3600 horecazaken nemen deel aan ‘Help de Horeca’


Initiatief - Meer dan 3600 ondernemers hebben zich de afgelopen dagen aangemeld bij het initiatief ‘Help de Horeca’. Koninklijke Horeca Nederland startte het platform samen met een aantal (horeca)partners om horecaondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis.

Met Help de Horeca kunnen gasten een waardebon aanschaffen voor hun favoriete café of restaurant. De ondernemers krijgen op die manier de broodnodige inkomsten binnen, zodat zij kunnen starten als de horecagelegenheden weer open mogen. Dirk Beljaarts, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland: “Het is geweldig om te zien hoeveel horecaondernemers zich bij het initiatief hebben aangesloten. Tegelijkertijd geeft het pijnlijk weer hoe nodig dit soort initiatieven zijn.” Het is nu alle hens aan dek bij veel horecazaken, volgens de KHN-directeur en van het grootste belang dat alle partijen de handen ineen slaan.

Platform

Vanaf afgelopen zaterdag kunnen gasten die de horeca een warm hart toedragen de waardebonnen aanschaffen. Zij kunnen de bonnen verzilveren zodra de cafés en restaurants hun deuren weer openen. De bonnen zijn in feite een vooruitbetaalde reservering. Zo kan iedereen het eigen favoriete café of restaurant door deze lastige tijd heen helpen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Noodloket voor coronagedupeerden is open

Coronaregeling - Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft vandaag de eerder aangekondigde regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Deze kabinetsmaatregel, eerder bekend gemaakt als Noodloket, is voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen het kabinet in de coronacrisis.

Lees bericht

AB InBev helpt horecarelaties met extra steunpakket

Bierbrouwer – AB InBev  stelt voor alle horecaklanten en pandeigenaren huurbetaling voor de maand april uit. Daarbovenop neemt de brouwer aangebroken fusten en tankbier retour, met kosteloze vervanging door volle fusten of teruggave van liters kelderbier bij heropening van de horeca. De bierbrouwer maakte het steunpakket vandaag bekend.

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid