29,2% van de gerechten bij Sodexo is vegetarisch


Pizza Arabiata

Catering - Sodexo Nederland zag vorig jaar de vraag naar vegetarische gerechten met maar liefst 20,2 procent stijgen. Als gevolg van de toename werd ook het aanbod verruimt. Inmiddels is 29,2 procent van de gerechten vegetarisch, zo laat de cateraar weten.

Sodexo heeft verschillende initiatieven genomen om vegetarisch onder de aandacht te brengen. Zo heeft de cateraar in haar menu’s standaard op maandag Meat Less Monday, waarbij gasten die dag geënthousiasmeerd worden om een vegetarische keuze te maken. Maar het bedrijf heeft ook Roots, een pop-up met vegetarische gerechten (VEGGIE) waar een vegetarisch aanbod wordt gepresenteerd met groenten, granen, peulvruchten en noten. VEGGIE is ontwikkeld in samenwerking met Isabel Boerdam, initiatiefneemster van de Nationale Week zonder Vlees.

Ruim vegetarisch aanbod

Verreweg het grootste deel van het vegetarische aanbod wordt bepaald door soepen. 62,2% van de verkochte soepen is vegetarisch. Topfavorieten daar zijn de gebonden aspergesoep, Chinese groentesoep, gebonden champignonsoep, heldere groentesoep en Franse uiensoep. Van de verkochte salades is 30,6% vegetarisch. Hardlopers in salades zijn de Griekse salade, salade falafel/kikkererwten, salade Caprese.

Toppers

Bij de belegde broodjes is 28,6% vegetarisch. Veel verkochte broodjes zijn: ciabatta mozzarella/tomaat/pesto, kaiserbol brie, kaiserbol oude kaas/appelstroop, focaccia geitenkaas/pompoenspread en Indiase vega wrap. Ook bij de hoofdgerechten ligt het aandeel vegetarische gerechten 27,5% hoog. Peulvruchten madras, lasagne verdure, pizza funghi, vegan linzen bolognese en tagliatelle spinazie/champignon zijn hier de toppers. Bij warme snacks tot slot heeft vegetarisch een aandeel van 22,2%. Bestsellers daar zijn tosti kaas, panini Caprese, ragoutbroodjes oesterzwam, panini brie en Vietnamese loempia.

Partner

Sodexo is partner van de Nationale Week zonder Vlees. Dit jaar voor de derde keer. Martijn van Vliet, Culinary Developer bij Sodexo: “In zo’n 500 bedrijfsrestaurants zetten we deze week de vegetarische gerechten extra in het zonnetje. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


Veneca vraagt 100 miljoen extra steun voor cateraars

Interview – De cateringsector is zwaar getroffen door de coronacrisis. Samen met andere sectoren in de foodketen wordt gekeken naar de consequenties voor de bedrijven en trekt de branchorganisatie samen op waar het kan en nodig is. Voorzitter Kees van der Waaij van Veneca, de brancheorganisatie van contractcateraars: “Goed om te weten waar iedereen mee bezig is en het wordt hoog...

Lees bericht

Catermaat biedt met Cater-app oplossing voor scholen

Catering - Terwijl de basisscholen op 11 mei weer deels open mogen, zijn de middelbare scholen zich druk aan het beraden op anderhalvemeteronderwijs. Want ook voor die scholen springt straks het signaal weer op groen. Onderdeel van deze voorbereidingen is de verstrekking van eten en drinken aan leerlingen. Maar hoe zorg je voor een veilige catering en voorkom je ook dat...

Lees bericht

Omzetverlies foodservice naar 7,1 miljard in 2020

Analyse – Het omzetverlies in foodservice als gevolg van de coronamaatregelen en de consequenties van de daarop volgende 1,5 meter samenleving, komt naar alle waarschijnlijkheid uit op 7,1 miljard. Dat heeft het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) becijferd. Alleen de supermarkten profiteren met een omzetstijging van €1,8 miljard.

Lees bericht


Coop en cateraar Hutten vinden elkaar in crisistijd

Coronacrisis – ‘Samen maak je het verschil’, met die gedachte hebben supermarktketen Coop en cateraar Hutten elkaar gevonden in een aantal gezonde paasgerechten. In een tijdsbestek van elf dagen werden door de twee partijen vijf producten samengesteld die verkrijgbaar zijn in alle Coop-supermarkten en ook nog eens gepromoot worden in de paasfolder; een klein huzarenstukje als je bedenkt hoeveel tijd dat...

Lees bericht

Pura Catering sluit zich aan bij VOCC

Catering - De branchevereniging Voor Ondernemende Cateraars (VOCC) kan melden dat het een nieuw lid heeft mogen inschrijven. Per 1 april verwelkomt de belangenvereniging Pura Catering als nieuw VOCC-lid.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid