Groeitempo in horeca mindert vaart; Brexit-effect vooral in Amsterdam en Utrecht

Horeca - De groei van de horecabranche in Nederland vlakt momenteel iets af. Voor 2016 wordt een omzetgroei in de horeca van 3% verwacht. Door de Brexit, het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU, houden veel consumenten de hand op de knip. Voor 2017 zal de omzet in de Nederlandse horeca met 1,5% gematigd groeien. Dat schrijft het Economisch Bureau van ING dinsdag in een persbericht. Volgens ING verliezen de bestedingen van buitenlandse toeristen...

Lees bericht

Subway opent bij Wormerveer restaurant met drive-thru

Convenience - De Amerikaanse sandwichformule Subway heeft tussen de N246 en N514 bij het Noord-Hollandse Wormerveer een nieuw restaurant geopend met drive-thru. “Het past in deze tijd”, vertellen samenwerkingspartners Justin Goes, Bart Mienis en Maikel Mienis. “Waar retail in de binnensteden het moeilijk heeft, blijken ondernemingen op buitenstedelijke locaties steeds beter te lopen.” Zo opende Subway in 2014 al een restaurant bij bouwmarkt Gamma in Amsterdam-Zuidoost. Volgens de initiatiefnemers is ook...

Lees bericht

Bierliefhebber kiest vaker voor speciaalbier, pils blijft veruit grootste aandeel

Bier - De Nederlandse bierdrinker kiest steeds vaker voor een speciaalbiertje. De bierliefhebber weet dat er meer mogelijkheden zijn om te variëren en doet dit dan ook volop. Het zijn steeds meer vrouwen die voor een ánder biertje kiezen dan het traditionele pils. Pils blijft veruit de grootste categorie, maar de speciaalbieren, radlers en alcoholarme bieren zitten in de lift. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het Nationaal Bieronderzoek,...

Lees bericht


Wurst & Schnitzelhaus opent vestiging in IJ-hal Amsterdam Centraal

Convenience - In het hagelnieuwe oostelijke deel van de IJ-hal, onder het in verbouwing zijnde Amsterdam Centraal Station, heeft restaurant Wurst & Schnitzelhaus de tweede Amsterdamse vestiging geopend. Wurst & Schnitzelhaus, ook wel bekend als ‘WuSH’, is de eerste Duitse restaurantformule van Amsterdam. Na de vestiging aan de Prinsengracht vlakbij het Leidseplein, is nu de tweede WuSH geopend naast de vestiging van Burgerij in de IJ-hal van het Centraal Station in Amsterdam....

Lees bericht

Kentucky Fried Chicken vult bij opening restaurant in Friesland laatste ‘witte vlek’ in

Fastservice - Op winkelpark De Centrale in Leeuwarden opent restaurantketen Kentucky Fried Chicken begin volgend jaar de eerste vestiging in Friesland. Met de Friese KFC vult de fastserviceketen een van de laatste ‘witte vlekken’ op de Nederlandse landkaart in. De allereerste Friese KFC gaat plek bieden aan ruim 120 gasten, speelruimte voor kinderen en krijgt ook een drive thru. KFC verwacht met de opening van het restaurant zo’n honderd nieuwe...

Lees bericht

Eerste Nederlandse Papa John’s Pizza store geopend in Amsterdam

Convenience - Op de hoek van de Rijnstraat en Vrijheidslaan in Amsterdam is maandag de eerste Nederlandse vestiging van de Amerikaanse pizzaketen Papa John’s geopend. “Dit is een droom die uitkomt. We hebben er drie jaar keihard voor gewerkt en nu is het eindelijk zo ver. Amsterdam, here we come!” Dat zei regional vice president Gareth Davies van Papa John’s UK & Western Europe tijdens de officiële opening...

Lees bericht

Amsterdam Chips Company opent snackbar in Rusland

Fastservice - In de grote winkelstraat Nevski Prospekt in het Noord-Russische Sint-Petersburg heeft Amsterdam Chips Company de eerste friteszaak van Rusland geopend waar een oer-Hollands patatje mét wordt geserveerd. In de 66 vierkante meter grote patatzaak gelegen aan de bekendste winkelboulevard van Sint-Petersburg kunnen klanten voor het eerst in Rusland genieten van een oer-Hollands frietje. Althans, zo ziet de friet eruit. De friet wordt vers voor het oog van de...

Lees bericht

Britse ijsverkoper wil op strand bezorgen met drone

IJsverkopen - IJs bestellen vanaf een ligstoel via een app en de bestelling geleverd krijgen met een drone. Op het strand van Lincolnshire in Engeland testte een ijssalon met succes deze nieuwe service. Het wachten is alleen op toestemming van Civil Aviation Authority. De ijsverkopers Nigel Stephenson en Karen Hemmings van Rock & Ices verwachten veel van hun nieuwe service en zien het uitserveren met een drone als een service die...

Lees bericht

Gemakswinkelketen Primera ziet omzet stijgen en klantenkring groeien

Convenience - Gemakswinkelketen Primera heeft in het eerste halfjaar van 2016 zowel de omzet als het aantal klanten met 2 procent zien stijgen. De toename in klanten wordt voornamelijk veroorzaakt door de loterijen, e-sigaretten en cadeaukaarten. Mede dankzij een succesvolle Koningsdagtrekking en de oplopende ‘jackpot-koorts’ voor de trekking van 10 juli, heeft Primera de omzet van Staatsloten met 10 procent zien toenemen. Daarnaast heeft de winkelketen de verkopen van elektronische rookwaar de afgelopen maanden...

Lees bericht

Franchiseketen Zuster Evie is kruising tussen catering en zelfstandig werkende chefs

Convenience - Franchiseformule Zuster Evie is in Nederland aan een snelle opmars bezig. In een jaar tijd is de formule gegroeid tot 17 vestigingen met name in het zuiden en oosten van het land. Oprichtster en oud-formulemanager NS Retail Eline Tromp-Vrielink wil de komende jaren groeien met nieuwe regio’s en met nieuwe producten. Zuster Evie werd in 2014 opgericht en specialiseert zich in het maken van producten op ambachtelijke wijze zoals...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid