Foodservice tweede kwartaal -1,6%, totaal -2,5% t/m juli

Ontwikkelingen - Het 2e kwartaal is met -1,6% in omzet duidelijk gunstiger uitgekomen dan het 1e kwartaal met -4,5%, maar over 2013 blijft de ontwikkeling van Foodservice in waarde op -2,5% uitkomen. De laatste 2 perioden laten gemiddeld een iets betere (minder negatieve) ontwikkeling zien. De -2,5% is al eerder gemeld op de site van @foodclicks, maar nu zijn er meer details beschikbaar. Alle sectoren hebben zich tot en met tweede kwartaal...

Lees bericht

Duurzame vis bij Sodexo

Catering - Sodexo kreeg onlangs als honderdste vergunninghouder het keurmerk ASC en kan van af nu in alle Sodexo restaurants gecertificeerde vis aanbieden. Het ASC-logo verzekert consumenten dat de vis, via de keten terug te voeren is naar een verantwoord beheerde viskwekerij. Hairo van den Berg, Corporate Development Director bij Sodexo: "Bij ons speelt de gezondheid en het welzijn van mensen een grote rol. Als cateraar hebben wij bovendien dagelijks...

Lees bericht

Onrust over ‘sluiting’ terrassen

Regeldruk – Hoewel de zomer zijn einde alweer nadert, is in de regio Den Haag onrust ontstaan onder horecaondernemers over het strenge terrassenbeleid. Bedrijven en brancheorganisaties hebben grote moeite met de verplichte sluitingstijd om 23.00 uur en vrezen voor oneerlijke concurrentie. Zo zijn in Pijnacker-Nootdorp de ondernemers unaniem over de nieuwe maatregel voor drinkende terrasbezoekers: zomers buitenplezier wordt volgens hen in een klap met de grond gelijk gemaakt. “Het is 25 jaar lang...

Lees bericht


Spar opent universiteitswinkel

Gemak – Studenten en medewerkers van de Vrije Universiteit in Amsterdam kunnen vanaf vandaag terecht bij de Spar University. Deze winkel presenteert een breed gemaksassortiment met sappen, sandwiches en complete maaltijden. De Spar University in Amsterdam wordt binnenkort gevolgd door de opening van een tweede vestiging bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam Het brein achter de studentenwinkel is ondernemer Erwin Binneveld. Hij runt al sinds jaar en dag op de campus...

Lees bericht

GfK: Shoppen wordt meer recreëren

Trend - Shoppen is binnen tal van retailsectoren niet langer alleen doelgericht inkopen meer. Shoppen is recreatie waar de inspiratie, beleving en verbinding met merk en formule in de fysieke winkel plaatsvindt, maar de daadwerkelijke omzet online wordt gerealiseerd. Die conclusie is te trekken uit het rapport Channel Insights ‘Shopper wordt gast’ van onderzoeksbureau GfK, dat 12 september verschijnt en waaruit @FoodClicks in de aankomende uitgave enkele highlights publiceert. Het klassieke...

Lees bericht

At Your Request dringt voedselverspilling met 33% terug

Catering – De voedselverspilling in Ziekenhuis Gelderse Vallei is sinds de invoering van At Your Request met 33 procent teruggedrongen. Dat blijkt uit onderzoek van Alliantie Voeding Gelderse Vallei en Wageningen UR Food & Biobased Research, waarover de site Food Hospitality publiceert. Bij At your Request kunnen patiënten zelf bepalen wanneer ze eten en drinken bestellen en op welk tijdstip. Deze manier zorgt ervoor dat patiënten hun bord beter leeg eten...

Lees bericht

Starbucks Experience in winkelcentrum Amstelveen

Formulenieuws - Starbucks Coffee Company heeft sinds kort een experience store geopend in het winkelcentrum ‘Stadshart Amstelveen’. Dit is de eerste Starbucks locatie in een winkelcentrum in Nederland. De opening in Amstelveen is een eerste stap in de uitbreiding van de winkels in regio groot Amsterdam en de rest van Nederland”, zegt Frank Wubben, vice president Operations Services Starbucks EMEA. Bij het ontwerp van deze vestiging is gekozen voor natuurlijke...

Lees bericht

Financiële bijdrage voor basisscholen die gezondheid kinderen stimuleren

Schoolcatering – Er komt weer een financiële bijdrage voor scholen die actief aan de slag gaan met activiteiten in het kader van de Gezonde School. De bijdrage is bestemd voor basisscholen in de gemeenten die aangesloten zijn bij Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Ook vorig jaar werd een financiële bijdrage geleverd aan basisscholen die activiteiten opzetten om kinderen bewust te maken van gezonde voeding en voldoende beweging. 484 basisscholen hebben...

Lees bericht

Nieuwe strategische keuzes in foodservice door recessie

Onderzoek - De economische recessie leidt ertoe dat er andere strategische keuzes worden gemaakt. Niet duurzaamheid en gezondheid zijn dé thema’s, maar het ‘doorkomen van de recessie’, net als blurring met andere kanalen en een goede prijs/kwaliteitverhouding. Dat blijkt uit het rapport ‘Tussen Hoop en Vrees’ van FoodReflection, dat vanmiddag wordt gepresenteerd. Het rapport is samengesteld door Enrique Figee aan de hand van gesprekken met tal van leidinggevenden...

Lees bericht

Foodservicemarkt daalt 2,5 procent afgelopen periode

Marktcijfers – De foodservicemarkt is de afgelopen periode (p8) met 2,5 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De daling staat gelijk aan de totale daling tot en met die periode in vergelijk tot vorig jaar. Dit blijkt uit de cijfers die elke vier weken worden verstrekt vanuit de foodservicemonitor van onderzoekbureau Foodstep. Petrol en Zorg zijn de twee segmenten die met name druk voelen in de bestedingen. De horeca...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid