Italiaan laat vaker zijn bakje koffie staan door economische crises

Buitenland – De economische crises heeft gevolgen voor het aantal keren dat de Italiaan een kopje koffie besteld. Maar niet alleen het aantal daalt, maar ook de kwaliteit van de koffie wordt minder. Dit meldt The Wall Street Journal naar aanleiding van gesprekken met Italianen en cijfers over de koffieconsumptie van de International Coffee Organization. In de zes maanden tot en met april dit jaar is de import van koffie in...

Lees bericht

Omzet foodservice daalt met -1,8% tot en met juni

Horeca - Het FSIN en Foodstep laten in een gezamenlijk persbericht weten andere cijfers te hebben dan het CBS. Al jarenlang publiceert het CBS afwijkende cijfers voor foodservicemarkt, die telkens tot verwarring leiden. Binnen de foodservicesector wordt rekening gehouden met de cijfers van het FSIN en Foodstep.   Waar de P6 periode (4-weeksperioden) zelf een licht negatieve trend laat zien van -1,2% ten aanzien van vorig jaar, is de ontwikkeling tot...

Lees bericht

Het merkartikel als huismerk

Groothandel – De Telegraaf meldt vandaag in een artikel dat merkproducten die slechts bij een supermarkt te koop oprukken. Een beeld dat door supermarktdeskundigen wordt bevestigd. Vraag is of hier sprake is van een nieuwe trend. Voorbeelden van merkartikelen die als een soort huismerk worden aangeboden zijn De Klok-bier en Koeleman-appelmoes bij C1000,  Lätta-boter, Erben Wennemars-ijs en Blueband-witbrood bij Albert Heijn en het boerenmerk Willem & Drees bij Plus. Merkproducten die...

Lees bericht

Meesterijsbereider Maarten Colijn blij verrast met Koninklijke onderscheiding

Op woensdag 22 augustus heeft SVH Meesterijsbereider Maarten Colijn (58) uit handen van de burgemeester van Rhenen, de heer van Oostrum, een Koninklijke onderscheiding gekregen. Zijn bijzondere bijdrage aan de sector Fastservice en inzet voor het horecaonderwijs en de ijsbranche in het algemeen zijn de aanleiding om hem te onderscheiden tot Lid in de orde van Oranje Nassau.  Maarten Colijn werd verrast toen hij bij het ijsberenverblijf in het Ouwehands Dierenparkwerd ontvangen...

Lees bericht


Bas Holshuijsen verruilt UFS voor ffc

Horeca – Bas Holshuijsen (37) verlaat Unilever Food Solutions en gaat per 1 oktober aan de slag bij ffc, het formulehuis van o.a. Kwalitaria. Holshuijsen had binnen UFS de functie van commercieel manager Trade Team. Holshuijsen wordt de opvolger van Rob Besseling als Managing Director binnen ffc, die enkele maanden geleden het bedrijf verliet om zich als zelfstandige aan te sluiten bij Branddoctors . De afgelopen zes jaar werkte Holshuijsen  in verschillende functies...

Lees bericht

Schiphol blijft groeien ondanks economische klimaat

Luchthaven – Ondanks de economische tegenwind is de omzet van Schiphol in de eerste helft van dit jaar gegroeid. De netto-omzet nam met 5,5 procent toe naar 637 miljoen euro. Het bedrijf heeft vandaag haar cijfers gepresenteerd. Schiphol dat recent door passagiers werd uitgeroepen tot beste luchthaven van Europa, zag het aantal passagiers met 3,7 procent toenemen naar 23,9 miljoen. Bij de vliegbewegingen was een stijging van 2,2 procent te zien tot 205.911. Het vrachtvervoer daalde wel...

Lees bericht

Warenhuisketen Ikea stapt in budgethotels in Europa

Horeca – De Zweedse meubelgigant Ikea wil honderd budgethotels bouwen in Europa. Het gaat om goedkope hotels, die niet de merknaam ‘Ikea’ zullen dragen. Dat meldt het ANP, naar aanleiding van een publicatie in de Financial Times woensdag. Ikea zal zich niet met de bedrijfsvoering bezighouden. Dit wordt uitbesteed aan een “gevestigde hoteluitbater” aldus een Ikea-bestuurder tegen de Britse krant. Ikea wil de hotels bouwen in de landen waar zij al...

Lees bericht

Deli XL sluit zich aan bij Maxxam

Groothandel - Deli XL wil zich aansluiten bij inkooporganisatie Maxxam. Dit voornemen hebben beide directies bekendgemaakt. Maxxam is de grootste collectieve inkooporganisatie in de Nederlandse foodservice markt. Met de toetreding van Deli XL wordt de inkoopkracht van alle leden versterkt. De aansluiting van Deli XL brengt het ledenaantal van Maxxam op zes. Vanaf 1 juli 2012, de ingangsdatum van het lidmaatschap, zijn dat naast Deli XL, Hanos Nederland, Lekkerland Nederland, Makro Nederland...

Lees bericht


FSIN : goedkoop buiten de deur eten kan wel degelijk

Horeca - De gemiddelde prijs van een 3-gangen menu in Nederland is gedaald. Voor het eerst sinds de laatste 5 jaar. De prijs is van 33 euro gezakt naar 27,50. De daling geeft aan dat veel horeca-ondernemers een lager geprijsd dagmenu zijn gaan aanbieden. Overigens is dat in vrijwel alle landen gebeurd, maar in Nederland is de daling het meest opvallend. FSIN-directeur Jan-Willem Grievink, signaleert de daling op zijn weblog conception. Grievink constateert...

Lees bericht

Kindermaaltijden staan op de tocht

Horeca - Grote fastfoodketens zien de omzet van hun kindermenu’s danig teruglopen. In Amerika werden er vorig jaar fors minder kindermenu’s verkocht die speeltjes bevatten: de verkoop daalde met zes procent naar 1,2 miljard maaltijden per jaar. Sommige ouders vinden de kindermenu’s ongezond, of denken goedkoper uit te zijn door zelf een maaltijd samen te stellen. Maar volgens experts is er meer aan de hand: kinderen hebben steeds...

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid