63 partners steunen Nationale Week Zonder Vlees


Actieweek – Vandaag zijn alle partners van de Nationale Week Zonder Vlees bekend gemaakt. Onder de 63 bedrijven zijn grote supermarkten en bedrijven als , IKEA, KFC, Triodos Bank en Accor. De Nationale Week Zonder Vlees van 9 tot en met 15 maart vindt voor de derde keer plaats en krijgt elk jaar meer deelnemers. Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de campagne: “Het merendeel van de partners van vorig jaar heeft zich dit jaar opnieuw aangemeld. Dat laat zien dat deze campagne echt impact heeft gehad en opnieuw breed wordt gesteund. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe partners, zoals Accor, IKEA en KFC. Het wordt daardoor steeds makkelijker om altijd en overal voor een vegetarische optie te kiezen.” Veel foodproducenten Veel partners van de Nationale Week Zonder Vlees zijn foodproducenten met een vegetarisch aanbod. Naast Chef Thor, Garden Gourmet, Mora, Goodbite, Kips, Quorn, SoFine Foods, Unox, Vegafit en Vivera, doen dit jaar nieuwkomers Beyond Meat, Bumi Organics en Gold&Green mee. Ook peulvruchtenmerken Bonduelle en HAK zijn van de partij, net als groente-, kruiden-, en maaltijdmerken Aviko, Bolletje, De Smaakspecialist, Fairtrade Original, Gran Food, The Greenery, Henri, Iglo, Knorr, Maggi, Patak's, Purple Pride, Santa Maria, Smeding, TerraSana, Verstegen Spices & Sauces, en Vezet. Ook aanbieders van maaltijdboxen doen mee, zoals HelloFresh en Ekomenu. Verder acht grote supermarkten. Zij maken in hun winkels de klanten duidelijk dat de Nationale Week Zonder Vlees er is. Zo hebben Albert Heijn, Aldi, COOP, Deen, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus zich dit jaar aangemeld, net als groothandels Bidfood en Sligro. Eerste hotelketen Ook een aantal bijzondere partijen heeft zich aangemeld en aangesloten bij de campagne. Zo heeft Accor, bekend van merken ibis, Novotel en Mercure, zich dit jaar als eerste hotelketen aangemeld als partner en laten ook partijen als Tefal en Philips zien dat keukenapparatuur geen belemmering hoeft te zijn om vegetarisch te koken. FoodUp! Brabant, komt net als vorig jaar weer met een echte vegetarische Brabantse borrelplank. Daarnaast verzorgt partner Bakerstreet op Deli2go en Deli by Shell locaties langs de snelweg vegetarische snacks, en laten KFC, Domino’s en Subway zien dat je ook een snelle vegetarische oplossing kunt vinden en bestellen. Een volledig overzicht van alle 63 deelnemers is te vinden op de site van weekzondervlees.nl. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vegetarische bezorgmaaltijden worden steeds populairder

Bezorgmaaltijden – Er worden steeds vaker vegetarische gerechten besteld. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van afgelopen twee jaren waarin de Week Zonder Vlees plaatsvond, bekeek het bedrijf het aantal vegetarische bestellingen rondom de campagneweek en ook welke vegetarische bezorgmaaltijden in Nederland favoriet zijn.

Lees bericht


Eerste vegetarische KFC-restaurant ter wereld open

Formulenieuws – Vandaag, bij de start van de Nationale Week Zonder Vlees, opende fastfoodformule KFC het eerste vegetarische restaurant ter wereld. De locatie is gevestigd aan het Binnenwegplein in Rotterdam. De vestiging kleurt daarmee als eerste een week lang volledig groen.

Lees bericht

De Vegetarische Slager wil ook deel EU-vleessubsidie

Subsidie – De Vegetarische Slager heeft zich bij de EU aangemeld als vleessubsidie-kandidaat om met het subsidiegeld vegetarisch vlees meer onder de aandacht te brengen. Tijdens de ‘Nationale week zonder vlees’, die morgen begint, zet zij het initiatief ‘subsidiespecktakel’ op.

Lees bericht


Family sluit vega-campagne af tijdens Week Zonder Vlees

Formulenieuws - Een betere manier om de campagne waarin vegetarisch genieten centraal staat af te sluiten is er niet; met De Nationale Week Zonder Vlees van 9 t/m 15 maart voor de deur, zal er bij cafetariaformule Family ruime aandacht zijn voor de vegetarische opties binnen het snackassortiment.

Lees bericht

KFC Rotterdam voor één week volledig vegetarisch

Formulenieuws – De formule zelf spreekt van een wereldprimeur en feitelijk klopt dat ook, want nog niet eerder ging een KFC-filiaal ergens ter wereld volledig over op vegetarisch. Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam vervangt tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, van 9 tot en met 15 maart, een week lang alle kipproducten voor vegetarische opties.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid