100 BP-tankstations hebben straks een AH to go


AH to go-locatie bij bp De Hucht

Formulenieuws - BP en Albert Heijn breiden hun samenwerking uit naar ruim 100 tankstations verspreid over heel Nederland. Bij al deze BP tankstations vinden klanten straks een Albert Heijn to go waar zij terecht kunnen voor eten en drinken voor onderweg. Beide partijen hebben al ruim drie jaar ervaring met elkaar op een zestal locaties, later werden er daar nog twee aan toegevoegd.

De combinatie van specifieke kennis en jarenlange ervaring van de twee partners, ieder op hun eigen vakgebied, zorgt voor een uniek assortiment dat helemaal is toegespitst op de wensen van de weggebruiker en de specifieke locatie, zo laten beide partijen weten in een toelichting. Bedoeling is dat met de uitbreiding van het aantal BP-locaties met een AH to go na de zomer wordt gestart.

Proef

De uitbreiding van de samenwerking volgt zogezegd na een proef met een Albert Heijn to go op acht BP-tankstations. De Albert Heijn-winkel bij BP biedt de klant een keuze aan ter plekke vers bereid eten en drinken voor onderweg, zoals baristakwaliteit koffie, belegde broodjes, salades, croissants, snacks en verse vruchten- en groentesappen. Klanten kunnen er ook terecht voor autogebondenartikelen, zoals Castrol-motorolie en ruitensproeiervloeistof.

Groeiambitie

Marit van Egmond, CEO Albert Heijn in een toelichting op de samenwerking: "Wij willen er altijd en overal voor onze klanten zijn. Om de hoek, onderweg en via ah.nl. Zeker als het om eten en drinken gaat, hebben klanten behoefte aan oplossingen die op maat zijn. Met onze 130 jaar ervaring willen wij lekker en gevarieerd eten bereikbaar maken voor iedereen en op elke plek in Nederland en in Vlaanderen. In onze supermarkten maar ook onderweg in bijvoorbeeld ziekenhuizen, op treinstations, hogescholen en dus ook bij tankstations. Deze samenwerking met BP sluit dan ook naadloos aan op onze groeiambitie."

Convenience aanbod BP

Ruben Beens, CEO BP Nederland: "Met marktleider Albert Heijn to go bieden we onze klanten op onze tankstations een breed, innovatief en kwalitatief hoogstaand aanbod van eten en drinken voor onderweg. We spelen hiermee in op een groeiende behoefte van onze klanten op dit gebied. In combinatie met onze BP Ultimate premium brandstoffen bieden wij de weggebruiker hiermee alles wat deze nodig heeft, op goed bereikbare locaties door het hele land, met ruime openingstijden. De samenwerking met Albert Heijn draagt bij aan de uitvoering van onze strategie om ons convenience aanbod wereldwijd uit te breiden."

De samenwerking is een vervolg op de proef van BP en Albert Heijn. Inmiddels hebben acht BP-tankstations een Albert Heijn to go. De acht huidige BP tankstations met een Albert Heijn to go zijn:

BP De Vink, aan de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel

BP Coentunnel langs de A8 bij Oostzaan

BP Ypenburg Laan van Hoornwijck, Rijswijk

BP Nieuwe Hemweg Amsterdam

BP De Kroon langs de A27 bij Nieuwegein

BP Koerhuis Zutphenseweg, Deventer

BP de Hucht aan de A1 bij Ugchelen

BP Kruisoord aan de A7 bij Noordbeemster

Bron: @FoodClicks

V.l.n.r.: Ruben Beens, CEO BP Nederland, Marit van Egmond, CEO Albert Heijn, Alex Jensen, SVP Retail Europe and CMO Retail BP en Rob Heesen, directeur foodservice & concepten Albert Heijn Foto's: Yasmin Hargreaves

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

AH verkoopt voortaan voornamelijk rundvlees uit Nederland

Formulenieuws - De Nederlandse melkkoeien uit het Beter voor Koe, Natuur & Boer-programma gaan voortaan ook voor vlees bij Albert Hein zorgen. Bovendien zet de Zaanse supermarktketen de stap om voor het hele AH-rundvleesassortiment voornamelijk vlees van Nederlandse koeien aan te bieden, bij voorkeur van koeien met weidegang.

Lees berichtUitrol locaties AH to go en bp eindelijk van start

Petrol – De samenwerking was al aangekondigd en de uitbreidingsplannen ook, maar met de opening van een AH to go in bp Vliete aan de A58 bij Krabbendijke (Zeeland) gaat de samenwerking tussen beide partijen nu eindelijk van start. Het plan is om dit jaar nog eens 14 bp tankstations om te bouwen, gevolgd door ruim 80 bp tankstations in 2022. Hiermee breiden Albert...

Lees berichtVijf tankstations krijgen nieuwe huurder bij locatieveiling

Tankstations – De huurrechten van 25 tankstations werden 8 september door het Rijksvastgoedbedrijf in Den Haag geveild. Vijf tanklocaties wisselden van exploitant. Een recordbedrag van ruim 27,5 miljoen euro werd geboden voor BP-tankstation ‘Honswijck’ aan de A1 bij Muiden dat voor vijftien jaar in handen komt van EG Retail Netherlands.

Lees bericht

AH komt met Verspil-mij-niet zakje in strijd tegen verspilling

Formulenieuws – Naast een landelijke uitrol van het initiatief 'Brood van gisteren' tegen voedselverspilling, komt Albert Heijn met het Verspil-me-niet zakje en gaat de supermarktketen producten tegen de houdbaarheidsdatum ‘dynamisch afprijzen’. AH zet daarmee een volgende stap in de strijd tegen het verspillen van voedsel.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid