‘Help de Horeca’ levert ruim 3,7 miljoen op

Coronasteun - Ruim 80.000 waardebonnen zijn er verkocht voor de actie 'Help de Horeca'. Daarmee heeft het initiatief om de horeca te steunen in coronatijd in ruim elf weken maar liefst 3,7 miljoen euro opgeleverd. De actie is deze week geëindigd.

Lees bericht

Corona kost frituurzaken 182 miljoen omzet

Analyse - De coronacrisis heeft de frituurspeciaalzaken van Nederland tot en met juni ongeveer 182 miljoen euro aan omzet gekost ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar. Tijdens de corona-lockdown van half maart tot en met mei bedroeg het omzetverlies 45,3 procent. In de versoepelingsmaand juni was dit bijna 20 procent ten opzichte van juni 2019. Dit blijkt uit een groot corona-onderzoek van vakvereniging ProFri.

Lees bericht

Paulig wil koploper worden in duurzaamheid

Achtergrond - Paulig, het van origne Finse moederbedrijf achter Tex Mex merk Santa Maria en de plantaardige eiwitbron Pulled Oats van Gold&Green kondigde onlangs aan om koploper te worden als het gaat om duurzaamheid. Zo hebben zij de ambitie om in 2030 70% van de netto-omzet te halen uit producten en diensten die de gezondheid en het welzijn van mensen en de planeet waarborgen. In Nederland wordt Paulig vertegenwoordigd door topman...

Lees bericht


‘6 miljoen gebruikers sturen 200.000 Tikkies per dag’

Betaalapp - Tikkie, de betaalapp van ABN AMRO met meer dan 6 miljoen gebruikers, is er nu ook voor geldterugacties. Om geld terug te krijgen hebben consumenten alleen de aankoopbon nodig en de app. Wie de betreffende actieknop aanklikt en met de camera over de aankoopbon gaat, krijgt binnen 5 seconden het aankoopbedrag retour. De pilotfase is inmiddels achter de rug en dus wordt de Tikkie Terug-app nu breed in de markt...

Lees bericht

Vleesproducent Beimer Meat is nu winkelier

Vleeswinkel – Wat moet je doen als de horecavraag uitvalt en je bent als vleesproducent voor een belangrijk deel afhankelijk van die sector? Precies, je begint een eigen winkel en dat is wat Beimer Meat in Enschede ook heeft gedaan. Voor het eerst in zijn 63-jarige bestaan heeft de producent een vleeswinkel geopend.

Lees bericht

ING verwacht nog geen volledig herstel horeca in 2021

Analyse – Volgens het Economisch Bureau van de ING stevent de horeca af op een omzetdaling van 30 tot 40% in 2020. Vooral in de maand april is de sector door een diep dal gegaan. In die maand zagen hotels het aantal gasten met 95% dalen en werd er bij restaurants en cafés 70% minder gepind. Voor eind 2021 verwacht het bureau ook nog geen volledig herstel van de horeca.

Lees bericht

Foodboxen en versbereide maaltijden bij Landal GreenParks

Leisure - Landal GreenParks heeft een assortiment foodboxen en versbereide maaltijden ontwikkeld, die gasten kunnen bestellen voor in de bungalow. Met dit nieuwe initiatief kunnen gasten genieten van verschillende eet- en drinkmomenten in en om de bungalow. Ook zijn er boxen om zelf producten te maken in de bungalow.

Lees bericht

‘Jan de mosselman’ geeft startschot voor mosselseizoen

Mosselseizoen – Woensdag 8 juli werd het startsein gegeven voor het uitrijden van de eerste mosselen van het nieuwe seizoen. 2020. Het startschot voor deze uittocht van vrachtwagens werd gegeven door de tot leven gekomen ‘jan de mosselman’ die dag en nacht als standbeeld op het havenhoofd van Yerseke staat.

Lees bericht


Sligro start nieuw bezorgplatform Mr. Butler

Bezorgplatform – Groothandel Sligro komt in samenwerking met InVenlo in augustus met een nieuw bezorgplatform: Mr. Butler. Het platform dat als pilot in Den Bosch en Nijmegen van start gaat, moet de maaltijdbezorging voor het restauratieve segment rendabel en werkbaar te maken.

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid