Nederlander mist drankkennis

Onderzoek – Kennis over drank; het blijkt onder Nederlanders een gemis. Bijna zes op de tien mensen denken de feiten rondom de effecten van drankgebruik goed te kennen, maar de praktijk wijst anders uit. Dit blijkt uit een onderzoek dat de Vereniging van Nederlandse Importeurs en Producenten van Gedistilleerde Dranken heeft laten doen. Aanleiding is de lancering van het Drinkwijzer Model (www.drinkwijzer.info) dat meer inzicht geeft in de effecten...

Lees bericht

Goed jaar voor Parijse vakbeurzen

Vakbeurzen - 2012 is een goed jaar geweest voor de vakbeurzen in de regio Parijs. Zowel exposanten als bezoekers wisten de Parijse vakbeurzen, ondanks de moeilijke economische situatie goed te vinden. Internationale vakbeurzen vormen, volgens Promosalons, de Nederlandse vertegenwoordiger van de Franse beurzen,  juist in moeilijke tijden een uitstekend middel om nieuwe klanten of leveranciers te vinden. Ook voor het komend jaar zijn de verwachtingen van de organisatie positief. De belangrijkste...

Lees bericht

Chef koks in Enschede in actie

Actie – In Enschede gaan 13 Twentse chefkoks in een glazen restaurant in Enschede aan de slag voor een goed doel. De actie speelt in op het Glazen Huis van 3FM Serious Request, dat op de Oude Markt in Enschede komt te staan. Het glazen restaurant komt van 17 tot 23 december op het Stationsplein te staan. De opbrengst gaat geheel naar een goed doel. De koks verzorgen elke dag  een lunch en een...

Lees bericht

Horecava-beursmanager Joke van Wijngaart vertrekt

Vertrek - Joke van der Wijngaart stopt na de komende Horecava-editie als beursmanager. Zij wordt fulltime directeur van de Modefabriek, waar zij nu ook al directeur van is voor een aantal dagen per week. Joke van der Wijngaart is sinds 2006 verbonden aan de Horecava. Wie haar gaat opvolgen is nog niet bekend. Bron: Misset's Horeca/ FoodClicks

Lees bericht


Starbucks buigt en betaalt 12 miljoen extra belasting

Financieel - Koffieketen Starbucks buigt voor de media-, politieke- en klanten druk en gaat vrijwillig meer belasting betalen in het Verenigd Koninkrijk. Het gaat hierbij om ongeveer 10 miljoen pond ( 12 miljoen euro) per jaar. Op de webiste van het bedrijf kondigt Kris Engskov, directeur van het Britse onderdeel van het Amerikaanse Starbucks, aan dat het concern in 2013 en 2014 vennootschapbelasting gaat betalen, ongeacht of er winst wordt gemaakt. De koffieketen, met 760 winkels...

Lees bericht

Duurste kerstmaaltijd ter wereld

Exclusief - In Londen is de duurste kerstmaaltijd ter wereld te bestellen. Het diner wordt bereid door de 25-jarige chefkok Ben Spalding en kost 154.000 euro. Wie zich inschrijft voor de maaltijd, krijgt een fles champagne van voor de Eerste Wereldoorlog met een waarde 45.794 euro, kaviaar van 6.189 euro en een watermeloen van 3.218 euro. Ook bereidt de jonge chef-kok een witte truffel en een zeldzame stukje vlees van de Wagyu-rund, die wordt...

Lees bericht

Nespresso opent nieuw winkelconcept

Koffie – Nespresso opent morgen in Amstelveen een nieuw winkelconcept waarin winkel en koffiebar zijn geïntegreerd. In de ‘boutique’ kunnen klanten gebruikmaken van rfid-technologie, waar de klanten de koffiecapsules die ze uitkiezen, kunnen scannen en afrekenen. Daarnaast zijn de koffiecups voor thuis verkrijgbaar. Nespresso wil in Nederland sterker doorgroeien. Zeker nu ook DE Masterblenders 1753  weer actiever is in eigen land. De boutique is groter dan de bestaande espresso-winkels en kent...

Lees bericht

Eerste Delifrance shop-in-shop in Kwalitaria

Fastservice – De eerste Kwalitaria met een shop-in-shop van Délifrance is een feit. Kwalitaria Lekkerrr in het Amersfoortse stadsdeelcentrum Emiclaer bakt en belegt voortaan voor het oog van de gast baguettes en croissants van het Franse restaurantconcept af. “Maar we verloochenen onze afkomst niet. Friet en snacks blijven belangrijk.” Eigenaren Peter en Edith de Rijk waren volledig zelfstandig, maar nu prijken de namen Kwalitaria en Delifrance op hun gevel. “Zeker...

Lees bericht


Hotel Okura biedt vijfsterren afhaalmenu

Afhaalmenu - Hotel Okura Amsterdam, met onder andere restaurant Ciel Bleu, biedt een take away-menu aan voor gasten die met kerst lekker willen eten, maar zelf geen tijd hebben om alle voorbereidingen te treffen. Het menu is samengesteld door Louise O’Hare, chef van kookstudio Taste of Okura. Dit menu bevat items uit de keuken van de tweesterrenrestaurant Ciel Bleu. De zoetigheden zijn door de executive pastry chef Iiro Hienila...

Lees bericht

Wessanen voegt Beckers en Favory samen

Industrie - Voedingsmiddelenconcern Wessanen gaat de snackfabrikanten Beckers en Favory samenvoegen in de divisie Frozen Foods, dit om de positie in de Benelux te versterken. Dat heeft Wessanen donderdag bekend gemaakt. Met de reorganisatie, die de gehele Europese organisatie raakt, wil Wessanen uiteindelijk vanaf 2014 15 miljoen euro besparen. De reorganisatie zelf kost 24 miljoen euro. Als gevolg van de reorganisatie sluit de Favory-fabriek in Deurne volgend jaar maart. Daarbij gaan 110 arbeidsplaatsen verloren....

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid