60-jarige SIAL Paris komt met speciaal programma


De Sial in Parijs wordt altijd druk bezocht, ook door Nederlandse bedrijven en foodprofessionals

Vakbeurzen – Al meer dan 60 jaar verenigt SIAL Paris professionals van over de hele wereld om de laatste ontwikkelingen in de foodindustrie te bespreken. Als een traditionele ontmoetingsplaats en netwerkevenement, ondersteunt SIAL bedrijven bij het delen van kennis, het opdoen van nieuwe inzichten en het creëren van waardevolle connecties. In 2024 belooft SIAL Paris, die van 19 tot en met 23 oktober wordt gehouden, met een speciaal programma de beurs voor de bezoeker nog interessanter te maken.

Met 7500 exposanten uit meer dan 130 landen en meer dan 300.000 bezoekers is SIAL Paris de grootste foodvakbeurs van dit jaar. Bijna driekwart van de bezoekers is internationaal. Op de beurs worden zo’n 400.000 producten aangeboden in allerlei categorieën. Ook zijn er zo’n 650 startups te vinden op de beursvloer. De producten en de bedrijven zijn in tien verschillende sectoren onderverdeeld op de beurs. “Dat is deze editie nog overzichtelijker gebeurd,” laat communicatiemanager Pamela Themonis weten in een toelichting op de belangrijkste feiten van de SIAL. De beurs die voor deze editie volledig is uitverkocht en nog groter is dan voorgaande jaren is voor veel foodprofessionals extra interessant omdat niet alleen de grote bedrijven er zijn terug te vinden, mar ook veel lokale spelers met zeer hoogwaardige – soms regionale - producten.

Deze worden op diverse manieren door de beursorganisatie onder de aandacht gebracht. Zo organiseert de SIAL voor de eerste keer de SIAL Paris Summits. Dit nieuwe format gaat verder dan inspiratie en biedt toekomstgerichte content geleverd door internationaal gerenommeerde sprekers. Afrika, deeptech, AI, toeleveringsketens en MVO worden tijdens deze topontmoetingen verkend om hun impact te onderzoeken en na te denken over concrete oplossingen die ze kunnen bieden. Ook de SIAL for Change-competitie, is speciaal gelanceerd ter ere van de 60e verjaardag. Deze competitie staat voor het promoten van vernieuwende MVO-strategieën, het stimuleren van collectieve acties en het omarmen van een positieve kijk op verandering, zo laat de organisator weten. Deze prijs bekroont exposanten niet alleen voor hun producten en innovaties, maar ook voor hun algehele benadering van duurzaamheid. Naast producten en innovaties richt deze award zich op de algehele aanpak van de exposanten, die hun betrokkenheid aan de hand van een speciaal deelnamedossier moeten aantonen. Dit dossier is beschikbaar op de website van de SIAL Paris. De winnaars worden gehuldigd tijdens een feestelijke ceremonie op de beurs en worden uitgelicht in een speciale tour.

SIAL Innovation

Verder de SIAL Innovation waar elke twee jaar duizenden inzendingen worden geanalyseerd van exposanten van de vakbeurs, resulterend in een selectie van top innovaties met twintig speciale awards per sector (zuivelproducten, seafood, diepvriesproducten, foodservice, etc.).  Deze winnaars worden gepresenteerd in een speciale beurszone, met producten geselecteerd door de SIAL Innovation jury.

De editie van 2024 introduceert 4 nieuwe speciale prijzen: de 60th Anniversary Award voor de ultieme innovatie onder alle winnaars, de Top 3 Countries Award voor de meest innovatieve landen, de Africa Award en de Concept Award voor innovaties van startupbedrijven. De SIAL Innovation Grand Prizes Bronze, Silver en Gold worden onthuld tijdens een prijsuitreiking op zaterdag 19 oktober 2024. Nieuw is dat de bezoekers de SIAL Innovation selectie ook kunnen proeven in een nieuwe ruimte: SIAL Taste.

(De beurs bezoeken? Regel hier uw toegangsticket)

Bron: SIAL/@FoodClicks

Communicatiemanager Pamela Themonis van de SIAL Paris Foto's: SIAL Paris

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


{if '1' == '1'}

Bracamonte Convenient Kitchen koopt StarCuisine

Overname - StarCuisine, de specialist in ultraverse gemaksmaaltijden en foodserviceoplossingen, komt volledig in handen van Bracamonte Convenient Kitchen. De overname betekent een aanzienlijke versterking van Bracamonte in retail en foodservice.

Lees bericht

{if '2' == '1'}

FSIN: ‘Foodbedrijven worstelen met hun verdienmodel’

Analyse – “Bedrijven in food worstelen met hun verdienmodel. Krimpende marges, personeelstekorten en schaalproblemen baren grote zorgen. Het maakt ondernemen in de foodbranche een steeds ingewikkelder puzzel. Elk stukje moet op z’n plaats vallen, anders valt er een gapend gat in het verdienmodel”. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) ter gelegenheid van het verschijnen van de FSIN Food500 2024, een...

Lees bericht

{if '3' == '1'}

Jubileumeditie Sial Paris volledig uitverkocht

Vakbeurzen - De internationale voedingsmiddelenvakbeurs SIAL Paris beleeft  van 19 t/m 23 oktober niet alleen haar 60e verjaardag, maar wordt mogelijk ook de grootste Sial ooit. Ruim vijf maanden voor het begin van dit topevenement is de beursvloer volledig uitverkocht.

Lees bericht

{if '4' == '1'}


Mirjam Karmiggelt (GS1) wil foodservicesector aan tafel hebben

Achtergrond - Twee op drie Nederlandse MKB-bedrijven zijn onbekend met richtlijn om vanaf 2024 te rapporteren over duurzaamheid, meldde ABNAMRO onlangs. Het gaat bij deze rapportage over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), die met ingang van 1 januari 2024 voor zowel grote als beursgenoteerde middelgrote bedrijven verplicht is. Ook voor foodservicebedrijven. De overheid wil met de rapportage het zogenaamde ...

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid