Voor zevende jaar op rij meer leegstand in winkelstraten

Ontwikkeling - In 2013 stonden opnieuw meer winkels leeg dan in het jaar daarvoor. Het is voor het zevende jaar op rij dat er meer winkels leeg staan. Dat meldt onderzoeksbureau Locatus. Afgelopen jaar groeide de leegstand van 6,4 procent naar 6,9 procent, dat komt overeen met ongeveer duizend winkels. Volgens Locatus worden momenteel ruim vijftienduizend panden niet gebruikt. Het bureau noemt de sluiting van winkels dit jaar een "stevige toename". Als redenen...

Lees bericht

Pilot Unilever Food Solutions:  tot 90% minder voedselverspilling in de keuken

Industrie - Unilever Food Solutions heeft met 4 chefs in Nederland aangetoond dat met een aantal maatregelen afvalreductie in de keuken mogelijk is tot 90 procent. Het project van Unilever Food Solutions maakt onderdeel uit van een pilot rond de reductie van voedselafval in Nederland, België en Frankrijk. In Nederland deden vier restaurants mee: twee bedrijfsrestaurants, waaronder de eigen bedrijfskantine van Unilever, Ziekenhuis Het Groene Hart in Gouda en het Reuma- & Revalidatiecentrum...

Lees bericht

Vakvereniging ProFri start ‘Week van de Friet’

Fastservice - ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurs, lanceert in oktober 2014 de eerste Nationale Week van de Friet. Het verbeteren van het imago van cafetaria’s en andere frituurbedrijven is één van de doelstellingen op (middel)lange termijn van de vakvereniging. De introductie aan de ondernemers vindt plaats op de Horecava van 13 tot en met 16 januari 2014. Ondernemers uit de hele sector kunnen zich laten informeren over de aanpak van de...

Lees bericht

Van Reusel komt met vierkante frikandel

Fastservice - Vanreusel Snacks presenteert een nieuwe loot aan de stam: De Vierkante Frikandel.  Concurrentie vanuit retail maakt het voor ondernemers moeilijker zich te onderscheiden en de consument te bewegen bij de locale horeca te komen eten. Vandaar het onderscheid in vorm. Van Reusel presenteerde eerder al de Frikandel XXL en de Frikandel XL maar lanceren nu een vierkante frikandel (40x100), die ook zo gaat heten. Deze letterlijk Vierkante Frikandel...

Lees bericht


VION rondt verkoop Ingredients af

Industrie - Vion maakt vandaag bekend de verkoop van Vion Ingredients aan Darling International op 8 januari 2014 te hebben afgerond. De verkoopprijs is circa € 1,6 miljard euro. Vion maakte op 7 oktober 2013 bekend een definitieve overeenkomst te zijn aangegaan met Darling International voor de verkoop van Vion Ingredients. De verkoop volgt op de aankondiging van 24 april 2013. Toen maakte het bestuur van VION bekend dat de twee hoofdactiviteiten, Food en Ingredients, op eigen benen...

Lees bericht

Start Voedselbank-buddyactie en discussie over voedselverspilling op Horecava

Beurzen - Voedselverspilling is niet alleen een maatschappelijk thema, maar ook een onderwerp dat door de levensmiddelensector zelf serieus wordt genomen. Vandaar dat tijdens de Horecava de aftrap plaatst vindt van de wervingsactie ‘Hoe word ik een Voedselbank-buddy’. Daarnaast is er een paneldiscussie over het thema ‘Verspilling’. De actie ‘Hoe word ik een Voedselbank-buddy’ is opgezet door de foodservicesector zelf om een bijdrage te leveren aan het groeiend aantal mensen...

Lees bericht

Sligro Food Group neemt Rooswinkel Horecagroothandel over

Groothandel - Sligro Food Group en Rooswinkel Horecagroothandel hebben overeenstemming bereikt over de  overname van de groothandelsactiviteiten van Rooswinkel door Sligro. De omzet van Rooswinkel in Roermond wordt grotendeels gerealiseerd door bezorging, maar er is ook een kleine zelfbedieningsafdeling. Rooswinkel realiseerde in 2013 een omzet van ruim € 30 miljoen. Er zijn op fulltime basis circa 120 medewerkers werkzaam, die bij Sligro Food Group in dienst zullen treden. Rooswinkel richt zich vooral op horeca...

Lees bericht

Beperkte omzetgroei Sligro Foodservice in 2013

Groothandel - Sligro Foodservice heeft in 2013 een beperkte omzetgroei gerealiseerd, namelijk 0,6 procent. Dit is exclusief de overname van branchegenoot Van Oers. Worden die verkopen erbij opgeteld, dan komt de omzetplus uit op 1,5 procent tot 1,66 miljard euro. Dit werd vandaag bekend. Over de ontwikkelingen dit jaar toonde Financieel directeur Huub van Rozendaal zich nog erg voorzichtig. Het economisch herstel dat in de tweede helft van 2013 is ingezet, vertaalt zich volgens hem...

Lees bericht


Lunchroom Trust vertrouwt erop dat de klant betaalt voor zijn lunch

Lunchroom – Lunchen en vertrekken zonder te betalen. Lunchroom Trust in De Pijp in Amsterdam hanteert deze mogelijkheid sinds een aantal dagen. Mensen bepalen zelf wat zij de lunch waard vinden. Er wordt vertrouwd op de mensen die komen eten. Er is geen zicht op wat mensen daadwerkelijk betalen. De opbrengst van de dag is pas aan het einde van de dag duidelijk. Voor zover Hugo Leemhuis, mede-eigenaar van de lunchroom,...

Lees bericht

Branche stevent af op koude sanering’

Grossiers - De totale inkoopwaarde van het foodservicekanaal is in 2013 met maar liefst 5% gedaald. Hierdoor is het gevecht van grossiers om de klant verhevigd, met margederving en omzetschommelingen als gevolg. “Waar ratio nodig is, voert emotie de boventoon in deze markt.” Dit stelt onderzoeksbureau Foodstep in het jaarboek Foodservice Essentials dat medio december is verschenen. Bij de grossiers blijven volumes, omzetten en marges onder druk staan. De prijs is leidend....

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid