Vernieuwde Cookers opent vrijdag

Fastservice – Het vernieuwde Cookers opent vrijdag de deuren. De vestiging in Papendrecht heeft de primeur en is getransformeerd tot een fastservicezaak ‘meer van deze tijd’. Ffc bevestigt de opening van de nieuwe Cookers. “Cookers wordt nog toegankelijk en laagdrempeliger dan voorheen”, meldde directeur Antonio Stroes eerder al aan FoodClicks. Op assortimentsgebied zijn aanpassingen gedaan, maar ook qua signing zijn flinke stappen gezet. Dit geeft de fastservicezaak volgens Stroes een uitstraling...

Lees bericht

Hotels gaan zwaar jaar tegemoet

Hotels - Hoteliers in Amsterdam kunnen zich opmaken voor een zwaar jaar. De negatieve trend die vorig jaar werd ingezet op de hotelmarkt, houdt in 2013 aan. Dat schrijft accounts- en advieskantoor PwC in een dinsdag gepubliceerde onderzoek over de hotelmarkt in 19 grote Europese steden. Door de economische crisis dalen de gemiddelde inkomsten per beschikbare hotelkamer in de hoofdstad dit jaar met ruim 3 procent. Madrid (-5,8 procent) en Londen (-6,8 procent)...

Lees bericht

Popmuziek zet aan tot eten op Schiphol

Trends - Popmuziek stimuleert het eetgedrag op Schiphol, terwijl klassieke muziek juist aanzet tot het drinken van koffie. Pakkende teksten als zelfgebakken, uit oma’s keuken of handgemaaktverhogen bovendien de omzet met 27 procent. Dit blijkt uit onderzoek van het Haarlemse bureau Consumatics. “Mensen ervaren muziek op Schiphol vaak niet bewust, dus we weten ook niet waarom popmuziek in een café daar aanzet tot het bestellen van eten en klassieke muziek...

Lees bericht

VION Food Group verkoopt Oerlemans Foods

Industrie - VION Food Group is opnieuw verlost van een last. Het voedselconcern heeft Oerlemans Foods verkocht aan Baltussen Holding. Dit meldt VION op de website. De verkoop vloeit voort uit de nieuwe strategie die VION op vorig jaar juni bekendmaakte en waarbij diverse maatregelen en investeringen versneld en versterkt worden uitgevoerd. VION-bedrijven die niet langer onderdeel zijn van de kernactiviteiten van het bedrijf, worden gedesinvesteerd. Baltussen Holding was al...

Lees bericht


Eetbare verpakking voorkomt zwerfafval

Innovatie – Eetbare verpakkingen. Utopie? Nee. Waarheid. De Braziliaanse fastfoodketen Bob's lanceert een eetbare biobased verpakking in de strijd tegen zwerfafval. De hamburgers worden door de medewerkers van het restaurant verpakt in een soort rijstpapier, dat samen met de burger kan worden opgegeten. Het voordeel is dat de klant de hamburger niet meer uitpakt, maar meteen zijn honger kan stillen door in het verpakte product te bijten. Bovendien voorkomt de unieke...

Lees bericht

Plussen en minnen voor Horecava

Beurzen - De 2013-editie van Horecava trok ruim 3.000 minder bezoekers dan vorig jaar. Daar staat tegenover dat het aantal unieke bedrijven dat deelnam aan de horecabeurs met 14 procent steeg. De organisatie kijkt tevreden terug. “Het aantal bezoekers ligt weliswaar lager dan recordjaar 2012, maar de kwaliteit van de bezoekers is gestegen”, aldus beursmanager Joke van der Wijngaart van Amsterdam RAI. In totaal brachten bijna 53.000 horecaprofessionals een bezoek aan het evenement. Van...

Lees bericht

Food hoger op prioriteitenlijstje consument

Marktcijfers - Voor het derde jaar op rij geven consumenten naar verhouding een hoger percentage van hun besteedbaar inkomen uit aan voedings- en genotmiddelen. Bedroeg dit percentage in 2010 nog 19,9 procent, in 2012 was dit 20,6 procent. Dit is een van de conclusies, die Jan-Willem Grievink, directeur van het FoodService Instituut, trok in zijn presentatie tijdens het jaarlijkse Brunchcongres op de Horecava. Het congres voor leden, getiteld ‘Viva Foodservice’, stond dit jaar in...

Lees bericht

Subway verwacht 175ste vestiging te openen in 2013

Formulenieuws - In 2013 wordt naar verwachting het 175e Subway restaurant geopend. Nederland telde eind dit jaar 120 restaurants. De komende maanden staan er nog tientallen bedrijfsopeningen op de planning. De sandwichformule telt wereldwijd op dit moment ruim 38.000 Subway restaurants in 99 landen. Ook in Nederland blijkt het Amerikaanse franchiseconcept aan te slaan. In 2012 zijn er 30 nieuwe vestigingen bijgekomen. Volgens Justin Goes,  Area Development Manager van Subway tegen Franchise+ zijn er zoveel licenties...

Lees bericht


Makro komt met kookboek

Groothandel – Makro Nederland komt met een kookboek. Het boek is gemaakt door de Haagse kok en horecaklant Eric-Jan Fransen, in nauwe samenwerking met Makro. Het boek wordt woensdagmiddag gepresenteerd op de Horecava. Met het kookboek wil Makro ondernemers, koks en chefkoks inspireren. Nieuwe, verrassende gerechten waarin gebruik wordt gemaakt van vooral verse producten. Makro heeft meer nieuws. De groothandel introduceert op de Horecava ook twee nieuwe concepten: voor ijs en...

Lees bericht

ProFri haalt banden aan met achterban

Fastservice - ProFri haalt de banden aan met de achterban. Via een nieuw forum staat de vakvereniging continu in contact met haar leden en andere friturende ondernemers. Hierdoor kan het bestuur van de vakvereniging volgens eigen zeggen snel anticiperen op actualiteiten en reageren op vraagstukken die friturende ondernemers bezighouden. Het forum werd kenbaar gemaakt op de Horecava. “Het forum van ProFri staat open voor een ieder die het versterken en...

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid