Food hoger op prioriteitenlijstje consument

Marktcijfers - Voor het derde jaar op rij geven consumenten naar verhouding een hoger percentage van hun besteedbaar inkomen uit aan voedings- en genotmiddelen. Bedroeg dit percentage in 2010 nog 19,9 procent, in 2012 was dit 20,6 procent. Dit is een van de conclusies, die Jan-Willem Grievink, directeur van het FoodService Instituut, trok in zijn presentatie tijdens het jaarlijkse Brunchcongres op de Horecava. Het congres voor leden, getiteld ‘Viva Foodservice’, stond dit jaar in...

Lees bericht

Subway verwacht 175ste vestiging te openen in 2013

Formulenieuws - In 2013 wordt naar verwachting het 175e Subway restaurant geopend. Nederland telde eind dit jaar 120 restaurants. De komende maanden staan er nog tientallen bedrijfsopeningen op de planning. De sandwichformule telt wereldwijd op dit moment ruim 38.000 Subway restaurants in 99 landen. Ook in Nederland blijkt het Amerikaanse franchiseconcept aan te slaan. In 2012 zijn er 30 nieuwe vestigingen bijgekomen. Volgens Justin Goes,  Area Development Manager van Subway tegen Franchise+ zijn er zoveel licenties...

Lees bericht

Makro komt met kookboek

Groothandel – Makro Nederland komt met een kookboek. Het boek is gemaakt door de Haagse kok en horecaklant Eric-Jan Fransen, in nauwe samenwerking met Makro. Het boek wordt woensdagmiddag gepresenteerd op de Horecava. Met het kookboek wil Makro ondernemers, koks en chefkoks inspireren. Nieuwe, verrassende gerechten waarin gebruik wordt gemaakt van vooral verse producten. Makro heeft meer nieuws. De groothandel introduceert op de Horecava ook twee nieuwe concepten: voor ijs en...

Lees bericht

ProFri haalt banden aan met achterban

Fastservice - ProFri haalt de banden aan met de achterban. Via een nieuw forum staat de vakvereniging continu in contact met haar leden en andere friturende ondernemers. Hierdoor kan het bestuur van de vakvereniging volgens eigen zeggen snel anticiperen op actualiteiten en reageren op vraagstukken die friturende ondernemers bezighouden. Het forum werd kenbaar gemaakt op de Horecava. “Het forum van ProFri staat open voor een ieder die het versterken en...

Lees bericht


Horecava 2013: vooral drukbezocht

Beurzen – De Horecava is en blijft de klassieke beurs; weinig innovaties, maar zoals altijd wel drukbezocht. Je houdt ervan of niet: de Horecava. Een beurs die zeer zeker leeft onder de horeca-ondernemers. Maandagochtendvroeg puilt station Amsterdam RAI uit. Ondernemers, medewerkers, industrie; ze lopen in één stoet richting het beursgebouw om er een leuke dag van te maken. Want dat is de Horecava toch vooral; een dagje uit. Met de trein...

Lees bericht

La Place wil leveren aan supers en groothandels

Horeca bij retail - La Place gaat in de toekomst haar private labels wellicht uitleveren aan supermarkten en groothandels. Dit valt op te maken uit de woorden van Droes Prinsen, Manager Commercial Services bij La Place. Prinsen stond aan de basis van de succesformule en hij hield op de Horecava een voordracht over La Place. Hij vertelde onder meer over de private label-strategie van de horecaformule. Het behoort volgens hem...

Lees bericht

FSIN gematigd positief over 2012

Marktontwikkelingen - De buitenshuisconsumptie van food is in het jaar 2012 weliswaar opnieuw gekrompen (-1,1 procent), maar dat is minder dan gevreesd. Over alle kanalen samen is de daling ‘slechts’ 199 miljoen euro. Deze gematigd positieve opmerkingen over de marktontwikkelingen zijn afkomstig van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN). De uitgaven aan voedings- en genotmiddelen stegen in 2012 met 43 miljoen euro, ofwel een stijging van 0,1%. De thuisconsumptie-omzet steeg met 242 miljoen, de out-of-homeconsumptie daalde met 199...

Lees bericht

Horecava 2013 van start

Beurzen – De Horecava 2013 is van start gegaan. De beurs is met 6 werelden, ruim 500 exposanten, 200 noviteiten en vele wedstrijden, workshops en bijeenkomsten, de ontmoetingsplaats voor professionals werkzaam in de foodservice-industrie. Van 7 t/m 10 januari vindt in Amsterdam RAI wederom een inspirerende en innovatieve editie van Horecava, hét nationale platform voor professionals in de foodservice-industrie, plaats. Een bezoek aan de Horecava is een manier om op de hoogte te blijven van...

Lees bericht


Vitens: ‘Zet kraanwater op het menu’

Dranken – De overgrote meerderheid van de Nederlanders (80 procent) is bereid te betalen voor kraanwater. Reden voor waterbedrijf Vitens om op de Horecava te pleiten voor kraanwater op de menukaart. Kraanwater kan volgens Vitens qua smaak en kwaliteit makkelijk de concurrentie aan met de bekende flessenmerken. “Klanten waarderen kraanwater als streekproduct en prijzen kraanwater vanwege het duurzame karakter. Er is immers geen transport voor nodig.” Bovendien, zo stelt Vitens, deinzen gasten...

Lees bericht

Deli XL-directeur Frans Dankers overleden

Groothandel - Frans Dankers, Directeur National Accounts & Productiebedrijven bij Deli XL, is op oudejaarsdag op tragische wijze om het leven gekomen. Hij verongelukte tijdens een motorrijles. Dankers is 45 jaar oud geworden. Dankers was sinds 1989 in dienst bij Deli XL en bekleedde in de loop van de jaren diverse managementfuncties. “Frans was zeer toegewijd aan Deli XL en een graag geziene collega. Zijn hartelijkheid en inzet zullen gemist worden in de...

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid