Westfriesgasthuis serveert patiënten streekproducten

Patiënten van het Westfriesgasthuis eten voortaan verse, gezonde en duurzame maaltijden. Het ziekenhuis ontwikkelde samen met topkok Ron Blaauw nieuwe menu's, met producten van regionale oorsprong. Het Westfriesgasthuis ging voor een integrale aanpak en werkte niet alleen samen met Ron Blaauw, maar ook met GreenPort Noord-Holland, Handelshuis Atlantis, stichting Diverzio en de eigen koks en diëtisten. Uit deze samenwerking ontstond een menu, met producten uit eigen streek; agrarisch...

Lees bericht

ISS, Nestlé en Magnus testen Google Glass in de keuken

Innovatie - ISS Catering Services, Nestlé Professional en Magnus testen de mogelijkheden van Google Glass op het gebied van koken. De bedrijven hebben hun krachten gebundeld en gaan kijken welke culinaire toepassingen met Google Glass mogelijk zijn. De drie participerende bedrijven tonen hun expertise met Google Glass op de Food Inspiration Days die op 20 en 21 oktober in Eindhoven plaatsvinden. De nieuwe toepassingen, zoals videorecepten en -tips voor het koken, richten...

Lees bericht

Veneca en Verzekeraars gaan plannen maken voor de gezondste bedrijfskantine

Catering - Op het 24ste Veneca Jaardiner lanceerde Veneca-voorzitter Hans Rijnierse, samen met het Verbond van Verzekeraars de plannen voor het gezondste bedrijfsrestaurant. De plannen zijn onderdeel van Veneca’s pledge aan Alles is gezondheid. Verder werd tijdens het galadiner Hans Rijnierse gehuldigd met de Veneca Award. De avond stond in het teken van ‘Een gezond leefpatroon op het werk loont’. Met de ondertekening van ‘Alles is gezondheid’ sloten Veneca...

Lees bericht

Prins Pieter-Christiaan van Oranje wordt JOGG-ambassadeur

Benoeming - Pieter-Christiaan van Oranje gaat zich actief in te zetten voor het Convenant Gezond Gewicht en wordt ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Prins Pieter-Christiaan van Oranje zal naast Paul Rosenmöller optreden als ambassadeur van o.a. de lokale integrale JOGG-aanpak, waarmee gemeenten een stijging van het aantal jongeren op gezond gewicht kunnen realiseren. De prins is sinds 2009 voorzitter van Laureus Nederland, onderdeel van de internationale Laureus...

Lees bericht


Rotterdamse Erasmus Universiteit start met ‘Meat Free Mondays’

Scholen - De Erasmus Universiteit in Rotterdam start met 'Meat Free Mondays' op haar Woudestein campus. De kick-off vindt plaats op Wereldvoedseldag, 16 oktober, met de Nederlandse première van de documentaire Cowspiracy. Met een wekelijkse Meat Free Monday wil de Erasmus Universiteit studenten en medewerkers aansporen vaker vegetarisch te eten. Alle cateraars van de campus hebben hun medewerking toegezegd. Dit wil niet zeggen dat er helemaal geen vlees meer geserveerd...

Lees bericht

Albron sluit driejarig contract met nieuw stadskantoor Utrecht

Catering - Albron heeft een driejarig contract gesloten met het nieuwe stadkantoor van de Gemeente Utrecht. De foodservice-organisatie uit De Meern gaat alle restauratieve voorzieningen in het stadskantoor verzorgen. Het accent komt te liggen op lekker en gezond eten dat op verschillende plekken wordt aangeboden. De gemeente koos voor een samenwerking met Albron omdat zij tijdens de Europese aanbesteding de beste prijs-kwaliteitsverhouding liet zien. De focus op lekker en gezond...

Lees bericht

Melkunie start ludieke ‘vlafie’-actie tegen eenzaamheid ouderen

Industrie - Melkunie komt op een ludieke manier in actie voor het Ouderenfonds in haar strijd tegen eenzaamheid onder ouderen. Met de consumentenactie ‘Maak een vlafie met je oma’ wil het zuivelmerk extra bezoeken aan ouderen stimuleren en tegelijkertijd helpen bij het realiseren van ‘sociale ontmoetingstuinen’. Het Ouderenfonds en de Stichting DoSocial, waar Arla Foods deel vanuit maakt, werken samen in de strijd tegen eenzaamheid bij ouderen. Door bezuinigingen in...

Lees bericht

Hutten, Appèl en SAB beste cateraars

Onderzoek – Hutten, SAB Catering en Appèl, vormen de top drie ‘beste cateraars’ van Nederland in het Nationaal Catering Onderzoek dat onlangs is gepubliceerd door Foodstep. Hutten scoorde met een gemiddeld cijfer van bijna een 8 (7,88) de hoogste waardering Onderzoeksbureau Foodstep stelt elke week aan 250 werkende personen in Nederland een aantal vragen. De verzamelde data vormen in een jaar tijd de input voor het Nationaal Catering Onderzoek. Op die manier worden...

Lees bericht


Brancheorganisatie VOCC officieel van start

Catering – De Vereniging Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) is aan de slag gegaan. De leden van de nieuwe brancheorganisatie voor kleinere cateraars kwamen deze week voor eerst samen tijdens de eerste ledenvergadering. De nieuwe branchevereniging bestaat uit tal van cateraars, onder meer Cater Concept BV, De Kroon, De Vos Groep, Kragtwijk catering, LEO op het werk, PDX services, Twins Catering, Van Lier, We Canteen. De kleinere cateraars zijn al langer bezig...

Lees bericht

Arla Foods in actie tegen eenzaamheid ouderen

Actie - Arla Foods Nederland komt in actie voor het Nationaal Ouderenfonds. Samen met stichting DoSocial - waarvan Arla Foods één van de oprichters is - steunt de zuivelonderneming de campagne van het Nationaal Ouderenfonds en Geer en Goor door zoveel mogelijk geld in te zamelen om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan. Met het geld willen de partijen onder meer ‘sociale ontmoetingstuinen’ realiseren. Door bezuinigingen in de zorg is...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid