Mars-topman mogelijk aan het roer DE

Mensen – Mars-topman Pierre Laubies wordt mogelijk de bestuursvoorzitter van DE Master Blenders 1753 (DEMB). Het koffie- en theebedrijf, dat wordt overgenomen door Joh. A. Benckiser, wil Laubies benoemen als de overnamedeal is goedgekeurd door de aandeelhouders. Laubies is adviseur van CVC Capital Partners en was eerder topman van de wereldwijde huisdiervoedingactiviteiten van Mars. Hij zou Michiel Herkemij opvolgen, die DEMB in december vorig jaar verliet nadat hij slechts 12 maanden aan het...

Lees bericht

Lange files bij stuntend tankstation

Actie – Het tankstation van ondernemer en voormalig Beta-voorzitter Ewout Klok werd gisteren overstelpt met bezoekers. Klok gaf forse kortingen op benzine, diesel en lpg. Hij wilde zo aantonen dat Nederlanders in de grensstreek best bereid zijn om in eigen land te tanken. “In Duitsland is de benzine vijf tot acht cent per liter goedkoper, dus gaan klanten daarheen”, aldus de ondernemer. De pomphouder gaf 21 cent korting op benzine en lpg...

Lees bericht

Connexxion helpt horeca-ondernemers een handje

Vervoer - Vervoerder Connexxion helpt horeca- ondernemers door het avondje uit en het uit eten gaan nog leuker te maken door reizigers een gratis reisje met de bus aan te bieden. Na acht uur ’s avonds kunnen mensen de gehele maand oktober gratis naar huis reizen. Deze actie is een herhaling van de campagne die vorig jaar ook werd ingezet en toen veel positieve reacties opriep van horecaondernemers en reizigers....

Lees bericht


Drankje koelen in 45 seconden

Innovatie – Een drankje koelen in 45 seconden. Vreemd? Onmogelijk? Nee, Rapidcool, een innovatieproject dat financieel wordt ondersteund door de EU, maakt het mogelijk. Het koelen van te kleine hoeveelheden en het continu in werking houden van de apparaten om de drankjes gekoeld te houden kost veel energie. Daarvoor bedachten de ontwikkelaars van Rapidcool de V-Tex technologie die ervoor zorgt dat de drank snel gekoeld kan worden. De drank wordt hierbij op...

Lees bericht

Heineken topman De Ridder haalt fel uit over accijnsverhoging

Horeca – Heineken topman Philip de Ridder heeft ongekend fel uitgehaald naar de regering over het verder verhogen van de accijnzen van bier en wijn. Niet alleen in de grensstreken leiden de verhogingen tot een slagveld, maar ook voor het westelijk deel van Nederland wordt het steeds interessanter te tanken en de boodschappen te doen over de grens. De Ridder meldt in de Telegraaf dat Duitsland steeds dichterbij komt te liggen....

Lees bericht

Spa start social media platform

Industrie - Spa start vandaag een social media platform die de binding tussen de Spa-liefhebbers en het merk moet versterken. Centraal in het platform staat reporter Maartje. Zij gaat op zoek naar manieren om ‘vanuit je bron te leven’ en neemt haar lezers mee op deze inspirerende zoektocht. Wie vanuit zijn bron leeft, heeft vaak iets extra’s; een sprankeling die je voelt en uitstraalt; een Sparkel, zoals Spa dat...

Lees bericht

We Canteen houdt proefmaand op de HAN

Catering – Op de hogeschool HAN in Nijmegen organiseert het cateringconcept We Canteen deze maand een proefmaand. We Canteen is diverse malen onderscheiden vanwege hun onderscheidende aanpak en hun regionale en alternatieve aanbod. Tijdens de proefmaand verzorgen de cateraars van We Canteen dagelijks vanaf 11:00 uur een aanvulling op het reguliere aanbod in de kantine van de HAN aan de Kapittelweg in Nijmegen. Enkele Nijmeegse cateraars die afwisselend het aanbod vormen zijn:...

Lees bericht

Hotdogs vaker op Britse menukaart

Buitenland – Steeds vaker komen er hotdogs voor op de menukaarten in Engeland. Volgens onderzoek komt de hotdog 85 procent vaker voor op een menukaart dan een jaar geleden. De hotdog is daarmee het sterkst groeiende product bij de Britten. Dit blijkt uit recent onderzoek van het Britse foodservice consultancybureau Horizons. De reden waarom de hotdog groeit is dat het product relatief goedkoop is en er vanuit de outlet veel waarde aan...

Lees bericht

KHN: ‘Verlaag lasten en geef ondernemen ruimte!’

Horeca - Wat betekent Prinsjesdag 2013 voor de Nederlandse horeca? Minder afzet, hogere accijnzen en inkoopprijzen en hogere (werkgevers)lasten. Resultaat: minder arbeidsplaatsen in de horeca. De belangenvereniging voor horecaondernemers roept daarom op de lasten van ondernemers en burgers juist te verlichten. Dat laat Koninklijke Horeca Nederland weten in een reactie op de plannen van Prinsjesdag. Volgens de belangenvereniging kiest dit kabinet voor meer lasten en meer overheid. Voor burgers en...

Lees bericht

Wethouder wil overheidsingrijpen om suikergebruik terug te dringen

Politiek - De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg wil dat scholen, supermarkten en de voedselindustrie desnoods door de overheid worden gedwongen het suikergebruik terug te dringen. Dat zegt hij vandaag in het Parool. Suiker zit in de beklaagdenbank sinds de Amsterdamse GGD-directeur Paul van Velpen het 'de gevaarlijkste drug van deze tijd' noemde. Ook verscheen vorige week een rapport van een wereldwijd onderzoek van Credit Suisse waarin de razendsnelle...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid