Oprichter Johma overleden

Vandaag is bekend gemaakt door het management van Profish Food (Johma) dat oprichter en oud-directeur Johan Schreur in de leeftijd van 72 jaar thuis in Hengelo is overleden. Met het overlijden van Johan Schreur verliest de Nederlandse retail- en foodbranche een toonaangevende ondernemer. Johan heeft tot het laatste moment enorm veel betekend voor het bedrijf en het personeel van Profish Food B.V. in Twello Johan Schreur werd op 11 juli 1939 geboren...

Lees bericht

Ter Brugge neemt Huiskes Verswaren over

Horeca - Huiskes Verswaren is overgenomen door Ter Brugge uit Borne. Alle activiteiten worden naar Borne verplaatst. Verscentrum Ter Brugge richt zich met namen op de ondernemers in Oost-Nederland. Ter Brugge is een familiebedrijf dat zich met 35 medewerkers richt op de bevoorrading van locaties in de food- en versbranche. Het bedrijf is aangesloten bij Interkring Vers. Huiskes verswaren is aangesloten bij de VWU VersGroep, een samenwerkingsverband van zelfstandige versgroothandels. Bron:...

Lees bericht

Herpositionering KHN, zorgt mede voor nieuwe belangeninitiatieven

  Horeca – Belangenbehartiging binnen de horeca en de catering is volop in beweging. In de schaduw van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ontstaan nieuwe organisaties, die zich veelal richten op specifieke deelsegmenten binnen de horeca. Terwijl KHN de laatste hand legt aan een voorgenomen reorganisatie, wordt bovendien gewerkt aan een nieuwe brede horecavereniging.   De initiatiefnemer: “KHN is zijn doel kwijt en alleen nog maar verstrikt in zijn eigen processen.” Koninklijke Horeca Nederland...

Lees bericht

Hilton speelt met Grab & Go en chinees ontbijt in op snelle zakelijke ontbijter

Horeca - Hilton is gestart met een ontbijtservice Grab&Go voor zakenmensen en een speciaal ontbijt voor Chinese gasten in restaurant Issimo. Het geronommeerde hotel speelt hiermee in de veranderende vraag naar goedkoper en sneller ontbijten.   De gasten in het Hilton zijn vooral internationale zakenmensen, advocaten en toeristen. Voor de zakenmensen geldt dat zij weinig tijd hebben om ’s ochtends van een uitgebreid ontbijt te genieten in het restaurant. Voor...

Lees bericht


Nieuw Horeca City inspireert ondernemerschap

Inspiratie - Jaarlijks bezoeken tussen de 6.000 en 7.000 professionals de locatie Horeca City in Amsterdam. De plek waar ondernemers in de out-ofhomesector kunnen zien hoe zij met bier meer beleving in hun zaak kunnen creëren. De afgelopen maanden is het inspiratiecentrum van de bierbrouwer volledig op de schop gegaan. FoodClicks nam een kijkje voor de officiele opening.   Marketingverantwoordelijke voor Horeca City, Aldert Schipper: “In...

Lees bericht

Noodkreet: Cafetaria’s moeten volume snel vergroten en niet alleen naar marge kijken

Cafetaria - Juist in de uren waarvan cafetaria’s het moeten hebben, haalt de consument tegenwoordig even snel een kant-en-klare maaltijd of een diepvriespizza uit de schappen van de supermarkt. Het is de hoogste tijd om het volume in de sector te vergroten. Dit laten twee cafetariakenners weten in de jongste uitgave van FoodClicks. een van hen, Rogier Gielen van SnackPoint:  “Vorig jaar plusten we ruim 3 procent, maar ik kan...

Lees bericht

Zwaluwhoeve promoot de drunch

Wellness – Drunch combineert de lunch met het diner. De Zwaluwhoeve in Harderwijk promoot het nieuwe eetmoment op een bijzondere manier.   In een grote oplage verspreiddehet wellnessresort het gratis kookboekje Anytime Drunchtime met 15 drunchgerechten via honderden afzetpunten, waaronder zelfs autodealers en garages. Drunch is het eetmoment tussen lunch en diner. In het kookboekje staat de receptuur en bereidingswijze van onder meer kleine vleesgerechten, soepen en hapjes bij een drankje. “Drunchen doe...

Lees bericht

Lunchroom annex wijnbar rukt op

Lunchroom – Overdag lunchroom, ’s avonds wijnbar. Een nieuw type horecabedrijf rukt op in hoog tempo. Het gaat om bedrijven waar de consument in een aangename en moderne atmosfeer overdag koffie en broodjes kan krijgen en vanaf het einde van de middag wijn met kleine, vaak Mediterrane hapjes. Onder meer vanwege oplopende kosten en geringere marges, streeft de spijsverstrekkende horeca naar een betere bezetting...

Lees bericht


Vrije gift voor diner in restaurant

  Horeca – Gasten van stadscafé-restaurant 't Feithhuis in Groningen mogen sinds kort zelf bepalen wat zij voor hun diner betalen. Als tegenprestatie voor deze geste vraagt het restaurant de klanten wel aan- en opmerkingen geven over het eten en de service. Uit eerste resultaten blijkt dat bezoekers gemiddeld 5 à 6 procent te weinig betaalden. Maar voor dat omzetverlies krijgt eigenaar Postema heel veel waardevolle opmerkingen terug. "Wij willen...

Lees bericht

Onzekerheid raakt horeca

  Horeca – Horecabezoeker houdt de hand op de knip. De ondernemers moeten rekening houden met afwachtende klanten, die door onzekerheid over nieuwe bezuinigingen minder zullen uitgeven. Dat blijkt uit het kwartaalbericht sectoren van het economische bureau van ING waarover De Telegraaf bericht. De afgelopen jaren bevonden volgens ING de detailhandel en horeca zich al in zwaar weer, omdat consumenten door lastenverzwaringen, achterblijvende lonen en oplopende werkloosheid minder makkelijk geld...

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid