29,2% van de gerechten bij Sodexo is vegetarisch


Pizza Arabiata

Catering - Sodexo Nederland zag vorig jaar de vraag naar vegetarische gerechten met maar liefst 20,2 procent stijgen. Als gevolg van de toename werd ook het aanbod verruimt. Inmiddels is 29,2 procent van de gerechten vegetarisch, zo laat de cateraar weten.

Sodexo heeft verschillende initiatieven genomen om vegetarisch onder de aandacht te brengen. Zo heeft de cateraar in haar menu’s standaard op maandag Meat Less Monday, waarbij gasten die dag geënthousiasmeerd worden om een vegetarische keuze te maken. Maar het bedrijf heeft ook Roots, een pop-up met vegetarische gerechten (VEGGIE) waar een vegetarisch aanbod wordt gepresenteerd met groenten, granen, peulvruchten en noten. VEGGIE is ontwikkeld in samenwerking met Isabel Boerdam, initiatiefneemster van de Nationale Week zonder Vlees.

Ruim vegetarisch aanbod

Verreweg het grootste deel van het vegetarische aanbod wordt bepaald door soepen. 62,2% van de verkochte soepen is vegetarisch. Topfavorieten daar zijn de gebonden aspergesoep, Chinese groentesoep, gebonden champignonsoep, heldere groentesoep en Franse uiensoep. Van de verkochte salades is 30,6% vegetarisch. Hardlopers in salades zijn de Griekse salade, salade falafel/kikkererwten, salade Caprese.

Toppers

Bij de belegde broodjes is 28,6% vegetarisch. Veel verkochte broodjes zijn: ciabatta mozzarella/tomaat/pesto, kaiserbol brie, kaiserbol oude kaas/appelstroop, focaccia geitenkaas/pompoenspread en Indiase vega wrap. Ook bij de hoofdgerechten ligt het aandeel vegetarische gerechten 27,5% hoog. Peulvruchten madras, lasagne verdure, pizza funghi, vegan linzen bolognese en tagliatelle spinazie/champignon zijn hier de toppers. Bij warme snacks tot slot heeft vegetarisch een aandeel van 22,2%. Bestsellers daar zijn tosti kaas, panini Caprese, ragoutbroodjes oesterzwam, panini brie en Vietnamese loempia.

Partner

Sodexo is partner van de Nationale Week zonder Vlees. Dit jaar voor de derde keer. Martijn van Vliet, Culinary Developer bij Sodexo: “In zo’n 500 bedrijfsrestaurants zetten we deze week de vegetarische gerechten extra in het zonnetje. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Hutten winnaar in ‘categorie catering’ in MT500

Verkiezing - In de categorie Catering, schoonmaak, beveiliging en diverse zakelijke dienstverlening van de MT500 staat Hutten dit jaar op de eerste plek. Overall is het horeca- en cateringbedrijf terug te vinden op de elfde plaats. ‘Een fantastisch bericht voor onze organisatie en de branche’, aldus algemeen directeur Drees Peter van den Bosch van Hutten.

Lees bericht


Sodexo met gebaarista aan de slag in EDGE Amsterdam West

Catering – Sodexo verzorgt de koffiebar, restaurantservices, evenementenvoorziening, banqueting, de receptie en het servicepunt in het recentelijke geopende klimaatneutrale pand EDGE Amsterdam West. Dit pand is na een drie jaar durende renovatie één van de duurzaamste gebouwen van Europa.

Lees bericht

Compass neemt familiebedrijf Maison van den Boer over

Overname – Internationaal cateringbedrijf  Compass Group meldt donderdag dat het een overeenkomst heeft voor overname van Koninklijke van den Boer Groep. Maison van den Boer is een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport & Leisure segment. Compass Group versterkt hiermee haar positie als één van de grootste cateraars in Nederland.

Lees bericht

Gedetineerden kunnen bij Sodexo ook zelf koken

Catering – Sodexo gaat het eten en drinken verzorgen op vijf DJI-locaties in Noord Nederland. Het gaat om de Dienst Justitiële Inrichtingen in Almelo, Leeuwarden, Veenhuizen, Zwolle en ter Apel. Gedetineerden krijgen onder andere de mogelijkheid om zelf te koken met verse producten.

Lees bericht


Vitam en Fooditis gaan strijd aan tegen CO2 in catering

Verduurzamen – Facilitaire horecadienstverlener Vitam en foodservice-expert Fooditis werken samen om het eten in de Vitam-restaurants verder te verduurzamen. Met de CO2-Impact Tool, BrightGreen, wordt per ingrediënt het CO2-verbruik berekend en getoond op een dashboard zodat gekeken kan worden waar verdere verbetering mogelijk is.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid