35 ondertekenaars Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2021-2025


Schoolcatering – Meer dan dertig bedrijven instellingen, waaronder cateraars, groothandels, automatenleveranciers, producenten en leveranciers van watertappunten, hebben vandaag hun handtekening gezet onder een nieuw akkoord dat invulling moet geven aan een gezonder aanbod op scholen voor de periode 2021-2025.

Het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2021-2025 is een initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) in samenwerking met het Voedingscentrum. Het akkoord moet leiden tot een gezonder aanbod op scholen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs en is een voortzetting van het eerdere akkoord voor de periode 2016-2020.

De 35 partijen zijn: 5th Season Fruit, Aqua Chain, Bazqet, Bright Trade, Cater Concept, Catermaat, Charlie’s Organics, Cirfood, Coca-Cola, CSM Bakery Solutions, Farmer Brothers, Food2Smile, Fruitfunk, Greenco Packing BV, Join The Pipe, Koninklijke Peijnenburg, KRNWTR, Langerak de Jong, Level Up Catering, Markies Catering, Mars Nederland, MERKKwater, Ological, Oranka Vruchtensappen BV, Sligro, SoPure, Spadel Nederland, Sprankle, St. Dat Lust Ik Wel, Stapfoods, Van Leeuwen Catering, Vending@Work, Vital4Skool, Waterlogic en WDM Schoolcatering, maar nieuwe partijen zijn welkom. “Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd en om dit te realiseren hebben wij iedereen nodig die het verschil kan maken”, aldus Marjon Bachra, directeur-bestuurder JOGG.

Het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen is een initiatief van JOGG en richt zich op alle individuele scholen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Deelnemers aan het Akkoord zorgen ervoor (direct als cateraar of indirect als leverancier) dat het aanbod van eten en drinken op scholen minimaal voldoet aan niveau ‘Zilver’ volgens de Richtlijn van het Voedingscentrum. Bij niveau Zilver bestaat ten minste 60% van het aanbod uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Water om te drinken is altijd beschikbaar.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws





Rebels van Vitam maakt eten van groente eenvoudiger

Catering – Hoe bereik je nu dat mensen meer groente gaan eten? Cateraar Vitam is continu met deze uitdaging bezig en lanceert deze maand het concept Rebels. Een foodconcept dat het eten van groente gemakkelijk maakt, door groente als snack ´to go´ te presenteren.

Lees bericht


Leerlingen bedenken ve-GO burger voor Vital4Skool

Schoolkantine – Leerlingen van St Michael College in Zaandam hebben een vegetarische burger bedacht. De ve-GO is een vegetarische burger met groentegarnering en een beetje saus op een bruin broodje en verkrijgbaar in de Vital4Skool kantine van de school. De burger volgde uit een wedstrijd van het Technasium, een opleiding met extra focus op onderzoek en ontwerpen. De wedstrijd werd...

Lees bericht

Voedingscentrum start waarschuwingscampagne acrylamide

Gezondheid – Het Voedingscentrum start een actie om mensen bewust te maken van het juist bakken van friet en aardappelen. Om te voorkomen dat mensen teveel acrylamide binnenkrijgen wijst het Voedingscentrum er op dat het verstandiger is de producten goudgeel te eten in plaats van donkerbruin. Hoewel de campagne gericht is op de consument, is het ook voor de cafetaria- en...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid