De Bijenkorf Den Haag opent nieuw horecaconcept City Café

Koffie&Thee - De Bijenkorf heeft in het filiaal in Den Haag een geheel nieuw horecaconcept geopend onder de naam City Café. Gasten kunnen hier terecht voor koffie- en theespecialiteiten, sandwiches, salades, patisserie en wijnen met virtuele wijnsommelier. De locatie biedt ook een take away service en is in het weekend een uur eerder geopend dan de andere afdelingen binnen de Bijenkorf. De Bijenkorf City Café, direct bij de ingang...

Lees bericht

Burger Station Event inspireert tot meer variatie in hamburgers

Industrie - Lantmännen Unibake organiseerde twee dagen lang het Burger Station Event. Klanten konden zich laten inspireren wat je met brood en hamburgers kunt doen. Van een eenvoudige hamburger tot aan een culinaire variant, het viel allemaal te zien en te proeven. Brood lijkt iets universeels als het gaat om de basiscomponent bij een hamburger. Maar de invloed van de smaak en textuur van het broodje is heel bepalend...

Lees bericht

80% Ster-leden plaatst voor einde 2014 orders via EDI

Groothandels - 80% van de Ster-leden (16 groothandels) is voor eind 2014 aangesloten bij het E-businessnet initiatief in het foodservice kanaal. Hiermee wordt gerealiseerd dat groothandels hun orders elektronisch via EDI plaatsen bij leveranciers in het foodservice kanaal. Dit bleek tijdens een bijeenkomst georganiseerd door Ster in- en verkooporganisatie, waar een veertigtal bedrijven werd bijgepraat over het belang van elektronische berichtuitwisseling en goed artikelbeheer. Leveranciers zoals Swinkels Snackery & Backery, Unilever, Coca Cola en...

Lees bericht

Peeze Foundation start theeproject in Sri Lanka

Actie - De foundation van koffiebranderij Peeze is voornemens een theeproject te starten in Sri Lanka. Binnenkort worden daarover de eerste gesprekken gevoerd. De foundation zet zich sinds 2010 al actief in voor de Arnhemse Weekendschool en een koffieproject voor de Fero coöperatie in Ethiopië. Dit land is de bakermat van koffie, waar Peeze veel van haar koffiebonen inkoopt. Na de introductie van de eigen Fairtrade theelijn ‘Communitea’ begin dit...

Lees bericht


FNLI: Europa van cruciaal belang voor levensmiddelenindustrie

Verkiezingen - De Europese Unie is cruciaal voor de levensmiddelenindustrie, de grootste maakindustrie van Nederland. Dat stelt de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) in aanloop naar de Europese verkiezingen op 22 mei. De FNLI presenteerde “etiket met ingrediënten voor goed beleid” op basis waarvan de Europarlementariërs een geïnformeerde keuze kunnen maken voor een sterke Europese levensmiddelenindustrie. Ook presenteerde de FNLI op haar website een vergelijking van de verkiezingsprogramma...

Lees bericht

Houwers Groep organiseert congres over Zelfcontrolesysteem

Congres - Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan organiseert inspectiebedrijf de Houwers Groep op 16 juni een symposium over actuele stand van zaken rondom het  ‘zelfcontrolesysteem’ Sprekers zijn Will Winnubst (Plus Supermarkten) over zelfcontrole als managementtool, Roy Heetkamp (Cater Concept) over de kansen en bedreigingen van de veranderende markt, Arnout Fischer (Wageningen UR) over informatiebehoefte bij de consument omtrent voedselveiligheid en Brecht Gerritse over het gebruik van characters voor het uitdragen...

Lees bericht

Extra jongeren in beweging dankzij donatie Coca-Cola

Industrie - Coca-Cola steunt het Jeugdsportfonds de komende drie jaar met 735.000 euro. Dankzij dit bedrag kan Jeugdsportfonds extra jongeren helpen aan een sportlidmaatschap en sportattributen. De bekendmaking van de hoogte van de donatie, valt tegelijk met de start van de ‘Win a Ball, Give a Ball’ actie van Coca-Cola. Voor elke voetbal die Coca-Cola tijdens deze actie weggeeft aan consumenten, doneert de frisdrankfabrikant er ook één aan een jongere die...

Lees bericht

Bakker Bart in tuincentrum BloomBird

Lunchroom – Bakker Bart heeft sinds kort de eerste vestiging in een tuincentrum. In het nieuwe belevenisconcept ‘BloomBird’ van tuincentrum Overvecht in Beuningen hebben Hidde en Lotte de Swart hun tweede franchisevestiging geopend. BloomBird is een pilotconcept van Overvecht, waarin artikelen voor huis en tuin in een andere belevingsvorm worden aangeboden. Volgens formulemanager Ruud Bos van BloomBird is bewust gekozen voor een sterk merk als Bakker Bart voor de horecagelegenheid binnen...

Lees bericht


Tandjong Priok sluit, maar chef Gerlsma blijft Indonesische keuken trouw

Restaurant – Na bijna negen jaar hebben eigenaren Esther en Sicco Gerlsma besloten om hun Indonesisch restaurant Tandjong Priok in het Friese Arum per 1 juli 2014 te sluiten. Chef Esther Gerlsma blijft echter actief en de hedendaagse Indonesische keuken uitdragen. Tandjong Priok wordt tot de 500 beste restaurants van Nederland gerekend. Het feit dat de Indonesische keuken in Nederland zo ver is afgedreven van zijn oorsprong blijft voor Esthers een uitdaging. Zij zal...

Lees bericht

Opmars horeca en catering blijft doorzetten

Foodservice - De bedrijvigheid in de horeca en catering blijft in de lift zitten. Uit de nieuwste foodservicemonitor van onderzoeksbureau Foodstep blijkt een verdere verbetering van de waardeontwikkeling in de horeca en catering. Met dank aan het mooie weer en het verbeterde consumentenvertrouwen. Minister Dijsselbloem van Financiën laat optekenen dat de crisis voorbij is. Signalen van een economisch herstel in het bedrijfsleven zijn duidelijker aanwezig. Zoals de tot nu...

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid