Bidvest Deli XL gaat samenwerken met de recreatiemarkt

Groothandel - Bidvest Deli XL is een samenwerking aangegaan met Recreatie Nederland B.V., partner van Recron. De samenwerking moet de recreatieondernemers, in het bijzonder de leden van Recron, rendementsverbeteringen voor hun horeca bedrijfsonderdeel gaan bieden. Bidvest Deli XL gaat met én voor de leden van Recron passende en effectieve concepten op maat ontwikkelen. Recreatie Nederland B.V. zal daarbij als intermediair optreden. Horeca op recreatiebedrijven is een specifieke tak...

Lees bericht

Steeds minder rokers in horeca

Horeca - In discotheken en cafés wordt steeds minder gerookt. 71% is nu rookvrij. In het najaar van 2012 was dit percentage nog 61%. In restaurants, hotels, cafetaria’s, sportkantines en gelegenheden voor kunst en cultuur is de naleving van het rookverbod zelfs 96%. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Intraval in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Uit dit onderzoek blijkt ook dat steeds minder vaak asbakken worden aangetroffen. De...

Lees bericht

Oud-topvoetballer bereidt Puro-koffie tijdens Horecava

Horecava - Ex-voetballer Andy van der Meijde debuteert tijdens de Horecava als barista. De oud-international treedt bij Puro Koffie in dienst als barista en laat de komende maanden zakelijk Nederland kennismaken met Puro Koffie. De voormalig rechtsbuiten van onder meer Ajax en het Nederlands Elftal staat niet bekend vanwege zijn rustige levensstijl. De komst van zijn biografie Geen Genade bevestigde dat imago dubbel en dwars. Maar het roer lijkt om...

Lees bericht

Bestellen en betalen met Bestelkiosk

Industrie – Voor fastservicelocaties waar piekmomenten en wachtrijen een issue zijn, heeft Tabletmenukaart.nl de Bestelkiosk met geïntegreerde betaalterminal ontwikkeld. Op de Horecava wordt het systeem voor het eerst getoond. De Bestelkiosk is een combinatie van bestelterminal en pinapparaat en ontwikkeld voor fastservicebedrijven als snackbars, ijssalons, pizzeria’s, bowlingbanen, evenementencateraars, e.d. . Gasten kunnen de bestelling zelf invoeren en direct af te rekenen. De bestelling wordt vervolgens zonder tussenkomst van...

Lees bericht


Koffiedrinken leidt niet tot uitdroging blijkt uit Britse studie

Onderzoek - Uit onderzoek blijkt dat koffieconsumptie, net als water, gewoon bijdraagt aan de vochtbalans. Daarmee wordt de mythe dat koffieconsumptie kan leiden tot uitdroging ontkracht. Uit onderzoek, uitgevoerd dor de Universiteit van Birmingham, School of Sport and Exercise Sciences, en gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Plos One, blijkt dat de algemene veronderstelling dat cafeïnehoudende dranken, zoals ook koffie, kunnen leiden tot uitdroging, niet juist is. Deze mythe vindt...

Lees bericht

Voor zevende jaar op rij meer leegstand in winkelstraten

Ontwikkeling - In 2013 stonden opnieuw meer winkels leeg dan in het jaar daarvoor. Het is voor het zevende jaar op rij dat er meer winkels leeg staan. Dat meldt onderzoeksbureau Locatus. Afgelopen jaar groeide de leegstand van 6,4 procent naar 6,9 procent, dat komt overeen met ongeveer duizend winkels. Volgens Locatus worden momenteel ruim vijftienduizend panden niet gebruikt. Het bureau noemt de sluiting van winkels dit jaar een "stevige toename". Als redenen...

Lees bericht

Pilot Unilever Food Solutions:  tot 90% minder voedselverspilling in de keuken

Industrie - Unilever Food Solutions heeft met 4 chefs in Nederland aangetoond dat met een aantal maatregelen afvalreductie in de keuken mogelijk is tot 90 procent. Het project van Unilever Food Solutions maakt onderdeel uit van een pilot rond de reductie van voedselafval in Nederland, België en Frankrijk. In Nederland deden vier restaurants mee: twee bedrijfsrestaurants, waaronder de eigen bedrijfskantine van Unilever, Ziekenhuis Het Groene Hart in Gouda en het Reuma- & Revalidatiecentrum...

Lees bericht

Vakvereniging ProFri start ‘Week van de Friet’

Fastservice - ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurs, lanceert in oktober 2014 de eerste Nationale Week van de Friet. Het verbeteren van het imago van cafetaria’s en andere frituurbedrijven is één van de doelstellingen op (middel)lange termijn van de vakvereniging. De introductie aan de ondernemers vindt plaats op de Horecava van 13 tot en met 16 januari 2014. Ondernemers uit de hele sector kunnen zich laten informeren over de aanpak van de...

Lees bericht


Van Reusel komt met vierkante frikandel

Fastservice - Vanreusel Snacks presenteert een nieuwe loot aan de stam: De Vierkante Frikandel.  Concurrentie vanuit retail maakt het voor ondernemers moeilijker zich te onderscheiden en de consument te bewegen bij de locale horeca te komen eten. Vandaar het onderscheid in vorm. Van Reusel presenteerde eerder al de Frikandel XXL en de Frikandel XL maar lanceren nu een vierkante frikandel (40x100), die ook zo gaat heten. Deze letterlijk Vierkante Frikandel...

Lees bericht

VION rondt verkoop Ingredients af

Industrie - Vion maakt vandaag bekend de verkoop van Vion Ingredients aan Darling International op 8 januari 2014 te hebben afgerond. De verkoopprijs is circa € 1,6 miljard euro. Vion maakte op 7 oktober 2013 bekend een definitieve overeenkomst te zijn aangegaan met Darling International voor de verkoop van Vion Ingredients. De verkoop volgt op de aankondiging van 24 april 2013. Toen maakte het bestuur van VION bekend dat de twee hoofdactiviteiten, Food en Ingredients, op eigen benen...

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid