Noodkreet: Cafetaria’s moeten volume snel vergroten en niet alleen naar marge kijken

Cafetaria - Juist in de uren waarvan cafetaria’s het moeten hebben, haalt de consument tegenwoordig even snel een kant-en-klare maaltijd of een diepvriespizza uit de schappen van de supermarkt. Het is de hoogste tijd om het volume in de sector te vergroten. Dit laten twee cafetariakenners weten in de jongste uitgave van FoodClicks. een van hen, Rogier Gielen van SnackPoint:  “Vorig jaar plusten we ruim 3 procent, maar ik kan...

Lees bericht

Zwaluwhoeve promoot de drunch

Wellness – Drunch combineert de lunch met het diner. De Zwaluwhoeve in Harderwijk promoot het nieuwe eetmoment op een bijzondere manier.   In een grote oplage verspreiddehet wellnessresort het gratis kookboekje Anytime Drunchtime met 15 drunchgerechten via honderden afzetpunten, waaronder zelfs autodealers en garages. Drunch is het eetmoment tussen lunch en diner. In het kookboekje staat de receptuur en bereidingswijze van onder meer kleine vleesgerechten, soepen en hapjes bij een drankje. “Drunchen doe...

Lees bericht

Lunchroom annex wijnbar rukt op

Lunchroom – Overdag lunchroom, ’s avonds wijnbar. Een nieuw type horecabedrijf rukt op in hoog tempo. Het gaat om bedrijven waar de consument in een aangename en moderne atmosfeer overdag koffie en broodjes kan krijgen en vanaf het einde van de middag wijn met kleine, vaak Mediterrane hapjes. Onder meer vanwege oplopende kosten en geringere marges, streeft de spijsverstrekkende horeca naar een betere bezetting...

Lees bericht

Vrije gift voor diner in restaurant

  Horeca – Gasten van stadscafé-restaurant 't Feithhuis in Groningen mogen sinds kort zelf bepalen wat zij voor hun diner betalen. Als tegenprestatie voor deze geste vraagt het restaurant de klanten wel aan- en opmerkingen geven over het eten en de service. Uit eerste resultaten blijkt dat bezoekers gemiddeld 5 à 6 procent te weinig betaalden. Maar voor dat omzetverlies krijgt eigenaar Postema heel veel waardevolle opmerkingen terug. "Wij willen...

Lees bericht


Onzekerheid raakt horeca

  Horeca – Horecabezoeker houdt de hand op de knip. De ondernemers moeten rekening houden met afwachtende klanten, die door onzekerheid over nieuwe bezuinigingen minder zullen uitgeven. Dat blijkt uit het kwartaalbericht sectoren van het economische bureau van ING waarover De Telegraaf bericht. De afgelopen jaren bevonden volgens ING de detailhandel en horeca zich al in zwaar weer, omdat consumenten door lastenverzwaringen, achterblijvende lonen en oplopende werkloosheid minder makkelijk geld...

Lees bericht

Pasta Bene en Del Arte betreden de markt

  Horeca – Twee pastaconcepten met grote ambities betreden de Nederlandse markt; Pasta Bene en Del Arte.   De nieuwe formule Pasta Bene opent 12 mei zijn eerste vestiging in Veenendaal. Pasta Bene wil daarna zo snel mogelijk groeien naar 40 zaken in het hele land. Pasta Bene, Food Italian Style wil zich bij de uitrol bij voorkeur vestigen in stedelijke gebieden met minimaal 50.000 inwoners op A2 en B1 locaties. Het gaat om zaken van 120...

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid