Sportkantine lapt Drank- en Horecawet aan de laars

Wetgeving - Sportkantines lappen de Drank- en Horecawet (DHW) massaal aan hun laars. Er wordt nog steeds alcohol verkocht aan jongeren onder de 16 jaar. Dat blijkt uit onderzoek door STAP. In Rotterdam is het helemaal slecht gesteld met de naleving van de DHW. Daar werd in maar liefst 66 procent van de gevallen de DHW overtreden door alcohol te verkopen aan jongeren jonger dan 16 jaar. “Van deze cijfers schrik je wel,...

Lees bericht

Geen paardenvlees in Van Dobben en Kwekkeboom

Industrie - In reactie op vragen vanuit de media over het gebruik van paardenvlees in voedingsmiddelen verklaart Royaan, bekend van merken als Van Dobben en Kwekkeboom, dat er nooit paardenvlees is gebruikt in de kroketten en andere producten van deze twee merken. Royaan richt zich op de productie van snackproducten en werkt voor haar producten samen met vaste leveranciers. Het bedrijf voert periodieke controles bij haar leveranciers uit om de...

Lees bericht

Vijfde editie van Nationale Lunchroomdag op 18 maart in Gilze

Event - Proeven, workshops, innovaties, tips, presentaties, vakinformatie, trends en kookdemonstraties op de vijfde editie van de Nationale Lunchroomdag, die maandag 18 maart in Gilze wordt gehouden. Het thema van dit jaar: ‘Haal meer rendement uit uw lunchroom’. Tijdens de mini workshops van de deelnemende partijen krijgen de bezoekers tips om uw rendement te verhogen. Odette Hoogland en Art Frickus geven een omzetverhogende presentatie, onder het motto: Meer omzet=hoger rendement. ...

Lees bericht

Vergrijzing drukt omzet en winst Heineken

Biermarkt - Heineken heeft in de landen in Zuid- en West-Europa last van afnemende bierconsumptie. Door vergrijzing staat de bierconsumptie hier onder druk. Toch realiseerde het bierconcern een omzetgroei van 7,4 procent tot €18,4 miljard, mede door de volledige inlijving van Asia Pacific Breweries afgelopen najaar. De omzet van Heineken groeide met 3,9 procent, exclusief overnames en wisselkoerseffecten. Het bedrijfsresultaat (ebit) bedroeg in 2012 €2,95 miljard, tegenover €2,7 miljard een jaar eerder. In Europa daalden de...

Lees bericht


Supermarkten en horeca moeten de fundamenten vernieuwen

Ontwikkeling - 'Supermarkten en horeca moeten de fundamenten van hun concepten vernieuwen. Ze komen aan het einde van hun levenscyclus. Dit schrijft Jan-Willem Grievink in het rapport 'Top Topics 2013' van FNLI en GfK. Een studie naar wat directieleden binnen de FMCG-branche in 2013 bezighoudt. Volgens Grievink zijn supermarkten en horeca nu te eendimensionaal, een soort kanaal op zich. Consumenten denken niet in kanalen, ze denken in termen van het vervullen...

Lees bericht

Rookverbod voor heel horeca’

Horeca – Het is nagelbijten voor uitbaters van kleine cafés vandaag. De Tweede Kamer stemt over het voorstel van de ChristenUnie om het rookverbod voor de gehele horeca te laten gelden. Carla Dik-Faber (ChristenUnie) vindt het tijd worden dat Nederland het voorbeeld van andere landen volgt en stopt met het maken van uitzonderingen op het rookverbod. “Is dat betutteling? Ik sta voor de volksgezondheid en ben niet onverschillig voor de...

Lees bericht

KHN wordt partner van MVO Nederland

Duurzaam ondernemen - Lodewijk van der Grinten, directeur Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland, tekenden gisteren een partnerovereenkomst namens hun organisaties. De partijen willen met deze overeenkomst de thema's duurzaamheid en gezondheid in de horeca tot standaard verheffen.  KHN en MVO Nederland gaan kennis delen en gezamenlijk activiteiten organiseren om de bewustheid over en kansen van duurzaamheid in de horeca  te vergroten. Samen zetten zij...

Lees bericht

Level serveert Rotterdams beste burger

Burgerwedstrijd - Het kon niet uitblijven. Bij het toenemende aantal premium burger-concepten in Nederland hoort een award. Weblog Bogue onderworp de burgersandwiches van Rotterdam aan een inspectie. De Big Level Burger van Bar Restaurant Level kwam als beste uit de bus en wordt bekroond met de Bogue Gouden Burger Spatel 2013. De beoordeling verliep via mystery guest bezoeken. De mystery guests beoordeelden de burgers van bekende bedrijven, maar ook van zaken...

Lees bericht


KHN verwijt politiek ‘inconsistent’ beleid

Horeca – “Inconsistent, niet-doordacht en onzorgvuldig beleid.” Dit zijn de verwijten van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) aan het adres van de politiek. De belangenvereniging is op zijn zachts gezegd niet blij met de uitspraak van de Tweede Kamer dat het rookverbod voor de hele horeca moet gelden. “Het net aangetreden kabinet-Rutteversoepelde toen de regels voor cafés die niet groter zijn dan 70 vierkante meter en waar de eigenaar geen personeel in...

Lees bericht

Horeca-ondernemers somber gestemd

Ondernemers – Hoewel het vertrouwen onder Nederlandse ondernemers in januari in het algemeen licht is gestegen, zijn horecaondernemers onverminderd somber. Dat blijkt uit het zesde Ondernemerspeil, de index van TNS Nipo en het FD over ondernemersvertrouwen. De verwachtingsindex voor het algemeen zakenklimaat laat in januari een licht herstel zien, van -51 in december naar -45. Voor het eerst sinds augustus 2012 is er meer evenwicht tussen ondernemers die positief over het komende...

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid