De Zwaan en Heuvelzicht sluiten zich aan bij Euro-Toques Nederland

Restaurants - Deze week voltrokken zich twee inauguraties in Limburg:  Hotel Brasserie De Zwaan in Venray en Landhotel Heuvelzicht in Schin op Geul zijn officieel toegetreden tot Euro-Toques Nederland. Door zich aan te sluiten bij Euro-Toques Nederland benadrukken beide restaurants hun betrokkenheid bij puur en eerlijk koken met, zoveel als mogelijk, gebruik van regionale producten. Patron cuisinier Daan Rooding van Landhotel Heuvelzicht stelt elke dag een ander menu samen in...

Lees bericht

TOP zet duurzame voedseloplossingen in de spotlight bij TEDxBinnenhof

Conferentie - TOP bv uit Wageningen verzorgt als officieel partner van TEDxBinnenhof het eten en drinken tijdens TEDxBinnenhof op 31 maart 2014 in de Ridderzaal in Den Haag. Het thema dit jaar is “Global Challenges, Dutch Solutions”. TOP sluit op dit thema aan door de aanwezigen de voorlopers op het gebied van innovatieve voeding te laten proeven. TEDxBinnenhof draait om de verhalen van de tien inspirerende Nederlandse innovators over hun oplossingen voor...

Lees bericht

Hutten catering opent eigen lunchzaak

Lunchroom - Hutten Catering opent donderdag een lunchzaak in de monumentale Broederkapel in Veghel. Behalve lunch biedt de cateraar ook alle varianten op een High Tea aan. In het nieuwe concept speelt de etagère, waarop de verschillende gerechtjes worden geserveerd, de hoofdrol. Daarbij kan men denken aan de bekende High Tea, High lunch, High Wine of High tapas. Elk seizoen van het jaar wil Hutten de gasten verrassen met...

Lees bericht

Royaan kiest voor Lakenvelder vlees

Industrie -  Royaan, bekend van o.a de merken Van Dobben en Kwekkeboomeen, is een samenwerking gestart met de stichting Lakenvelder Vlees voor de afname van het vlees van dit oud Hollandse runderras. CEO van Royaan, Bart Bakker: “wij willen transparantie in de keten en maken daarom zoveel mogelijk gebruik van eerlijke, authentieke en betrouwbare ingrediënten. Ik wil alleen nog producten die ik mijn kinderen durf voor te zetten.”...

Lees bericht


Kruidenier onderdeel Ter Wal Meppel maakt doorstart

Groothandel - Ter Wal in Meppel, onderdeel van Kruidenier Foodservices, maakt een doorstart onder de naam Verscentrum Noord. Afgelopen vrijdagochtend meldde zich na diverse besprekingen met de Rotterdamse curator Leonard Boender, een investeringsgroep om de doorstart mogelijk te maken. Details over de financiering en de achtergronden van de investeringsgroep zijn nog niet te geven, wel de bevestiging dat de doorstart een feit is. Ook het SRV-concept ‘Uw kruidenier’ voor de...

Lees bericht

Restaurant ElVi eerste Euro-toques in Utrecht

Horeca - Restaurant ElVi in Utrecht is geïnaugureerd als nieuw lid van Euro-Toques Nederland. Hiermee is ElVi het eerste restaurant in Utrecht dat toetreedt tot Euro-Toques. Euro-Toques is de vereniging voor professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit. Burgemeester Van Zanen van Utrecht verrichtte de inauguratiehandelingen en benadrukte dat Utrecht nog steeds een culinair goede stad is,...

Lees bericht

Omzetprognose horeca voor maand maart is positief

Markcijfers – De foodservicesector is redelijk goed uit de startblokken gekomen dit jaar. Tot en met periode 2 realiseerde de sector als totaal een lichte daling met 0,6 procent, maar de prognose voor de horeca is positief. Dit blijkt uit de cijfers die onderzoeksbureau Foodstep heeft gepresenteerd over de afgelopen periode.  Petrol en zorg zijn de zorgenkindjes, maar ook de fastservicesector heeft het met een daling van 4 procent moeilijk. De horeca trekt verder...

Lees bericht

Nieuwe uitstraling Bram Ladage

Fastservice - Geen snackbar, geen cafetaria, geen fastfoodrestaurant, maar een winkel ‘waar ze wat moois doen met een aardappel’ is de filosofie van de nieuwe Bram Ladage-vestiging in Rijswijk, die gisteren de deuren opende. Bram Ladage is al bijna 50 jaar actief en staat in Rotterdam bekend als de ‘patatbakker met verse friet’. Toch kwam de versheid van de producten niet echt uit verf in de winkeluitstraling. Reden om een nieuwe...

Lees bericht


Exclusiviteitszegel ProFri voor Brander Mayonaise Oliehoorn

Industrie - Oliehoorn heeft voor haar onlangs geïntroduceerde saus, de Brander Mayonaise, het 100% Exclusiviteitszegel van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) aangevraagd en verkregen. Een product dat het 100% Exclusiviteitszegel draagt van ProFri is uitsluitend via de professionele frituurder of andere bedrijven binnen de horeca, catering en fastservice, voor de consument verkrijgbaar. De Brander Mayonaise is het 3e product dat dit zegel draagt, sinds de introductie vorig najaar. De Souflesse en...

Lees bericht

KHN luidt noodklok over stijging leges

Regelgeving - De leges voor een terrasvergunning zijn in ons land in de afgelopen vijf jaar met gemiddeld 52 procent gestegen. En wil je als horeca-ondernemer een exploitatievergunning krijgen, dan betaal je nu gemiddeld 25 procent meer dan enkele jaren terug. De inflatie lag de afgelopen vijf jaar op nog geen 9 procent. Dit blijkt uit een analyse van Koninklijke Horeca Nederland van de leges, zoals de exploitatie- en drank- en horecawetvergunning over...

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid