Event – Op maandag 30 september 2019 organiseert belangenvereniging ProFri voor professionele frituurders het Frituurwereld Event in Hotel van der Valk in Houten. De bijeenkomst staat deels in het teken van 150 jaar friet in Nederland.
Tijdens de bijeenkomst komt een drietal sprekers aan bod, wordt de introductie van de eerste Smulgids voor consumenten gepresenteerd en wordt bekendgemaakt welke bedrijven het Goed gefrituurd Keurmerk hebben ontvangen. Daarnaast ontvangen enkele uitblinkende medewerkers de Parel van het Jaar Award.
Spreker Tiny van Boekel, tot voor kort verbonden als hoogleraar aan de universiteit in Wageningen, deelt zijn kennis over friet en maakt duidelijk waarom vrijwel iedereen er zo dol op is. Wouter Verkerk geeft aan waarom ondernemers optimale service en hun gasten moeten omarmen. En hoofdredacteur Ubel Zuiderveld van het ProFri-verenigingsblad frituurWereld gaat in op 150 jaar friet in Nederland.
Nationale Smulgids
Het Nederlands Frituurcentrum presenteert daarnaast de eerste editie van de Nationale Smulgids. In de uitgave alle adressen waar, volgens de organisatie, goed en professioneel wordt gefrituurd en waar lekker kan worden gegeten. Een deel van die groep ondernemers behaalde afgelopen jaar het Goed Gefrituurd Keurmerk of slaagden voor de periodieke keuring. Sommige van die ondernemers zagen ook hun eigen, ambachtelijke producten bekroond worden ‘met het predicaat ‘Met Goud Bekroond’. Deze bedrijven, samen met de geselecteerde onderscheidende medewerkers, worden tijdens de bijeenkomst niet alleen bekendgemaakt, maar ook nog eens extra in het zonnetje gezet.
Bron: @FoodClicks
Event – Op maandag 30 september 2019 organiseert belangenvereniging ProFri voor professionele frituurders het Frituurwereld Event in Hotel van der Valk in Houten. De bijeenkomst staat deels in het teken van 150 jaar friet in Nederland.
Tijdens de bijeenkomst komt een drietal sprekers aan bod, wordt de introductie van de eerste Smulgids voor consumenten gepresenteerd en wordt bekendgemaakt welke bedrijven het Goed gefrituurd Keurmerk hebben ontvangen. Daarnaast ontvangen enkele uitblinkende medewerkers de Parel van het Jaar Award.
Spreker Tiny van Boekel, tot voor kort verbonden als hoogleraar aan de universiteit in Wageningen, deelt zijn kennis over friet en maakt duidelijk waarom vrijwel iedereen er zo dol op is. Wouter Verkerk geeft aan waarom ondernemers optimale service en hun gasten moeten omarmen. En hoofdredacteur Ubel Zuiderveld van het ProFri-verenigingsblad frituurWereld gaat in op 150 jaar friet in Nederland.
Nationale Smulgids
Het Nederlands Frituurcentrum presenteert daarnaast de eerste editie van de Nationale Smulgids. In de uitgave alle adressen waar, volgens de organisatie, goed en professioneel wordt gefrituurd en waar lekker kan worden gegeten. Een deel van die groep ondernemers behaalde afgelopen jaar het Goed Gefrituurd Keurmerk of slaagden voor de periodieke keuring. Sommige van die ondernemers zagen ook hun eigen, ambachtelijke producten bekroond worden ‘met het predicaat ‘Met Goud Bekroond’. Deze bedrijven, samen met de geselecteerde onderscheidende medewerkers, worden tijdens de bijeenkomst niet alleen bekendgemaakt, maar ook nog eens extra in het zonnetje gezet.
Bron: @FoodClicks
Cafetaria – “De cafetariabranche moet gezamenlijk de handschoen oppakken om de sector toekomstbestendig te maken,” dat zegt Hans van Ballegooijen, formulemanager van Restaria. De formule verlengde het collectieve lidmaatschap bij de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en roept andere formules op Restaria te volgen.
Cafetaria – ProFri-bestuurslid Marcel van Veen heeft onlangs het Goed Gefrituurd Keurmerk uitgereikt van de vakvereniging aan zijn collega Menno de Koe van Snackpoint de Passage in het Friese Wolvega. ProFri was in De Koe’s bedrijf te gast vanwege een regionale ledenbijeenkomst.
Cafetaria - De frituurbranche luidt de noodklok vanwege de hoge energiekosten, die door de oorlog in Oekraïne nog verder stijgen. “De rekening is inmiddels onbetaalbaar geworden waardoor veel ondernemers in de problemen komen,” laat de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) weten. De vereniging roept het Ministerie van Economische Zaken daarom op met steunmaatregelen te komen.
Actie - De Horeca Alliantie heeft een heropeningsplan gepresenteerd aan de minister van Economische Zaken, mevrouw Mickey Adriaansens. Daarmee kan een substantieel deel van de horeca vanaf woensdag 26 januari verantwoord en veilig open, zegt de belangenorganisatie.
Actie - Brancheorganisaties in de horeca hebben tijdens een spoedoverleg met minister van Economische Zaken Micky Adriaansens grote zorgen geuit over de situatie die nu ontstaat in de samenleving. Horecaondernemers zijn woedend dat de maatregelen voor onder meer winkels waarschijnlijk worden versoepeld, maar voor horeca niet.
Cafetaria - Voor de Nationale Smulgids en de keurmerken voor professionele frituurders is het Nederlands Frituurcentrum op zoek naar extra mystery guests. Wie werkzaam is in of bekend is met de frituurbranche – en dol is op gefrituurde lekkernijen en specialiteiten – wordt aangemoedigd zich te melden.