Hamburgerbakkers leggen werk neer

Fastservice – Geen hamburgers, frietjes en frisdranken voor de Amerikanen donderdag. Medewerkers van fastfoodrestaurants in meer dan honderd Amerikaanse steden willen dan namelijk het werk neerleggen om hun eis voor meer loon kracht bij te zetten. Vooral het lage minimumloon is de medewerkers een doorn in het oog. Volgens de organisatoren van de campagne, die een jaar geleden begon, is het niet te doen om rond te komen van het minimumloon...

Lees bericht

Groothandelsdivisie Sligro positief beoordeeld

Groothandel – Groothandel Sligro ‘staat er goed op’ bij de analisten en marktpartijen. Volgens SNS Securities kan met name de groothandelsdivisie van Sligro profiteren van de verbeterende economische omstandigheden in Nederland en het prijsde het dan ook aan. Marktpartijen onderscheiden de groothandel daarnaast tijdens het eerste Foodservice Awards diner. Dat stelt analist Richard Withagen van SNS in een rapport. Hij verhoogde zijn advies voor het aandeel Sligro van hold naar buy....

Lees bericht

Veel restaurants in zwaar weer

Faillissementen – Veel restaurants verkeren in zwaar weer. De druk op de omzetten zorgt ervoor dat er in de maanden juli en september veel meer restaurants de deuren moesten sluiten dan in dezelfde periode vorig jaar. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat er in totaal in het derde kwartaal 55 restaurants failliet gingen. Dat is een kleine 50 procent meer dan een jaar eerder. Ook hotels verkeerden het vorige kwartaal...

Lees bericht

Sportclubs nemen eigen initiatief tegen drinken en autorijden

Sportkantine – In Arnhem en omgeving is gisteren bij negen amateurvoetbalclubs een nieuwe campagne van start gegaan tegen drinken en rijden na afloop van sportevenementen. Alle negen clubs zijn verbonden aan Vitesse, dat de campagne ondersteunt. De 'BobSport'-campagne is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) en moet een einde maken aan het feit dat 1 op de 20 mensen te veel alcohol op heeft na een bezoek aan de sportkantine....

Lees bericht


Brunchcongres FSIN 14 januari over Foodservice 3.0

Congres - Op 14 januari organiseert het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) het zogenaamde brunchcongres tijdens de Horecava. Voor de bijeenkomst zijn vier sprekers geselecteerd die ingaan op de nieuwe uitdagingen van de foodservicemarkt. Foodservice herpakt zich volgend jaar is de verwachting. Na 5 jaar crisis staat de branche voor de taak zichzelf opnieuw uit te vinden. De consument wordt steeds kritischer, online beslissen en bestellen speelt een steeds grotere rol en tegelijk...

Lees bericht

Omzet foodservice nog steeds op -2,5%, horeca op -2,1%

Marktcijfers - Over 2013 blijft de ontwikkeling van foodservice in waarde op -2,5% (tot en met P11) uitkomen. Vooral doordat na een relatief goede zomer de markt in september en oktober weer terugzakt naar een daling tussen de -2% en -4% (afhankelijk van de periode). Vanwege een gematigde voorspelling voor de kerstdagen is er geen reden te verwachten dat foodservice in 2013 gunstiger uitkomt dan 2,5%. De cijfers zijn zwaar in tegenspraak met...

Lees bericht

Oude Beemster wint met Super Gold Award prestigieuze prijs

Industrie - In Engeland zijn de World Cheese Awards 2013 uitgereikt. De Oude Beemster won één van de meest prestigieuze prijzen ter wereld: De Super Gold Award. De World Cheese Awards vinden jaarlijks plaats in Birmingham en is met 2770 kaas inzendingen uit 34 landen de grootste kaascompetitie ter wereld.  Elk jaar dingen duizenden kazen in een immens foodtheater naar de gunsten van de 220 professionele kaaskeurders. De Oude Beemster werd door de kaasmeesters...

Lees bericht

The PommBar publieksfavoriet in De Smaak van NL.

Verkiezing - Het innovatieve fastfoodconcept The PommBar heeft tijdens de finale van de Smaak van NL. de publieksprijs 2013 in de wacht gesleept. De hoge mate van keuzevrijheid en het relatief gezonde karakter van de formule werd erg gewaardeerd. Innovatie centrum Syntens organiseerde dit jaar voor de zesde keer De Smaak van NL. Een vakjury heeft in de voorrondes uit meer dan 90 kandidaten negen finalisten gekozen. The PommBar was uit deze...

Lees bericht


Snackland uit Huizen leukste snackbar van Nederland

(UPDATE) Verkiezing - Snackland uit Huizen is verkozen tot de leukste snackbar van Nederland. Dat werd vandaag bekend tijdens de vakbeurs Horeca Inspiratie in Gorinchem. Er waren 12 kanshebbers op de titel. Er zijn tienduizenden stemmen uitgebracht op de deelnemende cafetaria’s. Bij het stemmen kon men cijfers geven voor sfeer, klantvriendelijkheid, presentatie en de prijs/kwaliteit-verhouding van de deelnemende cafetaria's. Snackland uit Huizen ging er uiteindelijk met de felbegeerde titel...

Lees bericht

En dat is drie voor De Leest in Vaassen

(UPDATE) Restaurants - De Leest in Vaassen van chef-kok Jacob Jan Boerma is vanaf vandaag een driesterrenrestaurant. Dat maakte Michael Ellis, de directeur van de Michelingids, zojuist in Maastricht bekend. Restaurant De Librije in Zwolle behoudt zijn drie sterren. In de nieuwe Michelingids staan volgend jaar 105 sterrenrestaurants, waarvan negen nieuwe. Drie restaurants kregen een tweede ster: Fred (Rotterdam), Francois Geurds (Rotterdam) en Bord'eau (Amsterdam). Beluga in Maastricht behoudt zijn tweede...

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid