Popmuziek zet aan tot eten op Schiphol

Trends - Popmuziek stimuleert het eetgedrag op Schiphol, terwijl klassieke muziek juist aanzet tot het drinken van koffie. Pakkende teksten als zelfgebakken, uit oma’s keuken of handgemaaktverhogen bovendien de omzet met 27 procent. Dit blijkt uit onderzoek van het Haarlemse bureau Consumatics. “Mensen ervaren muziek op Schiphol vaak niet bewust, dus we weten ook niet waarom popmuziek in een café daar aanzet tot het bestellen van eten en klassieke muziek...

Lees bericht

VION Food Group verkoopt Oerlemans Foods

Industrie - VION Food Group is opnieuw verlost van een last. Het voedselconcern heeft Oerlemans Foods verkocht aan Baltussen Holding. Dit meldt VION op de website. De verkoop vloeit voort uit de nieuwe strategie die VION op vorig jaar juni bekendmaakte en waarbij diverse maatregelen en investeringen versneld en versterkt worden uitgevoerd. VION-bedrijven die niet langer onderdeel zijn van de kernactiviteiten van het bedrijf, worden gedesinvesteerd. Baltussen Holding was al...

Lees bericht

Eetbare verpakking voorkomt zwerfafval

Innovatie – Eetbare verpakkingen. Utopie? Nee. Waarheid. De Braziliaanse fastfoodketen Bob's lanceert een eetbare biobased verpakking in de strijd tegen zwerfafval. De hamburgers worden door de medewerkers van het restaurant verpakt in een soort rijstpapier, dat samen met de burger kan worden opgegeten. Het voordeel is dat de klant de hamburger niet meer uitpakt, maar meteen zijn honger kan stillen door in het verpakte product te bijten. Bovendien voorkomt de unieke...

Lees bericht

Plussen en minnen voor Horecava

Beurzen - De 2013-editie van Horecava trok ruim 3.000 minder bezoekers dan vorig jaar. Daar staat tegenover dat het aantal unieke bedrijven dat deelnam aan de horecabeurs met 14 procent steeg. De organisatie kijkt tevreden terug. “Het aantal bezoekers ligt weliswaar lager dan recordjaar 2012, maar de kwaliteit van de bezoekers is gestegen”, aldus beursmanager Joke van der Wijngaart van Amsterdam RAI. In totaal brachten bijna 53.000 horecaprofessionals een bezoek aan het evenement. Van...

Lees bericht


Food hoger op prioriteitenlijstje consument

Marktcijfers - Voor het derde jaar op rij geven consumenten naar verhouding een hoger percentage van hun besteedbaar inkomen uit aan voedings- en genotmiddelen. Bedroeg dit percentage in 2010 nog 19,9 procent, in 2012 was dit 20,6 procent. Dit is een van de conclusies, die Jan-Willem Grievink, directeur van het FoodService Instituut, trok in zijn presentatie tijdens het jaarlijkse Brunchcongres op de Horecava. Het congres voor leden, getiteld ‘Viva Foodservice’, stond dit jaar in...

Lees bericht

Subway verwacht 175ste vestiging te openen in 2013

Formulenieuws - In 2013 wordt naar verwachting het 175e Subway restaurant geopend. Nederland telde eind dit jaar 120 restaurants. De komende maanden staan er nog tientallen bedrijfsopeningen op de planning. De sandwichformule telt wereldwijd op dit moment ruim 38.000 Subway restaurants in 99 landen. Ook in Nederland blijkt het Amerikaanse franchiseconcept aan te slaan. In 2012 zijn er 30 nieuwe vestigingen bijgekomen. Volgens Justin Goes,  Area Development Manager van Subway tegen Franchise+ zijn er zoveel licenties...

Lees bericht

Makro komt met kookboek

Groothandel – Makro Nederland komt met een kookboek. Het boek is gemaakt door de Haagse kok en horecaklant Eric-Jan Fransen, in nauwe samenwerking met Makro. Het boek wordt woensdagmiddag gepresenteerd op de Horecava. Met het kookboek wil Makro ondernemers, koks en chefkoks inspireren. Nieuwe, verrassende gerechten waarin gebruik wordt gemaakt van vooral verse producten. Makro heeft meer nieuws. De groothandel introduceert op de Horecava ook twee nieuwe concepten: voor ijs en...

Lees bericht

ProFri haalt banden aan met achterban

Fastservice - ProFri haalt de banden aan met de achterban. Via een nieuw forum staat de vakvereniging continu in contact met haar leden en andere friturende ondernemers. Hierdoor kan het bestuur van de vakvereniging volgens eigen zeggen snel anticiperen op actualiteiten en reageren op vraagstukken die friturende ondernemers bezighouden. Het forum werd kenbaar gemaakt op de Horecava. “Het forum van ProFri staat open voor een ieder die het versterken en...

Lees bericht


Horecava 2013: vooral drukbezocht

Beurzen – De Horecava is en blijft de klassieke beurs; weinig innovaties, maar zoals altijd wel drukbezocht. Je houdt ervan of niet: de Horecava. Een beurs die zeer zeker leeft onder de horeca-ondernemers. Maandagochtendvroeg puilt station Amsterdam RAI uit. Ondernemers, medewerkers, industrie; ze lopen in één stoet richting het beursgebouw om er een leuke dag van te maken. Want dat is de Horecava toch vooral; een dagje uit. Met de trein...

Lees bericht

La Place wil leveren aan supers en groothandels

Horeca bij retail - La Place gaat in de toekomst haar private labels wellicht uitleveren aan supermarkten en groothandels. Dit valt op te maken uit de woorden van Droes Prinsen, Manager Commercial Services bij La Place. Prinsen stond aan de basis van de succesformule en hij hield op de Horecava een voordracht over La Place. Hij vertelde onder meer over de private label-strategie van de horecaformule. Het behoort volgens hem...

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid