 maart richt zich op het ondernemen in het ‘nieuwe nu’ en laat zien welke kansen er voor organisaties liggen. “Het nieuwe 'NU' is volgens de organisatoren een feit en vraagt om organisaties, die adaptief zijn en continu in willen spelen op veranderingen...

Lees bericht

Sneak preview’ bij Food Center Westland

Groothandel - Op maandag 23 maart worden groentedetaillisten, horecaondernemers, cateringbedrijven en handelaren in groente,  fruit en andere foodproducten in de gelegenheid gesteld om een kijkje te nemen in de in aanbouw zijnde hal van Food Center Westland, op het ABC Westland Agri & Food terrein in Poeldijk. Herwi Rijsdijk, directeur van ABC Westland Beheer is aanwezig om de bezoekers rond te leiden en vragen te beantwoorden. In de naastgelegen hallen van Best...

Lees bericht

Ziekenhuis ontwikkelt eigen eiwitrijke snacks

Zorg - Muffins in de smaken pizza en kroket en hartige quiche. Studenten van de opleidingen Fooddesign en Voedingsmiddelentechnologie creëerden nieuwe eiwit- en energierijke snacks voor ondervoede patiënten die het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) opneemt. Uit onderzoek onder diëtisten verpleegkundigen en zorgassistenten bleek namelijk dat patiënten het huidige aanbod van snacks en drinkvoeding niet lekker vinden. Met name de drinkvoeding valt niet in de smaak. Reden...

Lees bericht


SAB lanceert nieuw concept Di vers

Catering - Contractcateraar SAB Catering start met het concept Di vers. Bij Di vers staat elke week een bijzonder en gezond product of ingrediënt uit de regio centraal. In het bedrijfsrestaurant wordt met dat ingrediënt, vijf dagen lang, allerlei gerechten gemaakt. Via displays op de locatie vertelt SAB aan haar gasten het verhaal achter het product. Over elk weekingrediënt wordt verteld waar het vandaan komt, hoe het...

Lees bericht

Schoolkantine voldoet niet aan de gezonde norm

Gezonde schoolkantine – Veel schoolkantines voldoen niet aan de gezonde norm. De Tweede kamer en het kabinet spraken in 2009 de wens uit dat alle schoolkantines in Nederland in 2015 gezond moeten zijn. Inmiddels haalt slechts 5 procent de norm. Dat meldt televisieprogramma De Monitor zondagavond op NPO2 na eigen onderzoek. Volgens het programma is de gestelde eis, die werd vastgelegd in een motie, in 2015 niet haalbaar. Slechts 105 van de 2.000 schoollocaties halen nu de...

Lees bericht

Vertrekkend voorzitter Alliantie Voeding krijgt onderscheiding

Zorg - Vandaag heeft Diederic Klapwijk, gynaecoloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei,  een Medaille van Verdienste ontvangen van de gemeente Ede voor zijn rol als bevlogen initiatiefnemer en voorvechter bij het streven naar optimale voeding in de zorg. Klapwijk kreeg de medaille opgespeld door loco-burgemeester Leon Meijer. De uitreiking vond plaats tijdens de bijeenkomst ter ere van zijn afscheid als voorzitter van de Alliantie Voeding. Klapwijk stond in 2007 aan de wieg...

Lees bericht

Deelnemers Duurzaam Gezond verminderen verspilling met de helft

Congres - Duurzaam Gezond - een Duits-Nederlands project in de regio Arnhem en Nijmegen om verspilling van voedsel te verminderen – heeft bij de deelnemende zorginstellingen geleid dat de voedselverspilling tot bijna de helft is gereduceerd. Op woensdag 28 januari a.s. vindt van 13.30 uur tot 16.30 uur in de Tuinzaal van Radboudumc het seminar ‘Slimmer eten en drinken in de zorg’ plaats, dat het einde markeert van het succesvolle project. Tijdens het...

Lees bericht


EditieNL kritiseert snoepautomaten in ziekenhuizen

Zoetwaren - Ziekenhuizen krijgen kritiek vanwege de aanwezigheid van snoepautomaten. Gezondheidsdeskundigen vinden dat ongezonde snacks niet passen in een omgeving waar gezondheid centraal staat. Dat meldt EditieNL. Uit een enquête van Editie NL onder de Nederlandse ziekenhuizen blijkt dat 82 procent van de ziekenhuizen snoepautomaten heeft staan. Het Voedingscentrum noemt die snoepautomaten vol zoetwaren 'ongepast'. een belangrijke reden waarom de automaten er staan is volgens EditieNL het feit dat ziekenhuizen...

Lees bericht

Vitam reduceert mono-verpakkingen met 53%

Catering - Cateraar Vitam heeft het aantal ingekochte mono-verpakkingen in 2014 met 53 procent gereduceerd ten opzichte van vorig jaar. Een vooruitstrevend resultaat binnen de campagne ‘Say no to mono’ waarmee VITAM een significante bijdrage levert aan de reductie van verpakkingsmateriaal. Met name in boterhamartikelen (jam, pindakaas, hagelslag, honing etc.) en kaas- en vleeswaren is Vitam in staat gebleken het verpakkingsmateriaal sterk te reduceren. Boterhamartikelen worden in bulkverpakking ingekocht en gepresenteerd in...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid