FSIN: “Horeca en catering fors in de min”

Buitenshuis consumptie - De consumptie buitenshuis zal in 2012 opnieuw een flinke veer laten. In zijn Foodservice Beleidsmonitor voorspelt FoodService Instituut Nederland (FSIN) dat het jaar 2012 zal eindigen met 2,2 procent minder omzet vergeleken bij vorig jaar. Met name de klassieke horeca en de catering geven negatieve cijfers te zien. De klassieke horeca verliest 262 miljoen euro omzet, de catering 132 miljoen. De sector gemaksvoeding buitenshuis deelt niet in de malaise. FSIN verwacht dat...

Lees bericht

Autogrill Meerkerk vanaf morgen geopend

Snelweg foodservice - Morgenochtend om zeven uur openen de deuren van de eerste Albert Heijn to go langs een snelweg in Nederland. De winkel maakt deel uit van de volledig vernieuwde Autogrill locatie in Meerkerk, langs de A27 tussen Utrecht en Breda. In Meerkerk zal Autogrill verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse exploitatie van de nieuwe Albert Heijn to go winkel, de Starbucks Store, het Tulip Inn hotel en de eigen...

Lees bericht

Eerste Albert Heijn to go in Duitsland geopend

Gemak - Vandaag is de eerste Albert Heijn to go winkel in Duitsland geopend. De winkel bevindt zich in Aken. Met deze opening gaat het Albert Heijn gemaksconcept uit Nederland in Duitsland van start. Vanaf vandaag geeft de Albert Heijn to go in Aken klanten ‘Gute Laune für unterwegs’ met verse, gezonde en lekkere producten voor directe consumptie. "Wij gebruiken onze jarenlange ervaring op het gebied van verse en...

Lees bericht

Albert Heijn eist 2 procent extra korting

Gemak - Albert Heijn heeft in een brief aan zijn leveranciers een extra korting geëist van 2 procent in verband met de groeiplannen. Eerder dit jaar was er volgens leveranciers ook al 2 procent extra geëist in verband met de 125-jarige jubileumviering van de grootgrutter. De 2 procent korting in het kader van de jubileumactie wordt door Albert Heijn noch bevestigd, noch ontkend. “Wij doen daar geen mededelingen over. De kwestie...

Lees bericht


Broodstaart wint vijfde Koks Innovatie Trofee

Trofee - De Broodstaart van Bakkerij Carl Siegert is winnaar geworden van de vijfde Koks! Innovatie Trofee. Dit is dinsdag 11 september bekendgemaakt tijdens de Deli XL Foodservice Fair in Apeldoorn. Van de 40 inzenders trok Bakkerij Carl Siegert aan het langste eind. De winnende innovatie is een rond brood van 450 gram, verdeeld in 16 partjes. Te gebruiken voor ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje.   De vakjury onder voorzitterschap van Nelleke Meinders, sprak...

Lees bericht

Thuistap flopt

Industrie - Horeca-ondernemers in Nederland kunnen opgelucht adem halen; de thuistap lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. Grolsch en Bavaria stoppen nog dit jaar met de productie van de hervulbare biervaatjes. De consument lijkt vooral de voorkeur te geven aan flesjes en blikjes in plaats van een vers getapt biertje, meldt De Telegraaf. “Het thuistapsegment heeft zich niet ontwikkeld zoals wij en andere merken hadden gehoopt”, laat een woordvoerster...

Lees bericht

Mars keert zich tegen gefrituurde Mars

Gemak – Mars heeft bezwaar gemaakt tegen het frituren van Marsrepen. In Schotland is dit al jaren een gewild gerecht, vooral onder toeristen. Hoewel de repen in Schotland al twintig jaar worden gefrituurd is pas nu bezwaar gemaakt. Volgens Mars is een gefrituurde reep slecht voor de gezondheid. Het eist nu van de verkopers dat er een duidelijke waarschuwing bij de gefrituurde repen komt dat het gebeurt zonder toestemming of aanmoediging...

Lees bericht

Albert Heijn mechaniseert en versimpelt distributie

Distributie – Albert Heijn mechaniseert de werkwijze ten aanzien van houdbare producten in Regionale Distributie Centra (RDC) en versimpelt de versketen door een deel van dit assortiment in National Category Centers (NCC’s) onder te brengen. Ook in AH to go’s kan men hierdoor volle schappen en lagere prijzen garanderen. Sander van der Laan, algemeen directeur Albert Heijn: “Samen met vele collega’s zorgen we er iedere dag weer voor...

Lees bericht


Korting bij gebruik duurzame verpakking

Gemak – In Canada heeft een fabrikant van een duurzame metalen maaltijdverpakking een simpel maar doeltreffende marketingstrategie bedacht: klanten krijgen korting bij een restaurant, wanneer die de metalen maaltijdcontainer gebruiken. Afval van verpakkingsmaterialen is ook in Canda een hot item. Het Tiffin Project in Vancouver biedt nu een oplossing.  Degenen die hun ronde metalen containers kopen krijgen bij diverse take out & to go restaurants kortingen op hun afhaalmaaltijden. Een deel van...

Lees bericht

Ben & Jerry’s klaagt pornobedrijf aan

Industrie - Ben & Jerry's heeft in Amerika een pornoproducent aangeklaagd wegens het mogelijk gebruik van de populaire ijssmaken van de ijsproduct in een serie sexfilms onder de titel Ben & Cherry’s. De naam Boston Cream Pie werd veranderd in Boston Cream Thighs, Chocolate Fudge Brownie werd Chocolate Fudge Babes en Peanut Butter Cup werd Peanut Butter D-Cups, zo valt er in de aanklacht te lezen. Ook de hoesjes van de...

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid