89 wethouders en JOGG roepen op tot gezondere leefomgeving


Foto bij: Website JOGG

Gezondheid - Zorg dat gemeenten met een lokale aanpak hun jeugd een gezonde toekomst kunnen blijven bieden. Die oproep doen 89 wethouders en JOGG aan politici. De oproep wordt gesteund door gemeenten vanuit alle provincies, waaronder Schiermonnikoog, Venlo, Zwolle, Den Haag, 's-Hertogenbosch, Nijmegen, Utrecht en Westerwolde, schrijft het JOGG.

Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd, is de mening van de wethouders en JOGG. De meeste winst is volgens de wethouders en het JOGG te behalen als je dat doet dicht op de jeugd, bijvoorbeeld in de wijk.

JOGG-gemeenten zorgen daarom dat lokale professionals structureel de omgeving van kinderen gezonder maken. Dat gezonder aanbod kan door diverse mensen worden ingevuld. De kantinemedewerker op school of in het wijkcentrum die gezond eten en drinken aanbiedt, of de sportkantinebeheerder die schaal met fruit en water op de bars zet.  Ook de buurtsportcoach kan aan een gezondere leefstijl een belangrijke bijdrage leveren door jongeren structureel te helpen met sporten en bewegen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Aldi haalt doelstelling CO2-reductie ruimschoots

Formulenieuws  – ALDI heeft de eigen uitstoot van broeikasgassen (CO₂) met 48.3 procent verlaagd ten opzichte van 2015. Daarmee werd de gestelde klimaatdoelstelling voor 2021 ruimschoots behaald. De discounter publiceert de resultaten in het internationale Duurzaamheidsverslag over 2021.

Lees bericht


Landelijke Week voor de Gezonde Jeugd van start

Actieweek – Vandaag, dinsdag 7 juni, is de landelijke Week voor de Gezonde Jeugd van start gegaan. Tijdens deze week vraagt het JOGG-werknet bestaande uit meer dan 200 gemeenten en een honderdtal maatschappelijke organisaties en bedrijven, extra aandacht voor een gezondere samenleving voor de jeugd.

Lees bericht

Aldi en JOGG rollen pilot ‘Groenteboxjes’ verder uit

Kinderdagverblijven – Het gezamenlijke initiatief ‘Groenteboxjes’ van Aldi en JOGG blijkt in de praktijk goed te werken. Dat heeft onderzoek van Universiteit van Maastricht uitgewezen. ALDI en JOGG werken sinds 2018 samen om een gezonde leefstijl onder gezinnen met jonge kinderen te bevorderen.

Lees berichtNog eens zeven dagattracties starten met gezonder aanbod

Leisure - ARTIS, Madurodam, het Openluchtmuseum, Rijksmuseum Boerhaave, Dinoland, Steinerbos en Ballorig hebben de Ambitie van Gezond Uit ondertekend, meldt het JOGG. Met het initiatief Gezond Uit werkt JOGG samen met dagattracties, die hun bezoek een gezonder voedingsaanbod willen aanbieden tijdens een dagje uit.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid