89 wethouders en JOGG roepen op tot gezondere leefomgeving


Foto bij: Website JOGG

Gezondheid - Zorg dat gemeenten met een lokale aanpak hun jeugd een gezonde toekomst kunnen blijven bieden. Die oproep doen 89 wethouders en JOGG aan politici. De oproep wordt gesteund door gemeenten vanuit alle provincies, waaronder Schiermonnikoog, Venlo, Zwolle, Den Haag, 's-Hertogenbosch, Nijmegen, Utrecht en Westerwolde, schrijft het JOGG.

Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd, is de mening van de wethouders en JOGG. De meeste winst is volgens de wethouders en het JOGG te behalen als je dat doet dicht op de jeugd, bijvoorbeeld in de wijk.

JOGG-gemeenten zorgen daarom dat lokale professionals structureel de omgeving van kinderen gezonder maken. Dat gezonder aanbod kan door diverse mensen worden ingevuld. De kantinemedewerker op school of in het wijkcentrum die gezond eten en drinken aanbiedt, of de sportkantinebeheerder die schaal met fruit en water op de bars zet.  Ook de buurtsportcoach kan aan een gezondere leefstijl een belangrijke bijdrage leveren door jongeren structureel te helpen met sporten en bewegen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
35 ondertekenaars Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2021-2025

Schoolcatering – Meer dan dertig bedrijven instellingen, waaronder cateraars, groothandels, automatenleveranciers, producenten en leveranciers van watertappunten, hebben vandaag hun handtekening gezet onder een nieuw akkoord dat invulling moet geven aan een gezonder aanbod op scholen voor de periode 2021-2025.

Lees berichtGroente en fruit centraal bij ‘Ga voor Kleur’

Catering – Vrijdag 11 oktober zullen 450 schoolkantines en 230 bedrijfskantines invullingen geven aan het thema ‘Ga voor Kleur’. Op deze dag worden op de locaties groente en fruit in een hoofdrol geplaatst. De dag maakt onderdeel uit van een week waarin voedsel centraal wordt geplaatst. Het startsein voor deze Dutch Agri Food Week (DAFW) wordt op 5 oktober gegeven door minister Schouten van Landbouw,...

Lees bericht

Aldi stopt als eerste supermarkt met verkoop van energy drinks aan kinderen

Supermarkt – Aldi doet als eerste Nederlandse supermarkt de verkoop van energy drinks aan kinderen in de ban. Vanaf 1 oktober gaat de supermarkt drankjes niet meer verkopen aan kinderen die jonger zijn dan 14 jaar. In geval van twijfel over de leeftijd wordt kinderen gevraagd zich te legitimeren. Daarnaast gaat Aldi de klanten bij het winkelschap informeren over de mogelijke ongewenste effecten...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid