12 keurmerken komen als beste door de keuring


Keurmerken overzicht

Onderzoek - Van alle duurzame claims op voedselproducten blijven na onderzoek van Milieu Centraal 12 keurmerken als beste over in de Keurmerkenwijzer. De lijst moet consumenten helpen om duurzamer boodschappen te doen.

Consumenten weten vaak niet welke claims op de verpakking te vertrouwen zijn. De Keurmerkenwijzer laat zien waar keurmerken voor staan. De meest betrouwbare en ambitieuze keurmerken krijgen het predicaat ‘topkeurmerk. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is subsidieverlener voor het onderzoek van Milieu Centraal.

Nieuwkomers in de lijst zijn Sustainable Rice Platform (SRP) voor rijst en Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) voor palmolie. Daarnaast is Climate Neutral Certified aangewezen als topkeurmerk klimaat. “Van koffie tot chocolade, van zuivel tot vis, en van groente tot eieren, voor bijna alle boodschappen is een topkeurmerk te vinden,” zegt Paulien van der Geest, expert duurzaam voedsel bij Milieu Centraal. Wat topkeurmerken zijn kun je zien op keurmerkenwijzer.nl.

De 12 topkeurmerken volgens Milieu Centraal:

·      ASC voor kweekvis

·      Beter Leven Keurmerk (2 en 3 sterren) voor zuivel, eieren en vlees

·      Demeter voor bio-dynamische producten

·      EKO voor biologische producten

·      EU-biologisch voor biologische producten

·      Fairtrade voor tropische producten

·      MSC voor wilde vis

·      On the way to PlanetProof voor zuivel, eieren, groente en fruit

·      Rainforest Alliance (inclusief UTZ) voor tropische producten

·      Roundtable On Sustainable Palm Oil (RSPO) voor palmolie

·      Sustainable Rice Platform (SRP) voor rijst

·      Climate Neutral Certified (speciaal voor klimaatimpact van voeding)

Bron: Milieu Centraal/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuwe top 10 voedselkeurmerken bekend

Keurmerken – Het aantal duurzaamheidslogo’s voor voeding stijgt nog altijd. Dat concludeert Milieu Centraal, dat in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur alle keurmerken en bedrijfslogo’s langs de meetlat heeft gelegd. Het aantal duurzaamheidslogo’s bedraagt bijna 100. Slechts 10 keurmerken op voeding zijn duidelijke topkeurmerken, volgens Milieu Centraal.. Voor een duurzame keuze adviseert de voorlichtingsorganisatie consumenten om in de...

Lees bericht


Keurmerken belangrijk voor consumenten

Marktonderzoek – Dierenwelzijn keurmerken zijn belangrijk voor consumenten en Max Havelaar is het belangrijkste keurmerk. Bij zes op de tien (61%) Nederlanders spelen keurmerken een rol bij de keuze voor eten en drinken. Dat blijkt uit de Smart Food Monitor, een marktonderzoek van Multiscope. Bijna vier op de tien (37%) Nederlanders vinden keurenmerken voor dierenwelzijn belangrijk. Ze zijn het meest populair bij consumenten....

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid