Merkwaarde Heineken flink gegroeid

Merken – De waarde van het merk Heineken is het afgelopen jaar flink gegroeid. De waarde van de Nederlandse bierbrouwer steeg met maar liefst 36% tot ruim 8 miljard dollar. Heineken is daarmee het op twee na grootste biermerk wereldwijd na de Amerikaanse biermerken Bud Light en Budweiser. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Millward Brown. “Heineken heeft dit vooral te danken aan de groei die de biermarkt internationaal doormaakt”, zegt onderzoeker Rob...

Lees bericht

SVH gooit de handdoek in de ring

Opleidingen - SVH stopt. De organisatie achter onder meer de titel SVH Meesterkoks houdt in 2014 op te bestaan doordat de subsidie komt te vervallen. Dat stelt Ben Francooy, voorzitter van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Het opleidings- en promotiecentrum van de horeca is voor zijn begroting sterk afhankelijk van een subsidie via de productschappen, maar die worden door het kabinet per 1 januari 2014 afgeschaft. Francooy had lang de hoop dat Koninklijke...

Lees bericht

Deli XL garandeert een verbetering van het rendement tot 10 procent

Groothandel - Deli XL garandeert een rendementsverbetering tot 10 procent aan klanten. De groothandel heeft daarvoor en special persoonlijk actieprogramma dat ondernemer gericht helpt bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Het actie programma is feitelijk een op maatgericht adviesprogramma, dat gebaseerd is op een analyse van de gegevens zoals bekend zijn bij de ondernemer. De verbetering in het rendement kan dan zitten op het terrein van inkoop, bereiding, menukaart en actieprogramma’s om...

Lees bericht

Fritessaus verkopen als mayo strafbaar?

Discussie - Het KRO-programma Keuringsdienst van Waarde besteedde in de tv- uitzending gisteravond aandacht aan de verkoop van het patatje met. In veel gevallen is het frietje met..  met fritessaus en niet met mayonaise. De vraag kwam daarom naar voren is de ondernemer die een frietje met fritessaus verkoopt als mayonaise strafbaar? Volgens Jos Bruin, warenwet expert, is de ondernemer die fritessaus verkoopt als mayo strafbaar, want er wordt een...

Lees bericht


24% van Nederlanders is van plan horeca te bezoeken met Pinksteren

Pinksterdrukte - Bijna een kwart van de Nederlanders is van plan te gaan uit eten of iets te drinken in de horeca tijdens Pinksteren 2013.  Dat is meer dan vorig jaar. In 2012 was 21% van de Nederlanders van plan uit eten/drinken te gaan. Naar leeftijd bekeken zie we voor Pinksteren 2013 relatief meer plannen in de middengroep (25-35jaar) waar 28% horeca denkt te gaan bezoeken. Naar regio zijn er in Noord Nederland...

Lees bericht

Unilever en Blijdorp verlengen samenwerking

Samenwerking - Unilever en Dierenpark Blijdorp  in Rotterdam hebben hun samenwerking verlengd tot eind 2014. Al sinds 2001 werken Unilever en Blijdorp samen om consumenten en bezoekers te informeren over het belang van duurzaam leven. Unilever is hoofdsponsor van de Rotterdamse Diergaarde  Blijdorp. Beide dragen duurzaamheid hoog in het vaandel en vinden het belangrijk aan een breed publiek uit te leggen hoe essentieel een gezonde natuur en een gezond milieu zijn. Unilever...

Lees bericht

Gemeente Zoetermeer legt beslag op inboedel Dutch Water Dreams

Beslaglegging - De gemeente Zoetermeer heeft beslag gelegd op de inboedel van Dutch Water Dreams. Het bedrijf zou een enorme gemeentelijke belastingschuld hebben. Dit bericht Omroep West. De gemeente Zoetermeer wil een gedeelte van de inboedel verkopen om op die manier de schuld te innen. Volgens berichten zou de gemeente meermaals hebben aangedrongen op betaling en komt de beslaglegging niet uit de lucht vallen. Indien Dutch Water Dreams de schulden...

Lees bericht

Datlinq: “Patatje-Met” meestal fritessaus

Onderzoek - Het tv-programma Keuringsdienst van Waarde heeft het "‘patatje-met" onderzocht en brengt daarover vanavond een uitzending. De makers vragen zich af waarom zelden mayonaise bij de frites wordt geserveerd. In verreweg de meeste gevallen wordt fritessaus geserveerd. Het Rotterdamse marktbewerkingsbureau Datlinq onderzoekt continue de distributie van sauzen in o.a. snackbars en komt met een aantal interessante inzichten.  De penetratie van mayonaise in snackbars in Nederland is ruim 25% en...

Lees bericht


Ultieme bierbeleving tijdens de Open Dag van de Brand Bierbrouwerij

Open dag – Brand Bier opent op 1 juni haar deuren voor het publiek. Bierliefhebbers kunnen in de Brand Bierbrouwerij in Wijlre genieten van workshops, proeverijen en rondleidingen. De Open Dag van de Brand Bierbrouwerij valt in de Week van het Nederlandse Bier. Van 11.00 tot 17.00 uur zijn er rondleidingen door de brouwerij, biertapworkshops, een cursus bierproeven en een bier- en gastronomieproeverij. De open dag is gratis toegankelijk na aanmelding op www.brand...

Lees bericht

Weer helpt de horeca nog niet

FSXSMonitor - De afzetwaarde in foodservice is in periode 4 van 2013 minder hard gedaald dan de periode ervoor. Foodservice daalt met -3,7% ten opzichte van periode 4 een jaar eerder. De Horeca profiteerde niet van de betere weersomstandigheden. Er viel minder regen en de zon scheen vaker. De temperatuur viel echter nog wel tegen. Met een maximum temperatuur van 4 C was het de één na koudste Pasen in meer dan 100 jaar tijd....

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid