Verduurzaming catering met 30 procent toegenomen

Catering - De contractcatering wordt in sneltreinvaart duurzamer. Dit blijkt uit de verduurzamingmonitor 2011. Het aandeel producten met een duurzaamheidkeurmerk nam ten opzichte van 2010 toe met 30 procent. In totaal bestond in 2011 liefst 12 procent van alle inkoop door Veneca-leden uit duurzame producten. In 2010 was dit aandeel nog 9 procent. De contractcatering blijft hiermee koploper in de verduurzaming van Nederland. De verduurzaming van de contractcatering is tegen een achtergrond van een daling in omzet,...

Lees bericht

Fout overheid bij aanbesteding koffie

Catering – Nederland en in het bijzonder de provincie Noord-Holland heeft fouten gemaakt bij de aanbesteding van de koffie. Volgens de Europese regels was de opdracht voor aanbesteding bij de levering en beheer van de automaten onvoldoende duidelijk. Noord-Holland schreef in 2008 een uitbesteding uit en stelde daarbij als eis dat de gebruikte koffie en thee afkomstig moest zijn van Max Havelaar of een EKO-keurmerk zou dragen. Het Europese Hof oordeelde daarover,...

Lees bericht

Oprichter Johma overleden

Vandaag is bekend gemaakt door het management van Profish Food (Johma) dat oprichter en oud-directeur Johan Schreur in de leeftijd van 72 jaar thuis in Hengelo is overleden. Met het overlijden van Johan Schreur verliest de Nederlandse retail- en foodbranche een toonaangevende ondernemer. Johan heeft tot het laatste moment enorm veel betekend voor het bedrijf en het personeel van Profish Food B.V. in Twello Johan Schreur werd op 11 juli 1939 geboren...

Lees bericht


Ter Brugge neemt Huiskes Verswaren over

Horeca - Huiskes Verswaren is overgenomen door Ter Brugge uit Borne. Alle activiteiten worden naar Borne verplaatst. Verscentrum Ter Brugge richt zich met namen op de ondernemers in Oost-Nederland. Ter Brugge is een familiebedrijf dat zich met 35 medewerkers richt op de bevoorrading van locaties in de food- en versbranche. Het bedrijf is aangesloten bij Interkring Vers. Huiskes verswaren is aangesloten bij de VWU VersGroep, een samenwerkingsverband van zelfstandige versgroothandels. Bron:...

Lees bericht

Groenlicht voor overname Bol.com

  Retail - Ahold mag van Europa Bol.com overnemen. De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, ziet geen bezwaren in de overname, zo maakte ze bekend. De aankoop leidt volgens de commissie niet tot problemen voor de concurrentie. Er zijn voldoende andere spelers op de markt. Bovendien is het gezamenlijke marktaandeel geen reden tot zorg. Ahold legt 350 miljoen euro in contanten op tafel om de onlineverkoper van...

Lees bericht

Kwalitaria lanceert in feestmaand mamburger

  Fastservice – Cafetariaformule Kwalitaria introduceert speciaal voor Moederdag de mamburger. Kosten: 3 euro. “Op de tweede zondag in mei lukt het vaders en kinderen vaak nog wel om een ontbijtje op bed te maken en enkele zelfgemaakte cadeautjes te geven. Maar als het op koken aankomt staan de meeste mannen toch nog steeds met de handen in het haar”, meldt de keten op zijn website. Speciaal voor deze dag helpen zij daarom...

Lees bericht

Starbucks en Albron starten samen eerste koffiecorner op Erasmus

  Gemak – Hip, kwaliteit en duurzaam. Het zijn de kenmerken van ‘We Proudly Serve’ Starbucks koffiecorner in de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het concept markeert niet alleen de start van de samenwerking tussen Starbucks en Albron, het is ook de primeur van Starbucks binnen een Nederlandse onderwijsinstelling.   Albron wil met de samenwerking met Starbucks inspelen op de behoeften van studenten. Marc Verweij, businessmanager Campus bij Albron: ”De afgelopen periode is Albron in...

Lees bericht

Ernest van de Voort naar Albron Centre Parcs

Catering - Ernest van de Voort start per 1 juni aanstaande bij Albron Center Parcs. Hij wordt binnen het vakantieparkenbedrijf verantwoordelijk voor de marketing van alle horeca formules binnen Center Parcs en de Sun Parken, zowel in Nederland als België. Van de Voort is nu nog sr. manager foodmanager EMEA bij Starbucks Coffee Company. Van de Voort is niet onbekend bij Center Parcs. Eerder in zijn loopbaan werkte hij bij het...

Lees bericht

Herpositionering KHN, zorgt mede voor nieuwe belangeninitiatieven

  Horeca – Belangenbehartiging binnen de horeca en de catering is volop in beweging. In de schaduw van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ontstaan nieuwe organisaties, die zich veelal richten op specifieke deelsegmenten binnen de horeca. Terwijl KHN de laatste hand legt aan een voorgenomen reorganisatie, wordt bovendien gewerkt aan een nieuwe brede horecavereniging.   De initiatiefnemer: “KHN is zijn doel kwijt en alleen nog maar verstrikt in zijn eigen processen.” Koninklijke Horeca Nederland...

Lees bericht

Willem Reimers: “Nederlanders blijven prijskopers”

  Horeca- Nederlanders blijven prijskopers. Met die zuinige instelling hebben ook de high-traffic locaties te maken volgens consultant Willem Reimers (bekend van Herrie in het Hotel en Knallen in de Horeca) in de eerste uitgave van FoodClicks.   De gemiddelde consument wil behalve kwaliteit en een nette locatie vooral ook waar voor zijn geld. Nederlanders vinden snel iets te duur. We nemen liever als ontbijt een broodje met koffie voor drie euro...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid